COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 387 334
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 26 925
В Нова Зеландия грипът е изчезнал. Вероятно не само той, но и други заболявания. Тази година отбелязват сериозен спад в смъртността като са намаляли дори трудовите злополуки.

# 26 926
Въобще не мисля, че мерките в училищата ще се спазват трайно. До месец ще са ги редуцирали само до базови такива, колкото и да се напъват, че са написани на хартия. В училището на дъщеря ми няма да бъде премахната кабинетната система, като идеята е след всеки час дежурните ученици да дезинфекцират чиновете и да проветряват стаята.

# 26 927
Е защо пък дежурните ученици, това е вече съвсем абдикация. Ако толкова нямат персонал, редно е учителката да дезинфекцира стаята, а не децата. Които толкова и ще дезинфекцират.

# 26 928
  • в страната на чудесата
Тази година с ваксината ще е трудно. Много са малко

# 26 929
От ЕК са изпратили писмо на унгарското правителство,  че затварянето на границата им не е съвместимо с европейското законодателство и следва незабавно да бъде отменено. Освен това изключенията за граждани на Чехия, Словакия и Полша са ясен индикатор за дискриминация.
От днес останалите граждани на ЕС могат да минават през Унгария само транзит за не повече от 24 часа, да се движат по определени маршрути и да спират само на пределени места за почивка. Не знам как се зарежда гориво за кола например.

https://www.n-tv.de/panorama/15-10-Ungarns-Einreisestopp-ruft-EU … icle21626512.html

# 26 930
  • Германия
От ЕК са изпратили писмо на унгарското правителство,  че затварянето на границата им не е съвместимо с европейското законодателство и следва незабавно да бъде отменено. Освен това изключенията за граждани на Чехия, Словакия и Полша са ясен индикатор за дискриминация.
От днес останалите граждани на ЕС могат да минават през Унгария само транзит за не повече от 24 часа, да се движат по определени маршрути и да спират само на пределени места за почивка. Не знам как се зарежда гориво за кола например.

https://www.n-tv.de/panorama/15-10-Ungarns-Einreisestopp-ruft-EU … icle21626512.html
Това с транзитните коридори не е ново, преди две седмици минахме по такъв и по магистралата имат табели с указания, след колко километра е следващата бензиностанция и като се наложи да ползваш тоалетната и им поискаш да развалят на дребно монети за входа, те гледат лошо.

# 26 931
Нова порция възмутени по групите. Гневни коментари придружени с подчертания текст. Идвало време за новия световен ред роби. Ако детето се окажело контактно, вероятно и родителите щели да бъдат такива. А тестоветете за коронавирус отчитали и обикновена настинка като положителна. Много по-лесно е да си сеят зараза и никой да не ги подвежда под отговорност. Без правила и закони най-добре. Open Mouth Другото интресно, което срещнах е от някакъв господин Георги Тодоров.  Той призовава да не се правят тестове и хората да се позовават на член 29 от конституцията. Въпросният господин, който пише това бил гост в телевизия 7/8.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 17:09 от daisy12

# 26 932
От грип и пневмонии у нас годишно  умират 1500 човека, мисля ковид 19 вече се нарежда плътно.

# 26 933
  • София
Не зная дали обърнахте внимание на доклада за БЦЖ ваксината, и по-конкретно на частта, в която се казва, че всички 280 мисля бяха доброволци са били ваксинирани при разждане с ваксината. При настоящия експеримент са ваксинирани отново на 20 Март 2020, където вече след повторната ваксинация нито един от новите ваксинирани не се е разболял от ковид. В доклада се казва, че няма сведения колко трае ЕВЕНТУАЛНИЯ имунитет на ваксината, поставена след разждане. Също така казват, че теста в евентуален, а не сигурен, че причината за незаразяването е благодарение точно на ваксината.

# 26 934
  • Варна
Neko.fukakai, статистиките, както за грип, така и за ковид, са непълни. Има много голям брой хора, които не влизат в никакви статистики, защото са носители на вируса (както на грип, така и корона), но или не боледуват изобщо, или боледуват леко, или нямат симптоми, та никога не стигат до тестване или дори до подозрение, че са лепнали нещо. Кое е малоумно, не разбрах?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 06:22 от chockolina

# 26 935
  • София
Не зная дали обърнахте внимание на доклада за БЦЖ ваксината, и по-конкретно на частта, в която се казва, че всички 280 мисля бяха доброволци са били ваксинирани при разждане с ваксината. При настоящия експеримент са ваксинирани отново на 20 Март 2020, където вече след повторната ваксинация нито един от новите ваксинирани не се е разболял от ковид. В доклада се казва, че няма сведения колко трае ЕВЕНТУАЛНИЯ имунитет на ваксината, поставена след разждане. Също така казват, че теста в евентуален, а не сигурен, че причината за незаразяването е благодарение точно на ваксината.
Ами .... не звучи лошо. Аз лично не съм се "реваксинирал" с БЦЖ, не познавам и някой около мен, който да го е правил. Знам ли, може пък политиците да го правят, те бая се мешат с протестиращи, с други, с народа въобще. Уж на Меркел март й слагаха пневмокова ваксина, ма знаеш ли - може БЦЖ да е било?

# 26 936
Доц. Шиваров каза, че БЦЖ ваксината може да даде известен имунитет и срещу ковид за срок 3 месеца след поставянето. Преди 2 седмици някъде беше по БНТ, по назад някъде мисля съм дал линк.

# 26 937
Не може да си слагаш БЦЖ просто ей така, първо трябва да имаш отрицателно манту, иначе има риск от тежка реакция. Това да се реваксинираме всички с БЦЖ не мисля, че е някакъв вариант. Но някъде бях прочела, че всички живи ваксини имат подобен ефект - МПР, живата ваксина за полио, която отдавна не се слага в България.

# 26 938
  • София
доц Шиваров каза, че БЦЖ ваксината може да даде известен имунитет и срещу ковид за срок 3 месеца след поставянето.
Именно това е било заложено в изследването на института. Следи ли са с тестове доброволците точно 3 месеца от 20 март до 20 юни.

# 26 939
Отделно човек е уязвим за зараза известен период докато ваксината се задейства и трябва много да се пази.

Общи условия

Активация на акаунт