COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 801
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 540
Тези дни по немски медии слушах за увеличените случаи в Малта. Държат ги под око. Grinning

Те официално се държат в прилични данни, но какво е в действителност, кой да ти каже. Малта беше само пример, вероятно на много места е като при тях с данните.

# 24 541
не трябва да се отменя епидемичната обстановка, особено да не се отменят маските. Хората тъкмо се понаучиха малко от малко да ги носят. Като гледам в ГТ и хипермаркетите има повече хора с маски, дори със стърчащи носове навън, тези без маските са малко. Сякаш преди бяха по-нагли тези без маските. Като всяко нещо, хората свикват. Мен ме дразни, че повечето не осъзнават защо трябва да носят маска, но явно щат-нещат свикнаха, макар половинчато.
Свикнахме свикнахме,колко да сме свикнали...като я сваля след няколко часа започва яко чесане,имам чувството че имам брада....Хм,как ги траят мъжете тия бради особено в жегата..горките:)

# 24 542
  • Pierrefonds, CA
Току що ми се мярна като новина, че 63 възрастни от домът за стари хора в Русе са оздравели.
Явно вирусът не е толкова страшен?! Вече не зная на какво да вярвам като информация. 😶
Аз все повече се разубеждавам от това колко страшен е страшния вирус....

Въобще не се разубеждавайте. В Квебек( 8,5 млн)  има 5730 починали, 75 %  от тях са от старческите домове. От тези 5730,  3464 са в Монреал ( 2 млн).

# 24 543
А генерал Мутафчийски дал интервю наскоро:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/kakvo-pravi-prof-d-r-ventsislav-m … ovori-za-covid-19
разбира се не може да пропуснем и нещо минорно в интервюто:
Скрит текст:
Сега изтеглихме от средносрочни в краткосрочни цели възстановяването на 3-етажна сграда в обсега на сливенската болница със самостоятелни санитарни възли. Болницата ни там се оказа много ценен партньор на здравеопазването в региона при първия етап на COVID-епидемията. Говоря за първи етап, защото още нищо не е свършило.

# 24 544

Въобще не се разубеждавайте. В Квебек( 8,5 млн)  има 5730 починали, 75 %  от тях са от старческите домове. От тези 5730,  3464 са в Монреал ( 2 млн).

През последната седмица обаче има трима починали, под 500 нови случая и общо 160 хоспитализирани, което е много голям спад. И в Германия починаха над 9000 човека, но вече почти не се случва и много малка част от случаите стигат до болница. 6% бяха преди няколко дни.

# 24 545
  • Немция

Въобще не се разубеждавайте. В Квебек( 8,5 млн)  има 5730 починали, 75 %  от тях са от старческите домове. От тези 5730,  3464 са в Монреал ( 2 млн).

През последната седмица обаче има трима починали, под 500 нови случая и общо 160 хоспитализирани, което е много голям спад. И в Германия починаха над 9000 човека, но вече почти не се случва и много малка част от случаите стигат до болница. 6% бяха преди няколко дни.
Може би възрастните добре се пазят или биват пазени. В наша болница са настанени по-млади пациенти с ковид. В момента пациенти от  60 години нагоре няма.

# 24 546
То 63ма оздравели в Русе, но бяха 92-94 заразените с персонала. Онзи ден чух за 11, които са все още положителни. Какво става с тези 20тина бройки, които се губят между общо заразени, починали и оздравели - едно 20тина души.
Само за 6-7 обявиха, че са починали.

# 24 547
Току що ми се мярна като новина, че 63 възрастни от домът за стари хора в Русе са оздравели.
Явно вирусът не е толкова страшен?! Вече не зная на какво да вярвам като информация. 😶
И аз. И все още нямам в обкръжението си позитивен....не познавам, не съм чула дори за такъв. Дано така си и остане.

# 24 548
В Швейцария, по информация от “24 часа”, повечето учели присъствено. Щото са по-глупави от нас, или нямат пари за компютри.

# 24 549
В Швейцария, по информация от “24 часа”, повечето учели присъствено. Щото са по-глупави от нас, или нямат пари за компютри.
Не, просто имат доверие на здравната си система вероятно.
Ние тука си знаем колко си могат свързаните с властта и ..шок и паника се шири - майки искат да решават сами дали детето им да ходи на училище или не...Сами се затриваме.

# 24 550
  • София
Това наистина би било най-голямата глупост. Всеки да си решава сам. Половин клас присъствено също не върши работа. Или се затварят всички, или никой. Наистина не виждам как ще се организира обучението така. Просто в оставащите дни до началото на учебната година се надявам директори и учители да впрегнат сили и наличен ресурс, за да се осигури нормално ДО. Ако ще го има, което ми се струва много вероятно. Много хора се оплакаха преди, че всеки от учителите е бил в различна платформа, различни профили за децата, безумни срокове за изпращане на домашни и тн. Има как да се подходи и да се използват технологиите за нещо такова. А не после да са виновни лекарите и да се съдят, ако стане трагедия.

# 24 551
Докато в нормалните държави хората обсъждат как да започне учебната година възможно най-безопасно, в България на "експертна" среща в МОН се обсъжда дали изобщо съществува пандемия или всичко е световна конспирация.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216900030354876&id=1288605388

# 24 552
Зимният сезон според мен са го отписали още от сега ... освен ако не случи някакво чудо и вирусът се изпари до тогава. В Банско примерно нямат никакви туристи и летния сезон, което е необичайно.
Така си мислиш! От Банско до Симитли, и от Симитли до Благоевград тази вечер след 18 ч беше колона от надпреварващи се автомобили със софийска регистрация. Не вярвам всички да са за Баня, Добринище, със сигурност са и за Банско.

# 24 553

На този фон, стига да е вярно, в България няма вирус. То и толкова бабички накуп нямаме.
Моля? Аз лично познавам поне 5 човека, които в момента са на 90 или повече години и са живи и в доста добро здравословно състояние, не са в домове за обгрижване. А нямам кой знае колко много познати. Във всеки случай не познавам 7000 нашенци в Бг, така че явно броят на тези хора е доста голям. Младите това не ги интересува, но ниската средна продължителност на живота у нас се дължи на две неща - много висока смъртност сред млади хора и на тези от махалите, които изобщо не се интересуват за здравето си, докато не стигнат до спешното и техни роднини не набият поредния дежурен лекар. Предполагам, че ако има някой на 90+ в махалите, ще е уникален случай.
Есента почина свекъра на сестра ми на 91, няколко месеца по-рано му купиха нов голям таблет, защото старият се счупи, и той под луди всичките си роднини, че няма как да следи всичко актуално.

# 24 554
Докато в нормалните държави хората обсъждат как да започне учебната година възможно най-безопасно, в България на "експертна" среща в МОН се обсъжда дали изобщо съществува пандемия или всичко е световна конспирация.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216900030354876&id=1288605388

Изобщо не се и съмнявам!

Общи условия

Активация на акаунт