COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 603
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 990
И кой ученик не се радва на “дървена ваканция”?

# 24 991
  • При семейството си
В дългосрочен план “нежеланието” за посещаване на училище точно сега нищо не значи. Не е показателно, че след 1 месец (пълна изолация) няма да поискат точно обратното.

# 24 992
Желанието им за училище ще се изпари точно след 1 месец ходене.
... моята девойка и приятелка. Другото дете е в паника, че училището наближава.
Моята иска да ходи на училище,  защото ще са най-големите в училището и в училищния автобус ще го раздават важно.
Нищо от спряганите тук жив контакт с учителите, социализация и по-добро усвояване на мат'риала.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 07:40 от Дъждец

# 24 993
И кой ученик не се радва на “дървена ваканция”?
Не е толкова заради учениците, а защото родителите имат вече нужда от почивка и човек, по който да викат, ако детето не е усвоило материала. Иначе при онлайн обучението вината си е основно наша Satisfied.

# 24 994

Там, в Швеция, маските не са ли задължителни. Поне на закрито и в ГТ.

Не! най-обективно казвам, че цялата пандемия с все пиковете и спадовете тук в Швеция я изкарахме досега без маски. Срещат се единици с маски, които си я носят по тяхно решение. Но са единици - аз за цяло лято не съм срещнала повече от 5 човека с маски, предимно възрастни пенсионери или мигранти. Маски трудно се намират по аптеките - аз проверявах всеки ден онлайн във всички аптеки (виждаш дали имат наличност както онлайн, така и във физическите аптеки) и след доста дебнене уцелих зареждане в една аптека и успях да закупя няколко пакета за всеки случай. Аз маска използвам рядко - само при близък контакт например с фризьор, лаборант,  медицински преглед. В хранителни магазини и молове никога не съм използвала маска, защото не мисля че вероятността да се заразиш докато пазаруваш е голяма. Иначе досега 100 пъти да съм заразила, особено по време на пика. Но и тук препоръката е ако си болен, да си останеш вкъщи (без болничен до 14-я ден), така че няма много кашлящи и кихащи по обществените места.
Досега и касиер с маска не съм видяла, дори по време на пика, но във всички магазини много набързо им сложиха плексигласови прегради.

Агенцията за обществено здраве засега не препоръчва маските и съответно те не се носят. Наскоро имаше дебати по повод маските и проучването показа следното:

Мнозина в Швеция искат въвеждането на маски за защита на устата в обществения транспорт, показва проучване на Sifo, проведено от името на TV4 Nyheterna.

39 на сто от анкетираните 1000 души смятат, че трябва да се въведат маски за защита на устата в обществения транспорт. 26 процента се колебаят, а 35 процента не желаят задължителните маски в обществения транспорт.

Шведската агенция за обществено здраве се колебае относно изискването за орална защита в обществения транспорт.

- Не искаме транспортните компаниите да тълпят пътници в автобуси и влакове и да се позовават на маските. Да имат оправдание, че гъчкат хората в обществения транспорт, защото имат маски. Маските създават фалшива сигурност и хората ще пренебрегнат най-важната мярка, а именно дистанцията. След това получавате по-лоша ситуация, казва генералният директор на Шведската агенция за обществено здраве Йохан Карлсън пред TV4 Nyheterna.

Що се отнася до изискванията за маски във всички обществени среди, 60 процента са против, 24 процента се колебаят, а само 13 процента са "за".

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Vbyzbr/manga-vill-se-munsky … i-kollektivtrafik

# 24 995
  • При семейството си
А някои родители просто имат “нужда” да работят...и заради здравната система, и заради НОИ, и заради самите тях, и заради децата си.

# 24 996

Там, в Швеция, маските не са ли задължителни. Поне на закрито и в ГТ.

Не! най-обективно казвам, че цялата пандемия с все пиковете и спадовете тук в Швеция я изкарахме досега без маски. Срещат се единици с маски, които си я носят по тяхно решение. Но са единици - аз за цяло лято не съм срещнала повече от 5 човека с маски, предимно възрастни пенсионери или мигранти. Маски трудно се намират по аптеките - аз проверявах всеки ден онлайн във всички аптеки (виждаш дали имат наличност както онлайн, така и във физическите аптеки) и след доста дебнене уцелих зареждане в една аптека и успях да закупя няколко пакета за всеки случай. Аз маска използвам рядко - само при близък контакт например с фризьор, лаборант,  медицински преглед. В хранителни магазини и молове никога не съм използвала маска, защото не мисля че вероятността да се заразиш докато пазаруваш е голяма. Иначе досега 100 пъти да съм заразила, особено по време на пика. Но и тук препоръката е ако си болен, да си останеш вкъщи (без болничен до 14-я ден), така че няма много кашлящи и кихащи по обществените места.
Досега и касиер с маска не съм видяла, дори по време на пика, но във всички магазини много набързо им сложиха плексигласови прегради.

Агенцията за обществено здраве засега не препоръчва маските и съответно те не се носят. Наскоро имаше дебати по повод маските и проучването показа следното:

Мнозина в Швеция искат въвеждането на маски за защита на устата в обществения транспорт, показва проучване на Sifo, проведено от името на TV4 Nyheterna.

39 на сто от анкетираните 1000 души смятат, че трябва да се въведат маски за защита на устата в обществения транспорт. 26 процента се колебаят, а 35 процента не желаят задължителните маски в обществения транспорт.

Шведската агенция за обществено здраве се колебае относно изискването за орална защита в обществения транспорт.

- Не искаме транспортните компаниите да тълпят пътници в автобуси и влакове и да се позовават на маските. Да имат оправдание, че гъчкат хората в обществения транспорт, защото имат маски. Маските създават фалшива сигурност и хората ще пренебрегнат най-важната мярка, а именно дистанцията. След това получавате по-лоша ситуация, казва генералният директор на Шведската агенция за обществено здраве Йохан Карлсън пред TV4 Nyheterna.

Що се отнася до изискванията за маски във всички обществени среди, 60 процента са против, 24 процента се колебаят, а само 13 процента са "за".

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Vbyzbr/manga-vill-se-munsky … i-kollektivtrafik

Благодаря много за отговора.

Все някога ще разберем истината за маските - шведите ли са прави или гърците и испанците с маските на плажа.

# 24 997
Преди малко Тръмп пак хвърли някаква бомба, че намерили лечение ... тоя път добре познатата кръвна плазма. Имало 35% подобрение, но почти всички експерти казаха, че няма данни и нещата са доста съмнителни, изглежда бърза нещо за преди изборите.

# 24 998
  • Bulgaria
А някои родители просто имат “нужда” да работят...и заради здравната система, и заради НОИ, и заради самите тях, и заради децата си.
Нека да не бъркаме невъзможността на родителите да гледат детето си при ДО или натоварването от ДО със силното желание на учениците за присъствено обучение, поради изолация и липса на социални контакти. Защото много се наблягаше на второто и аз още веднъж казвам, като човек, който е работил с различни по възраст ученици, си представям колко е силно това желание и колко ще продължи. Дъждец е дала много точен пример. И преди някой да ме е нападнал, че слагам всички под общ знаменател - да, има и ученици, които с нетърпение очакват да се върнат в училище. По мои наблюдения в момента си поддържат стандартните социални контактни по време на лятна ваканция.

# 24 999
Преди малко Тръмп пак хвърли някаква бомба, че намерили лечение ... тоя път добре познатата кръвна плазма. Имало 35% подобрение, но почти всички експерти казаха, че няма данни и нещата са доста съмнителни, изглежда бърза нещо за преди изборите.

Бърза, натиска заради изборите. Най-притеснителното е това с ваксината и там започна да оказва натиск, обяви, че агенцията по лекарства били банда чиновници, които не разбирали, че нещата са спешни и нарочно бавели ваксината. Дано да не успее да провали ваксината или да подкопае доверието във ваксините, защото тогава ще има още по-голяма здравна криза.

# 25 000
  • Там,където се събуждам щастлива.
Скрит текст:
Днес имаше шокираш репортаж за увеличение на ампутациите при пациенти с диабет, които са се страхували да отидат на доктор през март-април. Увеличението е с около 50%.
Утре почва втората група провинции училище. Ние вече си имаме няколко ученика, които се обадили с “имам корона симптоми”, за да скатаят училище. Родителите им са се обадили да кажат, че детето им е излъгало. Ще ги слагаме в черния списък, Wink

Аз си мислех, че децата нямат търпение да тръгнат на училище, да си върнат социалните контактни, пък то какво се оказа...

Е, от 1500 ученика става въпрос за 3.
Иначе децата бяха супер щастливи през изминалата седмица. Социалните контакти си ги имаха и преди. Много от тях прогледнаха за нашата роля и оцениха факта, че институцията училище е полезно нещо. Положителното на Короната за тях.

Дъждец, тези чатове са на ниво пуберско ниво и знаем как и защо се изразяват така. Ние правихме анкети сред нашите ученици, които бяха специфични и индивидуални. Много добре обясняваха минусовете за тях през месеците март-май. Дори някои ме изненадаха, защото имах мнение, че не могат до такива задълбочени мнения да стигат. Е, помежду си бяха типични пубери.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 01:38 от Kalinka

# 25 001
Няма ли кой да му напише репликите на човека, че все с такива бисери...

# 25 002
Според мен е някаква измислица тип "хлорикин". Защо мисля така защото е абсурдно досега за лечението на 70 000 болни с плазма да не са разбрали дали работи. Вярно прави се клинично изпитване за одобрение, но нищо не са показали и от таскофорса никой не е информиран което е много странно. Един от експертите коментира, че това лечение е ефикасно само в начален стадий на заболяването и то не при много от случаите, част от пациентите се влошават.

# 25 003
Лабораторен лекар: "ПСР тестовете, закупени от Корея не са сертифицирани. Няма никаква гаранция, че са достоверни. Имунологичните тестове са по-добри, но по-късни. Клиничните пътеки са нарочно удвоени, за да се възползват големите болници. Управителният съвет на БЛС подписа анекс, рамков договор, за 60 лв на тест, без да се допита до лекарите, който тест някаква си лелка от РЗИ трябва да  назначи и която лелка никога до сега не се е чувствала по-значима. Ще ти назначи ли бланка 4а лелката и кога? Сабахлен!" Close

https://sedemosmi.tv/production/%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b4%d0%b8%d … 1%82-2020-%d0%b3/

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 02:30 от amy_nka

# 25 004
Никакви мерки срещу вируса не са по важни от една хубава гала вечеря
https://nova-bg.cdn.ampproject.org/v/s/nova.bg/amp/news/view/202 … %2F23%2F297237%2F

Общи условия

Активация на акаунт