COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 160
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 510
Аз съм с двама ученици - 1ви и 4ти клас, което значи без вариант за ДО. Отделно децата ни са здрави, но и двамата с мъжа ми сме в най-рисковата група. Всяка година изкарваме всички нови вируси и грипове. Ако едното дете е здраво, то другото ще донесе нещо.
Направо не ми се мисли.

# 24 511
Според мен идеята за училищата е да не се тества. Децата го карат леко и няма проблем според тях. Така няма тестване, няма карнтиниране, няма проблем.
Единствено подценяват според мен паник майките като мен, които при симптоми ще платят за тест. И само от платени тестове ще излязат положителни в училищата. Те си мислят, че няма да са много, и така ще избутаме присъствено 2-3 месеца. Предполагам, че за грипния сезон за заложили ДО.

# 24 512
  • Mostly in my mind
Позната ми каза, че чела статия в Le SOir,  че в Германия имало заразени 350 ученици, като 80%от тях са предали заразата в семейството си. Не разбрах дали са от едно училище.

# 24 513
Още само месец и ще се приключи с мита за неразнасящите епидемията деца.

Не става въпрос за това, дали децата карат тежко болестта, а за това, че я разнасят сред близките си, а те на работа и прочие.  Та не е въпросът дали им се иска да карантинират и тестват или не. Другата опция е масово разпространение на вируса. И няма на коя кълка да се лежи...

# 24 514
Тоя мит излезе от корейците, когато се оказа, че изследваните деца всъщност са си седяли по къщите и не е имало как и кой да заразят. Преди малко един експертите по CNN каза какви са критериите за отваряне на училищата:
1. Каква е заразата в обществото и районът в който е училището.
2. Могат ли да се проследят заразните и контактните им, т.е. да има "скрининг"
3. Училището предлага ли условия за спазване на мерките
В Атланта щата Джорджия 29 от 39 училища имат по минимум един заразен като някои са отворили по "хибриден модел" - половината клас в училище другата вкъщи на ДО.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 19:16 от pehoko

# 24 515

Не става въпрос за това, дали децата карат тежко болестта, а за това, че я разнасят сред близките си, а те на работа и прочие.  Та не е въпросът дали им се иска да карантинират и тестват или не. Другата опция е масово разпространение на вируса. И няма на коя кълка да се лежи...
Най - интересното е, че този мит беше лансиран като резултати от проучвания и научни публикации от няколко различни страни. Израел, Германия и Исландия, със сигурност и други.

# 24 516
Всеки се бори за публикации...Но да публикуваш нелогични заключения във време на повсеместна катантина, че децата дето не излизат не се били заразявали...
Корейците публикуваха и за повторни заразявания, французите за случай през ноември, с очевидно преляла положителна контрола....помним какво беше и с хлорохина и с разни други глупости.

# 24 517
Скрит текст:

В България и в момента в масово разпространен вирусът.

# 24 518
Скрит текст:

Факт. Но като тръгнат децата на училище, няма как да бъде вече скрит.

# 24 519
Ами първа линия контакти сме. Возихме я в колата 1 час, за да си я приберем. Нямаме никакви контакти освен този, преди това и след това. Та, ако има нещо- тя ни е заразила. Изцяло онлайн пазаруваме храна и от каквото имаме нужда. Дано случайно сме се разминали с короната, че аз април имах паник атаки от стрес. Обадихме се в Поликлиника България, от там казаха, че може да идем на място да си направим PCR със запазен час. Излишни пари за спокойствие ще харча, иначе ще пукна от страх. 😬

# 24 520
Току що ми се мярна като новина, че 63 възрастни от домът за стари хора в Русе са оздравели.
Явно вирусът не е толкова страшен?! Вече не зная на какво да вярвам като информация. 😶

# 24 521
Масово не е или по-скоро не по-малко масово от доста европейски държави в момента:

А дори тези дни Гърция (която давахме за пример) ни задмина и са с по-високо ниво на инфекции.
Та нещата с тоя вирус май ще са постоянни цикли от пикове и спадове като който съумее да спазва някакви мерки ще страда по-малко в пиковите нива.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 19:38 от pehoko

# 24 522
  • Немция

Най - интересното е, че този мит беше лансиран като резултати от проучвания и научни публикации от няколко различни страни. Израел, Германия и Исландия, със сигурност и други.
Специално за Дростен знам, че беше на мнение да не се подценява ролята на децата като вирусоносители.

Супер е, ако толкова стари хора в Русе са оздравяли.

# 24 523
Току що ми се мярна като новина, че 63 възрастни от домът за стари хора в Русе са оздравели.
Явно вирусът не е толкова страшен?! Вече не зная на какво да вярвам като информация. 😶
Аз все повече се разубеждавам от това колко страшен е страшния вирус....

# 24 524
  • Немция
Скрит текст:

Не става въпрос за това, дали децата карат тежко болестта, а за това, че я разнасят сред близките си, а те на работа и прочие.  Та не е въпросът дали им се иска да карантинират и тестват или не. Другата опция е масово разпространение на вируса. И няма на коя кълка да се лежи...

Разпространява се, но май не е толкова масово и сигурно хората все пак се пазят , защото първенецът по внесен коронавирус от връщащи се в Германия е Косово. Oт близо 6400 внесени инфекции, 1800 са от Косово. А са една шепа народ. Там в момента върви масово заразяване.
Внесените инфекции от България от последните седмици са засега 322. На 4 място в класацията, но в сравнение с Косово бледнеем и е добре така.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 20:04 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт