COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 208
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 795
Интересно защо пък трябва да дезинфекцират пода? Хайде чиновете разбирам, дръжките също, ама от под не съм чул някой да се е заразил.
Защото всички замърсители  попадат на пода включително и вирусите.

# 27 796
Защото децата може да изтърват химикала си на пода, трябва да в дезинфекциран. Само не прочетох с какво, дано не е белина. Не съм влизала в темата от 3 седмици.

# 27 797
  • София
Кроу, едно е да забърше собствения си чин с мокра салфетка, съвсем друго е да мине 20 чина и дръжките. А то се чистят и другите повърхности, не са само чиновете. Нещо не си наясно с нещата, извинявай, така като чета какво пишеш.

# 27 798
Тук някой беше писал за български таблетки лекуващи короната
Попаднах на това (не го знам пак сайта, да не кажете нещо де)
съставките са безобидни и са удобни, вместо да се купуват поотделно и да вариш, цедиш... ама дали помага не знам, чудя се.
ето за информация и не знам къде се продава, дали е по аптеките

Корвирал срещу коронавируса
Българска компания разработи 100% натурален продукт, стимулиращ мощно имунната система

Чудесата на природата
Формулата съдържа богата комбинация от внимателно и специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали, чиято синергия води до изключително силен и бързо действащ ефект. Съставките на формулата включват: екстракт от листата на дървото Cinchona – хинин, както и сладък пелин, в който се съдържа артемизин. Тези две съставки са главните действащи агенти, които алкализират средата и защитават клетката от вируса. Добавката включва и екстракт от глог, за който кардиолози твърдят, че предпазва сърдечносъдовата система. Има и ябълков пектин. Той спомага за здравословното състояние на стомашно-чревения тракт, което пък е изключително важна предпоставка за функциониране на имунната система. Формулата на успеха включва също витамин С, цинк, селен и джинджифил. Всички вече са наясно с полезните им свойства, а тук те са обединени в едно. Продуктът съдържа също извлеци от корените на мушкато и глухарче. Друго вещество, което е използвано в битката с COVID-19 в Китай, е амониевият глициризинат, съдържащ се в билката женско биле - той има мощно противовъзпалително действие.

това е цялата статия

https://www.spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/20 … CHT_OTu-d_M9M8IJM

# 27 799
https://trud.bg/хапче-чудо-за-covid-19-създадоха-наши-лекари/
Има ли смисъл да се купува според вас?
Защото никак не е евтино. 40 лева / 20 таблетки.
Не изглежда зле - съдържа хинин и артемизинин. Хининът е забранен за ползване в ЕС, но явно чрез билката могат да го прекарат като билков препарат. Артемизининът пък е по-безопасния аналог на хинина, антималарийно е и се ползва успешно в някои случаи като заместител на хлорохина, който се дава по болниците. Останалите съставки също са се доказали като полезни в борбата с вируса. Цинк и селен са задължителни, защото действат антивирусно на клетъчно ниво.
Като гледам състава - това са нещата, които си пия профилактично - без хинин, защото ми е строго забранен.
За всички билки, които са натъпкали вътре има статии, че помагат в борбата с вируса, като за първите две - хинин и артемизинин, че спират репликирането на вируса още в началото.
Разбира се гаранции няма, доказателства още по-малко - кой би тръгнал да изследва продължително билки, когато ваксините са златната мина.
Аз бих го взела за половинката - че също е много рисков.

# 27 800
Скрит текст:
За присъственото обучение съм.
Ноо..МОН има ли ясни разписани инструкции как да процедират училищата- почистване и дезинфекция, които учат на смени?

В нашия град двете най- големи училища учат в една сграда на две смени. 1200 ученика учат сутрин, 15 минути за смяна и следобед влизат  други 1200 ученика от другото училище -  в същите коридори и класни стаи, от които току що са излезли децата от първото училище.
През тези 10 -15 минути, докато се извършва смяната, какво може да се направи? Почистване, дезинфекция, проветряване...
Инструктажите на МОН са само за малки и едносменни  училища, а другите ще разчитаме на какво ли..

Цитат
Имат инструкции, още в началото на март засякох служител от РЗИ да обяснява на чистачката как да разрежда препарат и как и колко често да дезинфекцира, включително чиновете.

Извинете, но това звучи нелепо! Не може сграда, в която половин ден са учили над 1000 деца, учители и друг помощен персонал, да се почисти и дезинфекцира качествено за 10-на минути. Това са класни стаи, коридори, съблекални, физкултурни салони, компютърни зали..Колко време ще и трябва на чистачката/ те да минат навсякъде?!

Пак да повторя. За присъствено обучение съм. Но няма как да сме спокойни. Говорих и с други родители. Държавата ни задължава да си изпратим децата на училище, но не предлага никакви безопасни условия  и не полага усилия да им осигури чиста и безопасна среда.
Децата, които се падат да учат втора смяна са ощетени и поставени в голям риск. Трябва да се помисли в тази посока, макар, че имаха достатъчно месеци време да мислят и да измислят нещо!
Друга тема е, че все още съществува сменното обучение и при положение, че в града има пустеещи училищни сгради кмета не си мръдна пръста  да раздели училищата.
Става дума за един от най- пламналите райони в България и очаквам първи да преминем към онлайн обучение.

# 27 801
Интересно защо пък трябва да дезинфекцират пода? Хайде чиновете разбирам, дръжките също, ама от под не съм чул някой да се е заразил. Добре, че не вярвам да се претрепят да го правят, че ще изтровите децата с тия глупости.
Явно не си влизала в училище. Защото раниците са им на пода. А там са учебниците. И после я слагат на чина, после пипат чина, устата и т.н. Лесно е да се проследи веригата.
А по въпроса с чистенето на дръжки и чинове от дежурни ученици. Моето дете е 4 клас и още няма 20 кг. И как ли ще може да изчисти 24 чина за 10 Мин. И съответства ли натоварването на килограмите му?
А отровните пари, които трябва да вдиша. Че то дезинфекция с вода не става. Пишат си понякога потребители без връзка с реалността.

# 27 802
  • При семейството си
Новите случаи са 96 на база на направени 3358 теста от общо 439753 от началото на пандемията у нас. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 14; Бургас - 22; Варна - 6; Добрич - 3; Кърджали - 6; Ловеч - 1; Монтана - 3; Пазарджик - 4; Пловдив - 5; Русе - 4; Силистра - 4; София област - 2; София (град) - 13; Стара Загора - 3; Търговище - 3; Хасково - 1; Шумен - 2.

Хоспитализирани 755 (-8)
Интензивни 57 (+1)
Излекувани 86
Починали 6

https://coronavirus.bg/

# 27 803
Времето за почистване и проверяване е един час между двете смени! Колко време мислите, че се чисти след втората смяна? Директорката си е тръгнала, всички лелки бързат да си ходят.., мислите ли че ще чистят 2-3 часа Mask

# 27 804
  • Bulgaria
Националната информационна система показва, че медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са 938. Три нови случая са регистрирани през последното денонощие, като два от тях са установени при лекари, а един - при друг медицински персонал.

671 са починалите лица, при които е бил доказан COVID-19. Шест са новите случаи от изминалите 24 часа. Починали са мъж на 52 г. със сърдечно заболяване, мъж на 56 г. със сърдечно заболяване, мъж на 75 г. с неуточнено към момента заболяване, мъж на 84 г. с хронично белодробно заболяване, мъж на 90 г. със сърдечно заболяване и жена на 61 г. със сърдечно заболяване.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/96-sa-novite-slu … sna-infekciya-po/

75    M    Кюстендил    Бобов дол
90    M    Велико Търново    Сухиндол
52    M    Варна    Варна
56    M    Благоевград    Белица
84    M    Сливен    Котел
61    F    Шумен    Хитрино

# 27 805
Интересно защо пък трябва да дезинфекцират пода? Хайде чиновете разбирам, дръжките също, ама от под не съм чул някой да се е заразил. Добре, че не вярвам да се претрепят да го правят, че ще изтровите децата с тия глупости.
Абе вие у вас подовете не си ли чистите?
Още в началото на пандемията някои изтъкнаха точно маниера на много хора от западните общества да не се събуват вкъщи като възможна причина за разнасяне на заразата.

# 27 806
  • София
Кантарджиев едва сега го хванах. В общи линии всичко е ок, не бойте се, деца, а водещата го бута активно в тази посока като задава въпросите така, че задава и отговорите. За ваксината, обаче ще стане интересно. В момента руснаците регистрират успех, дори Кантарджиев не го крие. Обаче ние сме в ЕС - каква е вероятността да се разгледа вариант за руската ваксина при положение, че са наляти централно много пари в оксфордски и т.н. проекти за ваксини?

# 27 807
  • Варна
Прибавяме към дезинфекция, дистанция, маски и по някоя цигара! Simple Smile
Гледам проф.Кантарджиев по Нова ТВ...

# 27 808
Прибавяме към дезинфекция, дистанция, маски и по някоя цигара! Simple Smile
Гледам проф.Кантарджиев по Нова ТВ...
Да, но това с цигарите важело само за дългогодишни пушачи, какъвто съм и аз - цигарите намалявали рецепторите, в които се захващат вирусите. Който пуши, да продължава да пуши. Но нямало смисъл тепърва да се започва.

# 27 809
Като гледам броя новоустановени случаи на заразени хора през последната седмица в Бургас започвам да се притеснявам за пейките в морската градина.

Общи условия

Активация на акаунт