COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 953
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 975
Само в тази тема колко пъти определени потребители ни “плашеха” с Швеция. Нашият М. беше оприличаван на техния Т.

Едит: може ли един определен потребител да не нарича всички останали, различаващи се от неговото мнение, но пишещи от години тук “тролове”. Допълнително олеква.

То си е за плашене
https://www.statista.com/statistics/1113834/cumulative-coronavir … hs-in-the-nordics

Самите шведи, май през цялото време, не бяха чак толкова изплашени.

И ти знаеш това най-добре, разбира се. Иначе фактите можем да ги пренебрегнем?

# 24 976

Там, в Швеция, маските не са ли задължителни. Поне на закрито и в ГТ.

# 24 977
На 3 юни шведската стратегия все още изглежда самоубийствена.
После имаме неочакван обрат - статистиката е налична за всички.Hug

И, чудо на чудесата, става без локдауни, затваряне по къщите, забрана на спорт и паркове и затваряне на бизнеси.

Да си бяха следили само старческите домове, но в крайна сметка и те допуснаха грешка.
И без маски, шокирана съм!

Според пост на PURE маски така или иначе е нямало дори и в аптеките.

# 24 978
  • София

Там, в Швеция, маските не са ли задължителни. Поне на закрито и в ГТ.
Не!

# 24 979
Ами то си личи по броя на смъртните случаи и заразените.

# 24 980
  • Bulgaria
А, вие откъде знаете дали шведите са били изплашени или не? И как може да определим какви са нагласите в обществото? Аз говорих с швед със сърдечно заболяване от Стокхолм, с майка и сестра лекари на първа линия. Той се беше изолирал, определяше случващото се като ужас. Роднините му бяха изкарали ковид сравнително леко, но техни колеги не са имали този късмет. Да приемем, че този човек с близки на фронтовата линия е имал реална представа какво се случва там и мнението му се различава от вашите предположения.
Аз си спомням, че Pure споделяше информация колко негативно е мнението на обществото относно стратегията им във времената, когато наистина бяха много зле.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 00:40 от MK_

# 24 981
Всеки си е с мнението.

И на едни мнението е “тролско”, на други “информативно...по темата”.
Не съм казала, че е тролско.Защо?

# 24 982
  • Там,където се събуждам щастлива.
Днес имаше шокираш репортаж за увеличение на ампутациите при пациенти с диабет, които са се страхували да отидат на доктор през март-април. Увеличението е с около 50%.

Утре почва втората група провинции училище. Ние вече си имаме няколко ученика, които се обадили с “имам корона симптоми”, за да скатаят училище. Родителите им са се обадили да кажат, че детето им е излъгало. Ще ги слагаме в черния списък, Wink

# 24 983
  • При семейството си
Нови/потвърдени 60.
2288 теста.
745 хоспитализирани.
74 интензивни отделения.
16 излекувани.
0 починали.

По области и София град:
 https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 24 984
Днес имаше шокираш репортаж за увеличение на ампутациите при пациенти с диабет, които са се страхували да отидат на доктор през март-април. Увеличението е с около 50%.

Утре почва втората група провинции училище. Ние вече си имаме няколко ученика, които се обадили с “имам корона симптоми”, за да скатаят училище. Родителите им са се обадили да кажат, че детето им е излъгало. Ще ги слагаме в черния списък, Wink

Това с нелекуваните болести е много, много тъжно. До такива неща води паниката в обществото. Дано поуките са извлечени.

А, и в Нидерландия ли имате такива хитри сладурковци, учебната година не е започнала, те вече болни.

# 24 985
  • При семейството си
Южна Корея счупи кривата на ковид без локдаун още през февруари. Наистина чудо на чудесата за всички тролове, които дори не знаят какво e включвала и включва "шведската стратегия".
И спирам вече да коментирам едни и същи неща, които са коментирани до смърт.

Джуди, Лилито (например) имам предвид.

Едит: А най-интересното е, че въпреки мненията на потребителите в тази тема, никой потребител не знае Лилито или аз спазвам повече мерки и го пазя и. него.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 00:49 от Elpis

# 24 986

Това с нелекуваните болести е много, много тъжно. До такива неща води паниката в обществото. Дано поуките са извлечени.

До такива неща води масовото разпространение на вируса. Хората с диабет са една от най-рисковите групи. Нали уж трябвало да се пазят и да внимават сами, другите не са им длъжни, но ако се страхуват да отидат до едно от най-рисковите места - болницата, тогава пък са глупави паникьори. На чужд гръб и сто тояги са малко.

# 24 987
  • Bulgaria
Скрит текст:

Аз си мислех, че децата нямат търпение да тръгнат на училище, да си върнат социалните контактни, пък то какво се оказа...

# 24 988
  • При семейството си
Скрит текст:

Аз си мислех, че децата нямат търпение да тръгнат на училище, да си върнат социалните контактни, пък то какво се оказа...

Това може да е коментар само на човек, който няма деца и/или не преподава на такива.

# 24 989
  • Bulgaria
Скрит текст:

Това може да е коментар само на човек, който няма деца и/или не преподава на такива.
Това е коментар на човек, който е преподавал на всякакви възрастови групи. И точно защото много добре знам каква е радостта от непредвидената ваканция, се чудех защо родителите така категорично твърдят, че учениците нямат търпение да започнат училище, за да не се чувстват зле от изолацията вкъщи и липсата на социални контакти.

Общи условия

Активация на акаунт