COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 767
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 720
Тръмп натиска да стане преди изборите (т.е. преди началото на ноември). Ама засега експертите казват, че е невъзможно. Уж производителите на ваксини другата седмица ще излизат с общо изявление да спре политическия натиск. Ще видим. СЗО тази седмица май споменаха срок за масово ваксиниране средата на 2021, или нещо подобно ми се върти.

# 27 721
И аз се радвам за Австрия, но там очевидно взимат истински мерки и не се опитват да управляват пандемията с лъжи. Въпреки че тези от Ишгл се надявам да ги осъдят.

# 27 722
  • Немция
СЗО тази седмица май споменаха срок за масово ваксиниране средата на 2021, или нещо подобно ми се върти.
Да, такова им е изказването. Не мога да открия линка.

# 27 723
Аз недоумявам как тестват само персонала от детската градина в Русенско, но не и децата. Да отбележим, че персоналът е масово заразен, не е един човек.
Дори от нАучен интерес дет се вика, да видят как се предава между децата и после в семейната им среда... Или много ще се панира народа от някоя новина за заразени деца в детска градина?

Все пак на юруш отваряме и училищата скоро...
Изводът за мен е, че и учениците никой няма да тества.

# 27 724
Ако проявят по-сериозни симптоми, вероятно ще ги тестват. Взимането на проба е адски неприятно за възрастен, не искам да си представя толкова малки деца как се удържат. Защо да им го причиняват, ако са карантинирани?

# 27 725
И аз мисля, че вече не тестват всички контактни.

# 27 726
То никоя медицинска процедура не е приятна, но като се налага се прави.
Предвид голямото разпространение сред персонала има вероятност и много деца да са заразени, а ако има положителни деца техните семейства трябва да са под карантина също.

Освен това самото семейство ако знае, че детето им е заразено може да предприеме мерки за предпазване и изолиране в домакинството.

# 27 727
В случая явно са преценили, че не се налага. И да не са заразени родителите, ако им се наложи да удържат пищящо дете докато му стържат носоглътката, вече ще са. За персонала, който взима пробите, също ще е по-рисково. Мисля, че и това е причина да не натискат много за тестове на малки деца.

# 27 728
Прекалено драматично го описа, досега как са им вземали гърлен секрет за посявка?

# 27 729
  • София
Много често "не се налага" означава "не искам", "не ми е изгодно". Защо да тестват децата? Тестваха при първите два случая, докато все още фокусът беше върху градините и се оказа, че деца от съседни групи, които иначе не се засичат на площадката, са положителни. И се започнаха чуденките. Затова, за да няма чуденки се приключи с тестването на децата, за да не се били стресирали.

Това дете го целуват, ядат и пият заедно, детето им се смее, киха, сополеви в лицата - сто пъти им е предало достатъчно биологичен материал.

# 27 730
Вие ще дадете ли да тестват детето ви на 3г., ако няма симптоми?

# 27 731

Arizona, при гърлен секрет леко обират с едно памуче. За ПСР няколко познати, които са се тествали, и то не са от глезените и мрънкащи, го описват по-скоро болезнено като цитонамазка и имат дискомфорт по няколко дни след това. Може би зависи кой как взима, ама нали идеята е да се вземе качествено.

# 27 732
  • София
Какво означава "ще дадете ли"? Просто не го даваш, защото не искаш да знаеш, защото ако знаеш, ще трябва да ви тестват и вас, а ако ви тестват и вас, току-виж всички сте се оказали вкъщи под карантина и не ходите на работа всички.

# 27 733
Позна😀

# 27 734
  • София
Естествено, че познах, то не е кой знае колко трудно. Вече голяма част от мисловните вериги по темата съм ги чула и видяла, малко трудно някой ще ме изненада с нещо ново по темата "как да се скатая". Всички печелят от сделката с нетестването на децата.

Общи условия

Активация на акаунт