COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 674
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 120
  • Пловдив
От линка за Германия ми стана интересно изследването от къде германците хващат корона на почивка, и, изненада, България не е нито 1,нито 2,нито 3,а се нарежда след доста страни, като Хърватия я изпреварва сериозно(споменавам я, защото се говореше как са се справили, а на). Та, май, само в темата се смята, че България е най-черна от черните и най-заразна от заразните. Иначе, това предложение на Дорстен ако се наложи, ще е много добро. Явно вече мислят как да правят така, че хем икономиката да върви, хем да не се изпуска съвсем контрола. Нещо ми се мярна, че и няма да тестват излишно само по подозрение или заради контакт, ама  като ми е с гугъл преводач и знае ли човек какво е точно написано на оригиналния език.

# 27 121
А германците къде най-много ходят на почивки в момента?
И много интересна реакция, първата мисъл е не дали е вярно това, че  5 дни са достатъчни, а че нещо се опитвали да хитруват така че хем това, хем онова. Кого точно смяташ, че ще излъжеш, вселената ли? Joy

# 27 122
Лили, голяма част от заразените проявяват симптоми до 5-6 дни. Многократно сме го обсъждали в темата.

# 27 123
Само на тази база ли? Т.е. няма никакво ново доказателство, че 5 дни са достатъчно.

# 27 124
Скрит текст:
Само на тази база ли? Т.е. няма никакво ново доказателство, че 5 дни са достатъчно.

Ти какво доказателство искаш?
Правят ти тест на 5ия ден. Ако нямаш симптоми и тестът е отрицателен, не си вече в карантина. Просто е.

# 27 125
Лошото е, че най-заразния период е при първите симптоми и за 5-6 дни - аха да се появи някой лек симптом, човека трябва да цъфне на работа. Ако ще го тестват преди да отиде, няма проблем. Това може да стане в Германия, за тук не го виждам тестването.

# 27 126
  • Mostly in my mind
Люба Ризова, аз съм един от хората тук, които нито за момент не съм си помислила, че България е най-черната, най-заразната и най-мръсната. Съдейки по статистики и т.н. Силно се надявам и да останем такива. Също така си имам достатъчна други неща, вместо да седна и да оплювам българите и тяхното държане, мислене и поведение. Загуба на време и нерви. Но съм сигурна и че не само в България е това. Имам доста познати, с които контактувам, в чужбина. Лошото е, че на повечето от нас, ни е втълпявано, че България е винаги на челно място по всякакви черни класации и статистики. Нека сме с малко повече самочувствие!

# 27 127
Е сега прочетох, че той самият признава, че това е доста спорна теза. Уж да няма много карантини да не излезе накрая, че ще станат повече, ако болни хора щъкат навсякъде.

# 27 128
Нещо ми се мярна, че и няма да тестват излишно само по подозрение или заради контакт, ама  като ми е с гугъл преводач и знае ли човек какво е точно написано на оригиналния език.

Че те не са тествали никога само по подозрение или контакт, дори сега като им кажеш "Ама аз бях в рискова страна, освен че очевидно имам симптоми" не тестват. Няколкократно лично преживяно с мен и детето ми, първо в началото на пандемията, последно преди седмица, като още една седмица по-рано ми казаха, че ако другата не се подобря, ще ме тестват. Пак не ме тестваха, но след това взех че оздравях.😂

А германците къде най-много ходят на почивки в момента?

Италия и Лазурния бряг, въпреки че последния преди няколко дни го обявиха за рисков. Последните 2-3 седмица се побърквам от движение на кемпери и коли с каравани по А4 към Франкфурт, откъдето се пътува за френския южен бряг. От колегите ми двама заминават за Кения през октомври, другите всички бяха в Италия и Франция, аз и шефовете в България. Две съседки също се гласят за Варна и ме питат за насоки.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:13 от Анонимен

# 27 129
Петър Велков: Да не подценяваме децата - те ще разберат всичко за вируса, ако говорим адекватно с тях

https://m.24chasa.bg/mnenia/article/8963030

Обяснява и за мерките в началното училище

# 27 130
  • Germany
Доскоро пътуващите от България бяха в челните позиции на  страните, които са дали най-много положителни тестове в Германия. Мисля че бях давала снимчица по-назад в темата. Косово и Хърватска бях начело.
Моите познати тази година пътуват най-много до Португалия...
Тези на които децата им са започнали училище и са с маски по цял ден, какви маски ползвате? В чуденка съм дали да купя платнени с филтри (не съм сигурна въобще има ли полза от тях). 8 часа просто ми се струва невъзможно да издържи с маските, които си ползваме по принцип. Друг е въпроса, че ще трябва и да ги сменя...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:41 от PeaPink

# 27 131
  • в страната на чудесата
Петър Велков: Да не подценяваме децата - те ще разберат всичко за вируса, ако говорим адекватно с тях

https://m.24chasa.bg/mnenia/article/8963030

Обяснява и за мерките в началното училище
Нещо ново казва ли?
Или ни казва как да говорим с децата си Simple Smile
Тази инфекция разкри толкова качества, за които само сме предполагали Simple Smile. Чудно ми е защо всеки има рецепта за живота ми, непоискан съвет за децата ми, твърдо убеждение, че неговата гледна точка е по-гледна от тази на другия, стигма в двете посоки.

Господин Велков с какво е станал известен, или авторитет? Разбрах, че бил математик, сега разбрах от интервюто, че е начален учител. Нещо се объркАх Simple Smile

Лили, колко са големи твоите деца?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:45 от Leika_moja

# 27 132
PeaPink,
Ще ги махат ли в часовете или ще стоят с тях?

При нас има и от двата вида - хирургически и платнени, но в час са без маски. В резултат - повечето деца имат средно по 1 маска, коята махат и слагат през целия ден. На следващия ден - нова. Засега поне в училищата и на двамата след 2 седмици няма случаи.

# 27 133
Е, Лейка, хубаво беше да прочетеш статията, а не само заглавието. И да той е начален учител и разказва как ще се справи с предизвикателствата и мерките в училище, което включва и да убеди децата да ги спазват. Не ти казва на теб как да си гледаш децата.
Моите са малки все още са в ДГ.

# 27 134
Аз съм възрастен човек и не издържах и няколко часа с маската от плат с филтър. Определено не я препоръчвам за детето.

Общи условия

Активация на акаунт