COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 111
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 045
  • София
Едно, че тестовете са много като харчене на пари и тестове, а и си представям как постоянно хората ще се съгласят да им бъркат в носовете и гърлата, защото в класа имало някой заразен или болен и били контактни. Абсурд, на всички ще им писне още преди да е започнало.

# 24 046
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако става въпрос за Sofia Summer Fest - то той е на доста голяма площ и не се очаква голямо струпване на хора. Не че тълпите са чак такъв проблем явно (справка - протестите, морето).

Протестите чак такива тълпи ли са? Че снимките все ги дават едно такова отблизо, една няма от птичи поглед да се прецени реално. Не ми се струва изобщо да са толкова много хората или толкова нагъсто.

Имам преки наблюдения от Орлов мост - там тези, които стоят постоянно по палатките, са си доста близки и по цял ден са натикани един в друг. Отделно, че голяма част от вечерния протест се изсипва баш там вечер да пие бири и да бистри политиката, та още повече струпване се получава.
Колкото до дома в Русе - не важеше ли максимата, че всеки живот е важен? За мен спасените животи са не по-малко важни от загубените.

П.П.: Pehoko, надявам се да си добре!

Но колко наброяват тези хора, това се чудя аз? Защото има огромна разлика между протест 200, 2000, 20 000 и 200 000 души.

Давам за пример снимка от протестите в Беларус, направена с дрон
Скрит текст:
При нас обаче такива снимки няма. Преди няколко дни се разхождах по Витошка, изглеждаше супер тъпкано отдалече, но като стигнеш до там, и има много разстояние между хората. Затова си и мисля, че при нас просто нямаше толкова маса.

Иначе се чу някаква мълва, че имало заразени полицаи, и това беше. Дали имаше истина или не, не знам.

# 24 047
В щатите сега излиза нов тест който е надежден и бърз и не е свързан с бъркане в носовете, други тежки процедури и дългата аналитична част. Защо у нас не се обучават кучета както видяхме в други страни? Това също е удачен вариант - куче подушва всеки ученик и ще е като охранител на щат в училището. Има и апарати които засичат вируса в издишан въздух от човек, да, не са евтини нещо от сорта на 20-50К евро, но може бързо да се получи надежден резултат.

# 24 048
Едно, че тестовете са много като харчене на пари и тестове, а и си представям как постоянно хората ще се съгласят да им бъркат в носовете и гърлата, защото в класа имало някой заразен или болен и били контактни. Абсурд, на всички ще им писне още преди да е започнало.
Ако се тества на пулове един клас може да се изтества с 3-4 теста, така че не върви този аргумент за парите.
 Искам да са длъжни да предложат безплатен тест на контактните деца, а ако някой не желае да се тества да откаже и да си стои в карантина.
Само дето съм убедена, че няма да искат да тестват, заради стъкмистиката и че отново трябва да убеждаваме чужденците как всичко е на 6 тука, заради зимния сезон.

# 24 049
Ако се тества на пулове един клас може да се изтества с 3-4 теста, така че не върви този аргумент за парите.
 Искам да са длъжни да предложат безплатен тест на контактните деца, а ако някой не желае да се тества да откаже и да си стои в карантина.
Само дето съм убедена, че няма да искат да тестват, заради стъкмистиката и че отново трябва да убеждаваме чужденците как всичко е на 6 тука, заради зимния сезон.

В България ли живееш? Още как върви при нас, не виждате ли, че са оставили тестването на самотек и са стиснали безплатното тестване само за тези, които вече са в тежко състояние (е, и за някое министерство, ако там се окаже заразен).
За стъкмистиката си напълно права. Максимум след месец ще започнем да спасяваме зимния сезон.

# 24 050

В България ли живееш? Още как върви при нас, не виждате ли, че са оставили тестването на самотек и са стиснали безплатното тестване само за тези, които вече са в тежко състояние (е, и за някое министерство, ако там се окаже заразен).
За стъкмистиката си напълно права. Максимум след месец ще започнем да спасяваме зимния сезон.
Виждам го много добре, че рзи-тата все по-малко тестват.
А зимния сезон още отсега го спасяват:
https://varnautre.bg/2020/08/18/161339/ot-zimnite-kurorti-iskat- … alkanskite-strani
цитат:
Бизнесът настоява още фокусът да бъде поставен и върху факта, че се спазват всички мерки на безопасност.

# 24 051
Как в Белгия и Германия малките не свалят маските, само тук ще им пречат?

# 24 052
  • в страната на чудесата
Най-големият проблем с маските в тази възраст са кожните заболявания. Акнето бухва под маската. Преди 10-11 годишна възраст няма проблем.

# 24 053
Скрит текст:

За Белгия не знам, но в Германия маските в час са от 5ти клас нагоре и то, мисля, само в една от провинциите. Родител от въпросната провинция е направил петиция против маските в час, до момента са я подписали 33 000 човека.

# 24 054

Колко малки? Под 6 годишни деца въобще не носят маски, а за останалите в училищата сега са задължителни само в една провинция. Дъщеря ми в Германия от април до края на учебната година беше всеки ден на училище, като само първите няколко дни ги караха да са с маски, после бяха без. И това във време, когато ситуацията беше далеч по-тежка и опасна.

# 24 055
  • София
Скрит текст:

И аз не очаквам никакво сериозно отношение. Ще започне да се прави нещо, чак ако започнат масово да се натръшкват хора. Или нещо наистина ни пази и ще си караме така. Ако е второто, лично ще изям една скилидка чесън и ще обърна едно голямо за да отпразнувам непобедимия български ген Grin

# 24 056
Учени предупреждават, че ковид19 може да отключва диабет тип 1 при децата. Ново проучване е установило, че по време на епидемията във Великобритания е имало почти двойно увеличение на детските случаи на диабет. Молят родителите да наблюдават внимателно за симптоми като умора, дехидратация, често уриниране и загуба на тегло.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-diabetes-c … tes-idUSKCN25E0W0

# 24 057
  • При семейството си
„Докато изследването се основава само на няколко случая, то е първото, което свързва COVID-19 и нововъзникващите диабет тип 1 при деца и лекарите трябва да го следят, казаха изследователите от Imperial College London.

Това изследване, публикувано в списанието Diabetes Care, анализира данни от 30 деца в лондонски болници, диагностицирани с нововъзникнал диабет тип 1 по време на първия пик на пандемията - около двойно повече от случаите, наблюдавани през този период през предходни години.

Двадесет и едно от децата са тествани за COVID-19 или са имали тестове за антитела, за да проверят дали са били изложени на вируса - и пет са тествани положително за нова коронавирусна инфекция.“

# 24 058
Германия може да е готова с COVID-ваксина до януари 2021 г.
Ситуацията с коронавируса в страната продължава да се влошава

Германия може да е готова с ваксина срещу коронавирус до началото на 2021 г., заяви в сряда Клаус Чичутек, ръководител на Института "Пол Ерлих", съобщава Ройтерс.
Позовавайки се на оптимистичните резултати от първите две фази на изпитвания с ваксини, разкрити от множество фармацевтични компании, и уверения, получени от производителите на лекарства, Клаус Чичутек прогнозира, че е възможно ваксинацията срещу Covid-19 в Германия да започне още в началото на следващата година. Той обаче подчерта, че това вероятно ще бъде обвързано "с определени условия".
 "Ако резултатите от Фаза III на изпитанията покажат, че ваксините са ефикасни и безопасни, първите ваксини могат да бъдат одобрени в началото на годината, вероятно с условия", подчерта той.
Изказването му идва на фона на увеличения брой на новозаразени в Германия, след като през последното денонощие там бяха констатирани нови 1510 случая на COVID-19, според информация на Berliner Morgenpost. Така общият брой на активните случаи в Германия достигна около 13 700 - най-висок от 14-и май насам.
"Отчетените стойности на възпроизводство са около 1 или малко по-високи от средата на юли насам. Според настоящото наблюдение, това изглежда е свързано до голяма степен с увеличаването на броя на случаите сред връщащите се от пътувания. Освен това тя е свързана и с по-голям брой по-малки огнища и случаи в Германия като цяло, които постоянно се увеличават през последните седмици след отпускането на мерките", посочват още от "Робърт Кох", цитиран от БНР.
Всичко това накара и германския канцлер Ангела Меркел да прекрати мълчанието си вчера, когато тя се изказа против по-нататъшно разхлабване на противоепидемичните ограничения. Меркел също така призова гражданите да спазват правилата за социално дистанциране и хигиена, за да може да се ограничи разпространението на заразата

https://www.dnes.bg/eu/2020/08/19/germaniia-moje-da-e-gotova-s-c … ari-2021-g.460298

# 24 059
  • София
Защо ли не ме учудва?
Двойно повече пари за коронатестовете вземат лабораториите. Това разкри в интервю за БНТ вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов. Здравната каса плаща 40 лв. + 15 лв. за труд. А в частните лаборатории тестът за Ковид-19 е по 120 лв. Там обаче се ходи доброволно, каза Кокалов. Въпреки това той нарече ситуацията търговия.
от ТУК
Ами търговия е, разбира се - нагло печалбарство на гърба на хората. Държавата се скатава от тестването, частниците дерат по три кожи - но затова пък ББ рапортува, че за две седмици сме свалили нивото на зараза у нас с 32.8% - ТУК.
Готови сме за новата учебна година и за зимния сезон.

Общи условия

Активация на акаунт