COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 877
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 585
Изобщо спрях да вярвам на данните, освен заради малкото тестове, а и заради амбициите на управляващите туризма в БГ.Освен това, наблюдавам новият министър как подглася на КОЙ как му изнася, К-тата - и те, а трите Д-та се превърнаха в едно голямо Д.
Някой каза ли нещо за Детските градини или там вирус нЕма да има. Децата са по цял ден заедно, играят си, хранят се, спят заедно. Защо се мълчи за тях?
Дано не прехвърлят отговорността върху директори на ДГ и училища, а МОН да не знае как да реагира (не че ще ме учуди).

# 24 586
Нашите тикви вместо да раждат някакви безсмислици за политиката в училищата да се запознаят с новите изисквания в щатите спуснати от CDC:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/schools-chil … care/schools.html
все нещо може да им влезе в главите защото у нас няма кой да им даде точни насоки.

# 24 587

Въобще не се разубеждавайте. В Квебек( 8,5 млн)  има 5730 починали, 75 %  от тях са от старческите домове. От тези 5730,  3464 са в Монреал ( 2 млн).

През последната седмица обаче има трима починали, под 500 нови случая и общо 160 хоспитализирани, което е много голям спад. И в Германия починаха над 9000 човека, но вече почти не се случва и много малка част от случаите стигат до болница. 6% бяха преди няколко дни.
За Германия казаха, че в момента повечето заболели са доста млади и затова и няма с толкова усложнения.
Аз си говорих с една позната от Индия, там от където идва тя и живее семейството и има много заболели включително нейни роднини. Лекарите били избягали, нямало кой да преглежда.

# 24 588
Изобщо спрях да вярвам на данните, освен заради малкото тестове, а и заради амбициите на управляващите туризма в БГ.Освен това, наблюдавам новият министър как подглася на КОЙ как му изнася, К-тата - и те, а трите Д-та се превърнаха в едно голямо Д.
Някой каза ли нещо за Детските градини или там вирус нЕма да има. Децата са по цял ден заедно, играят си, хранят се, спят заедно. Защо се мълчи за тях?
Дано не прехвърлят отговорността върху директори на ДГ и училища, а МОН да не знае как да реагира (не че ще ме учуди).
Грешиш 3-те Д-та, както и всичко свързано с Ковид у нас се превърна в едно голямо рЕдко Л.
П.П тези 73 в интензивно са доста притеснителни.

# 24 589
Грешиш 3-те Д-та, както и всичко свързано с Ковид у нас се превърна в едно голямо рЕдко Л.
П.П тези 73 в интензивно са доста притеснителни.
Ама “‘стабилно” като всичко друго в държавата Confused

# 24 590
За Германия казаха, че в момента повечето заболели са доста млади и затова и няма с толкова усложнения.
Аз си говорих с една позната от Индия, там от където идва тя и живее семейството и има много заболели включително нейни роднини. Лекарите били избягали, нямало кой да преглежда.

И как така вирусът е почнал да си избира по-млади? Тестват много повече и особено завръщащи се от тук и там, затова откриват повече млади. Средната възраст по месеци никога не е била над 52 години. В момента е 34.
В Индия е известно какво става, не е и неочаквано. Аналогия с Германия няма никаква.

# 24 591
Откъде продължават да идват тези бройки в Добрич и Благоевград, от домове ли?

# 24 592
  • Там,където се събуждам щастлива.
И в Нидерландия са предимно млади заразените (     https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-08/CO … .pdf    На 13 страница са по възраст. Може да се види и от кои страни са дошли повечето заразени ( предимно Франция и Испания).

Цялата ми седмица мина в чистене на чинове, следене за проветряване и дезинфекция на ръце, следене да няма подсмърчащи и спазване на правила. И уроци преподавах. Децата са склонни да спазват правилата, само и само да не си остават вкъщи. Дори с колегата бяхме сбъркали маршрута и веднага ученици ни коригираха.

# 24 593

И на какво вярвате тогава? По колко теста трябва да правят, за да сте доволни от данните? Толкова ли е трудно да се приеме, че поне на този етап бройките са тези? Вероятно ще тръгнем нагоре другия месец, както тръгнаха и в Западна Европа. Никой няма вече идея да спасява туризма, хората отписаха този сезон и разчитат само на български туристи. И стига с този 'кой', изтърка се вече..

# 24 594
Е това не е наша измислица, в щатите имат 3-те W-та - wash hands, wear mask, watch distance ... a Л-то им е доста по-рядко и от нашето.

# 24 595

И на какво вярвате тогава? По колко теста трябва да правят, за да сте доволни от данните? Толкова ли е трудно да се приеме, че поне на този етап бройките са тези? Вероятно ще тръгнем нагоре другия месец, както тръгнаха и в Западна Европа. Никой няма вече идея да спасява туризма, хората отписаха този сезон и разчитат само на български туристи. И стига с този 'кой', изтърка се вече..

Не, не се е изтъркало. Даваха мач преди малко по ТВ ( не Царско село или Тигрите в БГ). Публика няма, а твоя КоЙ реши тук да има, както и ред други неща, които ни сложиха в черния списък на държави.
Не знам кой каква идея има, но министъра на туризма друго каза относно случаите и липсата на туристи.
А политиката на държавата къде е спрямо ДГ и училища, всеки да се оправя,а? Както винаги във всичко.
А относно тестовете-  по добре замълчете. Масово, нито болни, нито контактни се изследват. Много хора нямат възможност да го направят със собствени средства. Изследват се основно туристи, домове или  предприятия, къдто има случаи и със заплащане от работодателя.

# 24 596
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Габи, Notaris и други от групата на Шаро Grinning
имам следния въпрос към вас.
Ако имате трибуна, ама не пред изкуфелите бгмамички,
а така, че гласовете ви да ехтят пред тълпата - какво бихте казали?
Вирус няма, вирус има, ама си е вирус като вирус, нищо по-така от грипа, живейте си както сте си живели преди, не се втелясвяйте?
Пазете рисковите - ама как точно да стане - спасявайте се поединично, ако имате съчки в апартамента - да ходят в старчески дом и да се молим някой да не ги подпали там.
Кажете нещо, може пък на фона на цял свят, който е обявил, че сме в пандемична обстановка, България да стане най-умната по всичките земни кълбета и да намери ключа от палатката?
Ама нещо по-умничко и неизтърканичко от чували и камиони за трупове, щото вече твърде морбидно ми идва да се подмята през страница-две. Никой от нас не го очаква, може да се страхуваме, че е възможно да се случи, но не го очакваме, за да ви докажем нещо.
Надявам се, и вие!

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 03:55 от LemonDesi

# 24 597
  • София
Вече само пълните идиоти тръбят, че няма вирус, но е факт, че у нас явно разпространението не е толкова голямо, защото, ако беше щеше да се отрази в болниците. Това не може да се скрие. Те имат оперелен капацитет. Също е факт, че не се изследват достатъчно хора и затова бройките са ни малко. Но не са и хиляди, защото това е сериозен вирус и има не малка степен на усложнения и смъртност, така че болниците щяха да издъхнат. Истината е в средата. За мен най-големият проблем ще настане в сезона на настинките и грипа. Тогава здравната система ще сдаде багажа и затова трябва да се притесняваме

# 24 598
Може би защото нищо не става.... Дори да предположим, че има заразени деца - нетествани, то те живеят с родители, баби /дядовци, братя /сестри, защо няма наплив заразени /болни /нуждаещи се от болнично лечение?

# 24 599
В интензивно днес са 73, а вчера бяха 60 ми се  струва. Значи най-малко 13 повече в интензивно, интубирани. Sad
Как си обяснявате, че има области, в които всеки ден има 3 или 2, или 4 нови заразени? Това е всеки ден с такъв нов брой, искам да кажа, нито 0, нито висок (20, 30)... Странно ми е.

Общи условия

Активация на акаунт