COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 021
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 810
А-а, и пейките в другите паркове са под въпрос.

# 27 811
  • в страната на чудесата
Анди, има механизъм за регистрация на ваксина от трета страна по изключение и национална процедура, независимо от ЕС. Въпросът е в смисъла. Simple Smile
Трябва да се четат научните портали, а не Мейнстрийм медиите, които са политически. Във всяка посока.

# 27 812
  • София
Въпросът е политически, а не медицински или административен. Дори не съм сигурна дали е икономически. Кантарджиев каза, че за руската ваксина има съобщение в най-авторитетното списание, където не се появяват нещата ей така, били проверени.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 10:14 от Andariel

# 27 813
  • София
Преди време из фейса вървеше едно клипче за японско училище и как децата там се приучават да чистят и поддържат хигиената. Това някак го разбирам. Но те да дезинфекцират в условия на пандемия?! Малко ми е ту мъч. Може би защото ще го изкарат по-леко, ако се заразят ли?

# 27 814
  • София
Преди време из фейса вървеше едно клипче за японско училище и как децата там се приучават да чистят и поддържат хигиената. Това някак го разбирам. Но те да дезинфекцират в условия на пандемия?! Малко ми е ту мъч. Може би защото ще го изкарат по-леко, ако се заразят ли?

Зависи от дезинфекцията. Бързата се прави на малки повърхности (чинове, клавиатури, дръжки на врати, ключове за осветление) с дезинфектант, който е... на практика спирт. Пръскаш, чакаш няколко секунди-минута да подейства и готово. Не виждам проблем да се научат на такова нещо, даже ще им е забавно, вероятно и полезно/възпитателно. При по-сериозните препарати, разбира се, нямат работа.

# 27 815
Въпросът е политически, а не медицински или административен. Дори не съм сигурна дали е икономически. Кантарджиев каза, че за руската ваксина има съобщение в най-авторитетното списание, където не се появяват нещата ей така, били проверени.
Съобщението в Ланцет е какво и как са тествали. Не е съобщение за готова ваксина.

# 27 816
  • София
Кантарджиев едва сега го хванах. В общи линии всичко е ок, не бойте се, деца, а водещата го бута активно в тази посока като задава въпросите така, че задава и отговорите. За ваксината, обаче ще стане интересно. В момента руснаците регистрират успех, дори Кантарджиев не го крие. Обаче ние сме в ЕС - каква е вероятността да се разгледа вариант за руската ваксина при положение, че са наляти централно много пари в оксфордски и т.н. проекти за ваксини?
Точно така. Чичо Кантарджиев - ваксина ще има есента, зимата или пролетта. Тая, другата или по-другата година, дет се вика. Не бяха ли и БАН казали нещо от сорта на: у нас Пик ще има май, юни, юли, септември или октомври. Е, познаха.
А аз да попитам, мога ли да играя Тото 2 с 45 от 46 числа, пълно комбиниране, ама на цената на фиш с 6 числа?

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 11:35 от Ronald

# 27 817
Само че някое дете може да не помисли за последствията и да реши да пръсне в лицето/очите на някое от недолюбваните деца с дезифектант на спрей вместо да пръсне чина си. Това обучение с достъп до препарати следва да се случва под родителски контрол в къщи. В група с други деца не трябва да имат достъп до препарати.

# 27 818
Прибавяме към дезинфекция, дистанция, маски и по някоя цигара! Simple Smile
Гледам проф.Кантарджиев по Нова ТВ...
Да, но това с цигарите важело само за дългогодишни пушачи, какъвто съм и аз - цигарите намалявали рецепторите, в които се захващат вирусите. Който пуши, да продължава да пуши. Но нямало смисъл тепърва да се започва.
Това с цигарите е много интересно. Спомням си цялата хронология по въпроса. 1-во се смяташе че цигарите са виновни за много от смъртните случаи при короната, заради Китай. Там има огромна разлика откъм пушачи между мъжете и жените. Даже май в целият свят нямало никъде другаде такава фрапантна разлика. Мъжете масово пушат, а жените изобщо. В Китай се гледа с много лошо око жена да пуши, за мъжете нямало проблем. С това се обясняваха повечето смъртни случаи при мъжете отколкото при жените. После обаче се оказа че не цигарите са били причина в Китай да умират повече мъже отколкото жени, защото и в другите държави в които няма големи разлики между мъже и жени откъм пушачи, се оказа че и там мъжете са по застрашени от вируса от жените и умират повече от тях. После се разбра защо е така, ама забравих какво беше. Но причината си беше чисто биологическа, разлики в анатомията. След това се появиха и изследванията на които се позовава Кантарджиев че дългогодишните пушачи казано на прост език са си запушили рецепторите в дробовете за които се захваща вируса, и те го карат по леко. Grinning Има по малко свободни резептори за които да се захване
.
Това се потвърди впоследствие и чисто статистически, защото излязоха изследвания от много страни че процента болни пушачи от вируса е по малък, от процента пушачи в населението, като на места имаше дори огромни разлики. Спомням си че в Китай разликата в тия изследвания беше фрапантна, няколко пъти по малко пушачи сред болните в сравнение с процента пушачи в населението. Което означава че пушачите карат по леко и по често безсимптомно вируса, и по рядко влизат в статистиката.

Поста ми да не се приема като реклама на тютюнупушенето, защото то си има други големи вреди, а и чисто практически както казва Кантарджиев да не се почва тютюпушене като предпазване от вируса, защото трябва време да настъпят изменения в дробовете които пречат на вируса, и това важи само за дългогодишните пушачи. Grinning

# 27 819
Уж бройките спадат, а не можем активните да ги докараме до под четири хиляди.
Кантарджиев казал, че очаквали нови тестове, американски, само от  гърлото ще се взема секрет и ще бъде готов до 15 минути.

# 27 820
  • София
Само че някое дете може да не помисли за последствията и да реши да пръсне в лицето/очите на някое от недолюбваните деца с дезифектант на спрей вместо да пръсне чина си. Това обучение с достъп до препарати следва да се случва под родителски контрол в къщи. В група с други деца не трябва да имат достъп до препарати.

Това важи за всяко едно нещо, което се пръска, например парфюм, спрей за тяло и т.н. Не знам колко опасно може да е едно такова напръскаване (все пак, както казах, говорим за спирт). Но разбира се, ще се прави под контрола на преподавателя според възрастта и веднъж научат ли се учениците, не би трябвало да има сериозна опасност от инциденти. Може в началото на часа да се раздават, и след дезинфекцията да се прибират и т.н. Въпреки че според мен почти всички ученици трябва да могат да боравят безопасно с такова нещо. Не е като да им се раздава цианкалий, все пак.

# 27 821
  • Bulgaria
Учителка с COVID-19 почина по време на онлайн лекция.

Тя била със симптоми от около месец.
В Аржентина лектор от Университета на де ла Емпреса е починала по време на онлайн лекция чрез Zoom, според местния вестник Clarin, цитиран от РИА Новости.

https://nova.bg/news/view/2020/09/06/298470/%D1%83%D1%87%D0%B8%D … XHrXcp3W6-j8kP9uw

# 27 822
  • София
Защо някои смятат, че ще е на основата на спирт и изобщо ще е спрей? Да не мислите, че МОН ще се охарчат за толкова скъпи препарати? Вероятно ще бъдат възможно най-евтините, които отговарят за изискванията.

Както и да е, просто не е редно деца да дезинфекцират класната стая. Точка.

# 27 823
Лъвица, нямам предвид грешка, а умишлено с цел детско забавление и демонстрация без мисъл за последиците, което при деца под 16г. поне веднъж ще се случи. А дезинфектант в очите колко да е безвредно, освен болката която потърпевшото дете ще изпита.

# 27 824
  • Linz
Влизам тук да напиша, че съм в потрес от нововъведенията в училищата.
При всички заведени дела и повсеместни протести срещу мерките, натиска продължава.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 13:54 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт