COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 368 089
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 410
защото, натовските ваксини са правилните и единствените добри ваксини. руските и китайските са социалистически ментета.
Стойността на човешкия живот е различна при различните нации. Не бъркайте това с НАТО и т.н., ако можете де. Ако сте ваксинирани със социалистическия вирус, няма спас.

# 25 411
Свиква се и с маска по няколко часа.Мисля,че учениците могат да свикнат.Нека не забравяме,че на много хора им се налага:Д-ри,продавачи и обслужващ персонал в банки и институции,някои производства и т.н.Аз бях приета в б-ца и въпреки отрицателните тестове на всички пациенти,ни задължаваха да сме с маски.
Имам близки в хипермаркети.Говорили сме.  Не се свиква.При всяка удобна минута гледат да смъкнат и да поемат въздух. Когато си седиш на задника или да лежиш е едно, друго е да мъкнеш и зареждаш и си физически натоварен.  При децата е още по-зле. Притокът на кислород е много важен за метаболизма на подрастващия организъм. Да не говорим, че ако си възрастен може да намериш момент да махнеш маската , ако си ученик - няма начин. Учителите и без това не ги долюбват децата , няма начин да позволят каквато и да е волност, докато не се задуши някое.
Добре де, аз ще съм доволна и ако маските им са само на устата, само да не си пипат носовете Simple Smile. Защото вирусоносител трудно би заразил ако устата му е закрита.

# 25 412
  • София
защото, натовските ваксини са правилните и единствените добри ваксини. руските и китайските са социалистически ментета.
Стойността на човешкия живот е различна при различните нации. Не бъркайте това с НАТО и т.н., ако можете де. Ако сте ваксинирани със социалистическия вирус, няма спас.

темата е дълга и не е за тук, но нали трябваше да сме свободни и да имаме право на избор? Свободна воля, свободен пазар...

# 25 413
  • Варна
Днес има доста новини от Варна.

И още хляб за размисъл, РЗИ обявяват 44 хоспитализирани в днешната статистика, а министърът докладва " В областта има  достатъчно свободни легла, като в УМБАЛ „Света Марина“ има 50 инфекциозни легла, от които 20 са свободни, в МБАЛ „Света Анна“ - 15, от които 5 свободни, а МБАЛ Варна разполага с 20 легла, от които 7 свободни. При по-голям натиск върху системата е създадена организация и има готовност пациенти да бъдат настанявани и в МБАЛ-Девня и в МБАЛ „Еврохоспитал“.
Освен тези изброени, има настанени и във ВМА. В УМБАЛ 50 легла не са само Ковид, има и други инфекции. Днес по някои от новините чух, че и във Варна правят кабинет, който ще разпределя болните, карани от линейките на Спешна помощ, като ще ги преглежда инфекционист и той ще решава.

# 25 414
Иначе аз не разбрах какви статистики и какви показатели ти имаш предвид, сравявайки хоспитализацията при ковид и грип. Може ли линк.

Чека, как така не си разбрала като вече два пъти давам линк към сайта на CDC за сезон 2017-2018 в предишните ми коментари. Можеш да си избереш който искаш сезон имат подробна статиктика, брой симптоматични случаи, брой посещения при лекар, брой хоспитализации и т.н. От там гледам какъв % от всички случаи стигат до болница, това е показателя. За ковид сравнявам с проучването на Лъчезар за ковид.
Приемам забележката да се гледа само групата 0-4 г. а не тази до 17, но пак излизат повече хоспитализации при ковид.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 22:05 от LillyM

# 25 415
Иначе аз не разбрах какви статистики и какви показатели ти имаш предвид, сравявайки хоспитализацията при ковид и грип. Може ли линк.

Чека, как така не си разбрала като вече два пъти давам линк към сайта на CDC за сезон 2017-2018. В предишния ми коментар дори съм извадила данните брой случаи и % от тях хоспитализирани. Това е показателя. За ковид сравнявам с проучването на Лъчезар за ковид.

Неуместно е въобще да се сравнява КОВИД с грип, това до кога ще се пише? Грип лятото няма, поне това видяхме с очите си, надявам се...

# 25 416
Защо се отнема правото на болния да решаеа в коя болница да отиде. Откъде накъде кабинети, координационни центрове и други ще разпределят пациентите.
Някой големец ако се влоши, дали ще го разпределят в девета глуха?

# 25 417
  • София
Има индивидуално обучение за тези които не искат по никакъв начин децата им да не са в училище..Защо трябва масово децата да са в къщи,родители да се разкъсват кой и как да учи с тях,да ги гледа,да работи...
А защо да, се разкъсват родителите? Тук говорим за избор на родителите, тоест това по никакъв начин не касае тези, които искат присъствено.
Разликата, огромната разлика между дистанционно и индивидуално обучение отчитате ли?

# 25 418
Да, това с разпределението на болните говори, че не очакват рязък спад на случаите, а някаква суматоха и им трябва регулировчик.

# 25 419
Неуместно е въобще да се сравнява КОВИД с грип, това до кога ще се пише? Грип лятото няма, поне това видяхме с очите си, надявам се...

Знам, знам, отдавна втръсналите сравнения с грипа, но в случая става дума конкретно за децата, а те наистина изглежда  като че ли  бяха единствената група, която го кара по-леко от грипа и понеже една потребителка пусна проучване, затова го нищим. Поне за мен това се оказа новост.

# 25 420
  • Варна
Да, това с разпределението на болните говори, че не очакват рязък спад на случаите, а някаква суматоха и им трябва регулировчик.
Освен регулировчик, няма специалисти и така с един инфекционист на смяна в този кабинет, преглеждат всички, които хоспитализират.

# 25 421

темата е дълга и не е за тук, но нали трябваше да сме свободни и да имаме право на избор? Свободна воля, свободен пазар...

Именно, именно. Всеки, който желае, нека е доброволец за ваксина от развиваща се държава.

Те ваксините от САЩ и Германия не е ясно дали ще са безопасни и кога ще стане ясно това, вие за китайски и руски питате... Grinning

# 25 422
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка,  вярно ли е, че учениците в Холандия не е задължително да са с маски?

Нямаме маски. Ние можем да слагаме, но аз не виждам колега, всъщност освен една колежка, с маска.

# 25 423

Знам, знам, отдавна втръсналите сравнения с грипа, но в случая става дума конкретно за децата, а те наистина изглежда  като че ли  бяха единствената група, която го кара по-леко от грипа и понеже една потребителка пусна проучване, затова го нищим. Поне за мен това се оказа новост.
  A, това ще се окаже тема номер едно. Но след 2 месеца. Щерка ми е с някаква настинка в момента, но наблюдавам баба и дядо и. Всъщност, идеята е да не се вталясваме - каквото ще се случи, ще се случи. Няма смисъл да си скапваме и психиката с това кое какво е и какви статистики има. Няма смисъл и за децата, защото е различно. Рациото трябва да сработи.

# 25 424
  • София
Защо се отнема правото на болния да решаеа в коя болница да отиде. Откъде накъде кабинети, координационни центрове и други ще разпределят пациентите.
Някой големец ако се влоши, дали ще го разпределят в девета глуха?

Кой е обещавал протолюдието и големците, да се лекуват по един стандарт? По време на соца ставаше с връзки, сега с пари.
Не искам да политизирам темата, но всичко е политика. Дали ще се “помага” на икономиката, дали родителите ще имат право на избор за начина на обучение на децата, дали ще имаме достъп до всички ваксини на пазара, дали ще тестваме безплатно децата.

Общи условия

Активация на акаунт