COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 387 019
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 26 940
Чоколина, имам предвид поста за данните на НСИ. Те са за смъртност. Казвам, че не може да се вадят изводи, защото данните са непълни.
Ти пита защо не сме казвали, че е малоумно да се ползват тези данни, когато са били повишени.
Понеже аз го твърдях и тогава, мога ли сега да кажа, че е малоумно?

# 26 941
  • София
Да, беше споменато в доклада, мисля че беше 20 дена. На мен друго ми е по-чудно. Как на 20 март арабите са вече организирали подобен тест на БЦЖ ваксина, след като у нас поне по мой спомен започна да се споменава като евентуален щит срещу ковид 19 доста по-късно, и то защото почти  единствено в този регион хората имат подобна имунизация. Смисъл явно не сме открили ние топлата вода с БЦЖ. И другото което е, в доклада се споменава, че доброволците са от азиатски, африкански, арабски и европейски произход. Значи далеч само тук не сме имунизирани с тази ваксина.

# 26 942
БЦЖ се слага в целия свят, с изключения на няколко държави  от Западна Европа, САЩ, Австралия.
БЦЖ е най-използваната ваксина в света и най-старата. БЦЖ е хубава ваксина, оказва се, че има един куп ползвотворни ефекти, дори се използва за лечение на рак, а в последно време и на автоимунни заболявания. Но за това, за което по принцип е предназначена - туберкулоза е с доста ограничен ефект. Пази от тежки усложнения при деца, но не пази нищо при възрастни, както и не предпазва от заразяване по принцип.

България доскоро беше и май продължава да бъде държавата с най-много реваксинации в света. Но тези реваксинации са условни, тъй като се реваксинират само хора с отрицателно манту, т.е. не всички. В останалите държави са премахнали реваксинациите, тъй като няма доказателства, че те са ефективни.

http://www.bcgatlas.org/index.php

# 26 943
  • Бургас
Малко статистика за смъртността от ковид в БЪлгария за 6-те месеца
00-19г. - 1     от 1347  или 0.07%
20-29г. - 1     от 1979  или 0.05%
30-39г. - 14   от 2620  или 0.53%
40-49г. - 31.  от 2915. или 1.06%
50-59г.-  80   от 3032. или 2.64%
60-69г. -174  от 2450. или 7.10%
70-79г.- 202. от 1355 или 14.91%
80-89г.- 101 от 509    или 19.84%
90-99г.- 19 от 59.       или 32.20%
Очевидно при младите хора до 40г смьртността е почти 0%., при хората на средна възраст 40-60г. е 1-2% и при възрастните с увеличаване на годините става 10-20-30% но дори и най-старите над 90г имат 70% шанс да го преживеят

# 26 944
  • Bulgaria
Изтриха ми набързо 7-8 поста. Нямам идея защо. Пак ще попитам колко души до момента са лежали в болница заради усложнения свързани с ковид. Защо Лили не ми отговаря на въпроса?
Откъде да ти извади Лили тази информация? Да не е член на НОЩ? Ние виждаме моментната бройка хоспитализирани за денонощието, нямаме информация колко хора са били хоспитализирани от март до днес. Но със сигурност са много повече, отколкото биха били хоспитализирани при същата бройка заразени с грип.

Скрит текст:
Сериозно ли не знаеш защо са изтрити постовете? Радвам се, че админите са си свършили работата.

# 26 945
Няма такава статистика официално оповестена. Според мен са около 2000.

# 26 946
България се води огнище на туберкулоза, затова в някои западни страни препоръчват ваксината за българи и хора, които често пътуват до България.

В западна Европа не се прави, защото нямат основания да я правят. Защо пак обсъждаме БЦЖ-то? Вече в незнам колко страни минаха клинични проучвания и е ясно, че от тази шапка заек няма да изскочи.

Ваксината на АстраЗенека влиза във фаза 3, а скоро се очаква да започне и изпитание на коктейл от антитуморни средства, който коктейл е показал добри резултати в спирането на репликацията на вируса.

# 26 947
  • Bulgaria
Едва ли. Според мен са доста повече. Ако се доверим на твърдението, че около 20% от заразените биват хоспитализирани, то това са около 3253 души от доказаните ни случи до днес. Според мен са повече, тъй като в последно време повечето новооткрити заразени директно се хващат в болницата.

# 26 948
  • Бургас
неофициална е разбира се, аз си я водя по вьзраст, но починалите са около тази бройка официално са обявени 629 до края на август

# 26 949
Има и официална, но не ни се оповестява, все пак тези данни трябва да се дадат на НСИ.

# 26 950
Ако имаше все още брифинги на НОЩ, дори 1-2 пъти в седмицата, щеше да има възможност журналистите да питат за повече подробности, статистики и други неща. Вместо това под предлог, че "хората се стресирали" бяхме оставени в информационно затъмнение.

# 26 951
  • Bulgaria
bur02, много полезно. Благодаря. На мен би ми била интересна и статистика по пол, защото мисля, че сред младите всички починали са мъже, доколкото си спомням имаше само една жена във възраствата група 30-39г., но може и да греша. Жалко, че никой не си прави труда да прави официални статистики, подобни на тази по различни показатели.

# 26 952
Много ми хареса един от последните абзаци в разказа на адв. Николов- че това, че може би има и по- тежки грипове не означава, че Ковид не е опасен. Че е безсмислено да се сочат придружаващите заболявания на починалите, защото няма значение дали човекът си е отишъл от или със Ковид- на починалия му е все едно. Това по повод дискусията "Ковид с\ у грип".
       Иска ми се да попитам тези, които все навират броя на починалите от сезонния грип, какви логически изводи би трябвало да следват от това. Значи ли, че щом сезонният грип е опасен, то Ковид не е опасен? Или понеже ракът и инсултът са още по- опасни, то грипът и Ковид въобще не са опасни? Обстоятелството, че освен от Ковид, човек може да се спомине от  рак, инфаркт, катастрофа или грип,  успокоява ли ви? Въпросът е реторичен. Но от позицията на човек, страдащ от неприятна болест и леко позабавил се с диагностицирането поради незнание и омаловажаване на симптомите (донякъде и от страх, че нещо лошо се случва) искам да кажа че неглижирането и подценяването на опасността от която и да е болест, включително Ковид, може да е по- опасно от самата болест. Защото пречи на човек да види реалната картинка и да вземе адекватни и разумни мерки за себе си и хората, с които общува. А застраховани няма, нали. Държа са подчертая, че не съм Ковид- паникьор и не сънувам локдауни и КПП- та. Това, на което се надявам, са разумните мерки и разумно отношение към тях от страна на обществото. И малко смирение няма да е излишно, защото животът е такъв - понякога е хубав, а друг път ни бие шамари и колкото и да се преструваме, че такова нещо няма, от тях все си боли.

# 26 953
Ново проучване от Бразилия. Хората, които отказват да носят маска са по-склонни да проявяват социопатични черти на характера.
Същото е характерно и за хората, които подценяват опасността от ковид, отказват да си мият често ръцете или да спазват социална дистанция.

https://www.thetimes.co.uk/article/refusal-to-wear-a-facemask-linked-to-sociopathy-69zr7hcqh?fbclid=IwAR36RIdHQsZpIsoJAmblaFN2PJy9EZIRP9G2ujilW9Fzhhrvf3r_QUhoGCY

# 26 954
Преди малко по дарик радио един от шефовете на лаборатории яко оплю цялата система. Каза, че пращали някакви екселски файлове без никакво структуриране. Нямало и система за оценка на излекуваните дали наистина са такива. Никой не вземал под внимание теста за антитела а често се давали и грешни резултати от PCR. Aко се позитивирал 1 ген от 3 една лаборатория го брои за отрицателен а друга за положителен.

Общи условия

Активация на акаунт