COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 852
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 26 955
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз все пак да попитам... не, че не съм го задавала същия въпорс под друга форма - значи според тези, които смятат, че този вирус не е кой знае колко по-опасен от грипния всички лекари, които твърдят обратното са нещо малко леко заамени, или са част от световния заговор срещу свободичката на човечеството?

# 26 956
  • София
Мдам. Ама то не става лесно с хигиената. Все още болшинството не си мие ръцете след тоалетната, за маски и гелчета не искам и да говоря. Една и съща тениска се носи с дни, а душът е пожелателен.

# 26 957
Никот, Tips for me, предполагам не сте от отбора на мислещите, че статистиките за обща смъртност в най-засегнатите държави от Ковид са фалшифицирани. Пускала съм такива многократно. Като за периода на най-силно разпространение, в някои региани общата смъртност  е 5-6 пъти по висока.
Тipsforme,все възхвалява шведите, които наистина натиснаха кривите надолу, но точно с тестване и дисциплина, а не защото достигнаха имагинерния стаден имунитет. И въпреки че при тях не се случи това, което беше в Испания и Италия, няма как да не е видял публикациите, че смъртността от януари до юни е била най-високата от 150 г. насам. В Латинска Америка, САЩ , Индия нещата продължават с пълна сила. Не знам в някоя страна сезонният грип да е предизвиквал увеличение на общата смъртност с 30%-50%. А от Ковид, дори и в най-засегнатите страни, преболедуваха по-малко от 20% в пика. Появяват се и все повече съмнения, че няма траен имунитет. При това положение, ако някой или член на семейството му влиза в.рисковите групи, и оценява риска от смърт примерно на 5%-10%, а този от трайни усложнения на 20%, разумно ли е да се очаква да не си промени поведението и философски да казва "все някой ден се умира"?

# 26 958
Ново проучване от Бразилия. Хората, които отказват да носят маска са по-склонни да проявяват социопатични черти на характера.
Скрит текст:
Същото е характерно и за хората, които подценяват опасността от ковид, отказват да си мият често ръцете или да спазват социална дистанция.

https://www.thetimes.co.uk/article/refusal-to-wear-a-facemask-linked-to-sociopathy-69zr7hcqh?fbclid=IwAR36RIdHQsZpIsoJAmblaFN2PJy9EZIRP9G2ujilW9Fzhhrvf3r_QUhoGCY
Мдам. Ама то не става лесно с хигиената. Все още болшинството не си мие ръцете след тоалетната, за маски и гелчета не искам и да говоря. Една и съща тениска се носи с дни, а душът е пожелателен.
Изводът е, че човечеството се е провалило във възпитанието в първите 7 години от живота на човека. Joy

# 26 959
То и да се стигне дотам за някои хора няма таван, отвъд който да кажат стоп - справка Швеция, която се дава за пример.
Това че има толкова голямо увеличение на смъртността в последните месеци, разпространение в почти всички области и това че от отличници се изкачихме на върха на черните статистики в ЕС показва, че нещата не са "овладяни". И всичко това се случва през лятото, когато нашето лятно поведение по принцип работи срещу вируса. С голяма засилка влизаме в есенно-зимния сезон, което е повод за притеснение за всеки, който не е надянал розови очила или поне малко му пука.

# 26 960
Цитат
значи според тези, които смятат, че този вирус не е кой знае колко по-опасен от грипния всички лекари, които твърдят обратното са нещо малко леко заамени, или са част от световния заговор срещу свободичката на човечеството?
Д-ри се извъртяха сто пъти.Първо ни заплашваха с щам Б на сезонният грип.Маските не помагали тръбяха политици от ЕС.Ковид не бил опасен,докато не започнаха да имат по хиляди заразени на ден.Либерално настроени граждани ги подкрепяха.Те нали западнаЛо еврогейците са безгрешни.Аз понеже съм мнителна и тесногръда,гледам китайците,взимам пример от носещите повсеместно маски по време на испанският грип и като пръв ''идиот'' не ходим семейството на места с много хора на едно място.

# 26 961
Ново проучване от Бразилия. Хората, които отказват да носят маска са по-склонни да проявяват социопатични черти на характера.
Скрит текст:
Същото е характерно и за хората, които подценяват опасността от ковид, отказват да си мият често ръцете или да спазват социална дистанция.

https://www.thetimes.co.uk/article/refusal-to-wear-a-facemask-linked-to-sociopathy-69zr7hcqh?fbclid=IwAR36RIdHQsZpIsoJAmblaFN2PJy9EZIRP9G2ujilW9Fzhhrvf3r_QUhoGCY
Изводът е, че човечеството се е провалило във възпитанието в първите 7 години от живота на човека. Joy
Е че колко пък да е страшен тоз вирус щом  най обикновен сапун го трепе???

# 26 962
  • София
Близо 50 души се събраха пред Министерството на образованието на събитие, организирано във Фейсбук "Публично хвърляне на маски". Според организаторите властите въвеждат прекомерни мерки в борбата срещу Ковид 19. Те са против и въвеждането на изискването децата в училище да носят маски.
"Ковид не обича да отнема живота на деца. Но политиците обичат да отнемат свободата на децата, семействата и родителите и да отчуждят максимално хората. Изолирани сме ние, вече не сме човечество", заяви пред събралите се Христо Лафчиев от Български родителски централен комитет. По думите му не е станало ясно кой е организирал събитието и затова той е решил да говори. Във Фейсбук като организатор е посочен "Има кой"- неформално сдружение, откъдето заявиха пред "Дневник", че не искат да се афишират.
В крайна сметка обявеното хвърляне на маски се превърна в горене на маски.
  от ТУК
И до тук се стигна. ooooh! "Родителски централен комитет" ??! - ЖДНБ!
Интересно ми е кога, кои и дали въобще някой от организаторите на случващото се през последните 55 дни ще обяви публично, че се разграничава от всичко това? Или няма такова нещо?

# 26 963
Топ експерт по ваксините д-р Пол Офит за стадния имунитет:

Нито един патоген досега не е бил спрян със стаден имунитет, който не е от ваксина. Съществуват 4 коронавируса, които обикалят сред хората и към нито един от тях не се създава траен имунитет. След време те отново ни нападат и така непрекъснато си циркулират. Дори вируси като морбили, срещу които се изгражда доживотен имунитет не са били спряни и те циклично предизвикват епидемии.
Има само два начина да се справим с ковид:
1. Ваксина.
2. Хигиенни мерки.

Той също така пита хората, които отричат маските и дистанцията дали отричат теорията на инфекциозните заболявания въобще и дали отричат заразността на заболяванията.

https://twitter.com/TheLeadCNN/status/1300544314855043074?s=20

# 26 964
Днес стартира учебната година в десетки държави в Европа. Показаха едно резюме на мерките, всички имат като се впечатлих от Сърбия, може доста да се поучим.

# 26 965
Никот, Tips for me, предполагам не сте от отбора на мислещите, че статистиките за обща смъртност в най-засегнатите държави от Ковид са фалшифицирани. Пускала съм такива многократно. Като за периода на най-силно разпространение, в някои региани общата смъртност  е 5-6 пъти по висока.
Тipsforme,все възхвалява шведите, които наистина натиснаха кривите надолу, но точно с тестване и дисциплина, а не защото достигнаха имагинерния стаден имунитет. И въпреки че при тях не се случи това, което беше в Испания и Италия, няма как да не е видял публикациите, че смъртността от януари до юни е била най-високата от 150 г. насам. В Латинска Америка, САЩ , Индия нещата продължават с пълна сила. Не знам в някоя страна сезонният грип да е предизвиквал увеличение на общата смъртност с 30%-50%. А от Ковид, дори и в най-засегнатите страни, преболедуваха по-малко от 20% в пика. Появяват се и все повече съмнения, че няма траен имунитет. При това положение, ако някой или член на семейството му влиза в.рисковите групи, и оценява риска от смърт примерно на 5%-10%, а този от трайни усложнения на 20%, разумно ли е да се очаква да не си промени поведението и философски да казва "все някой ден се умира"?

Понеже се обръщаш към мен лично, ще ти отговоря:
Аз лично нямам грам съмнение, че Ковид-19 не трябва да бъде подценяван и че смъртността в редица държави и особено определни региони наистина е значително по-висока от предни години. Дори самите шведи, които наистина блестящо "обърнаха мача", си изпуснаха старческите домове и са с едни 5 000 починали, голяма част от които можеха да бъдат опазени.
Четох статистика и за Великобритания и за Русия, в частност Москва, където също цифрите са значително по-сурови от предни години.

Но за мен няма и грам съмнение, че епидемията у нас е силно политизирана и се използва за финансови облаги в определени посоки. Огромните потоци от пари за Ковид не отидоха в болниците, чакат се еврогрантове, ПСР-ите ни са по 60-70 евро...
... въобще взеха се един пари и за превенция и борба със самия вирус не останаха много от тях. Confused Confused

Другото с епидемията у нас е, че 6 месеца не се разпространи въпреки целенасочените опити на целокупния български народ. Днес разбрах, че наскоро даже имало фестивал за ретро хитове в Бургас с 10000 посетители. Не сме разбрали и нормално - нищо не е произтекло от това. Grinning

Продължавам да получавам подигравки за БЦЖ-то и генетичната невъзприемчивост, но друг логичен отговор няма.
"Господ е българин" и "Слава Севрюкова казваше, че сме избран народ" не са ми приемливи доводи и аз търся някаква научна "сламка", за която да се хвана.

И донякъде оправдавам невярващите във вируса. Ако не гледаш телевизия и не следиш този форум - и особено ако си я някой среден областен град, никъде не виждаш проблем и не познаваш някой, който има проблем. И там вече се къса нишката.

# 26 966
Понеже в една друга тема се повдигна въпросът, искам да питам отново тук как се хоспитализират деца с Ковид?
Допускат ли придружител?

# 26 967
  • София
Дете с Ковид в тежко състояние в България е нямало и дано и да няма.

# 26 968
А аз разбрах, че на някои плажове в Гърция маските са задължителни и не е проформа защото идват и глобяват веднага. Тъпо ли е? Може би, но е правило  което се спазва.

# 26 969
Имаше дори бебе с пневмония хоспитализирано в България. Какъв точно е реда, не зная.

Общи условия

Активация на акаунт