COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 021
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 870
Предлагам връщане на старата нормалност.
Прочела съм достатъчно, не се притеснявайте за моята информираност.
Но както вече казах, не съм тук да споря, ще се отпиша от темата, така че не се занимавайте с моите мнения.
T.e. предполагаш, че тези учени изчислили, че могат да се спасят 120 000 живота в щатите ако се носят маски от цялото население са глупаци и са чели по-малко от теб?

# 27 871
Колко хора според вас трябва да умрат в името на "свободата"? И в какво точно се изразява тази свобода, когато става дума за инфекциозно заболяване с висока смъртност и увреждания?
Колко да е висока? От рак, диабет, ССЗ, умират в пъти повече хора на година. Да, сега ще ме репликират" Ама те не са заразни! "... Е, и? Въпреки че НЕ са заразни, пак умират повече хора, отколкото от ковид. Хората умират. Факт. От болести, от вируси, от инфекции, от бедствия, от катастрофи. И не можем да променим това. Нима СЗО не предупреждава постоянно за рисковите фактори, предизвикващи ССЗ, диабет? И пак хората не "чуват", правят си каквото им харесва, разболяват се.... И с вируса е така. Едни слушат и изпълняват, други си живеят, както им харесва. Гаранция, че ще се опазиш и няма да се заразиш /да се разболееш, няма.

# 27 872
СЗО е под всякаква критика, тези да ги уволняват всите.Пълен провал са.
Руската ваксина е много, много обещаваща.

Това го казвате като специалист по ваксините или просто си говорим?
За да се одобри една ваксина трябва да докаже, освен че е ефикасна, че е безопасна, а също така, че поддържа имунитета поне 6 месеца. За това са необходими клинични проучвания. Руската ваксина все още няма такива. Затова западните специалисти са скептични, а не по политически причини. България, като член на ЕС може да одобрява лекарства, но не вярвам да одобри ваксина, която не е преминала трета фаза на клинично проучване. Освен всичко, органите одобряват само онова, което фармацевтични компании им подават. Аз, като (примерно българския орган), искам да одобря руската ваксина, мога да го направя само и единствено ако те подадат документи за одобрение. Затова много държави “осигуряват” ваксини за населението си чрез договаряне с компаниите. Дали ще им опростят таксите, дали ще им дадат други преференции нямам представа, но не стара иначе.
Ако България иска евентуално да внесе руската ваксина, сега е момента да се договарят. Иначе те може и да не искат да я внесат у нас.

# 27 873
Сутринта Кантарджиев каза нещо много важно - децата ще трябва да си носят дезинфектанти!
Идеално, нали.. Държавата няма да се харчи, училищният бюджет ще се пази, а семейния докъдето издържи.
Аз не бих разчитала на училището за дезинфектанти. Силно се надявам да видим най-сетне сапун там, а ако случайно се появи и топла вода по чешмите ще е направо празник.
Подготвила съм 10 шишенца с пръскало за децата, както и чантичка за кръста да са винаги с тях, както и маските. Само ако можех да им напомням да ги ползват след тоалетна, а дъщерята и преди това да напръска.
За съжаление няма да им разрешат да носят храна по стаите - притеснявали се от хлебарки (ако трохите не могат да почистят от стаите мога само да предположа колко ще дезинфекцират).

# 27 874
Колко хора според вас трябва да умрат в името на "свободата"? И в какво точно се изразява тази свобода, когато става дума за инфекциозно заболяване с висока смъртност и увреждания?
Колко да е висока? От рак, диабет, ССЗ, умират в пъти повече хора на година. Да, сега ще ме репликират" Ама те не са заразни! "... Е, и? Въпреки че НЕ са заразни, пак умират повече хора, отколкото от ковид. Хората умират. Факт. От болести, от вируси, от инфекции, от бедствия, от катастрофи. И не можем да променим това. Нима СЗО не предупреждава постоянно за рисковите фактори, предизвикващи ССЗ, диабет? И пак хората не "чуват", правят си каквото им харесва, разболяват се.... И с вируса е така. Едни слушат и изпълняват, други си живеят, както им харесва. Гаранция, че ще се опазиш и няма да се заразиш /да се разболееш, няма.

Ти, понеже много разбираш от медицина, обяснявай на плебеите около теб, как се прави. При наличие на пандемия, държавата е длъжна да вземе мерки за предпазване на населението, независимо от това дали на теб ти харесва или не. Това е принцип на общественото здравеопазване. Не ти харесва? Сори! Може да пишеш по форуми, да се възмущаваш, щом не ти харесва, но не би трябвало да игнорираш тези правила. Именно тук е разликата между България и много западни държави. Оплакват се някои, но голяма част разбират защо се прави, но най-важното, всички спазват правилата. Това е.

# 27 875

Чета тази тема трети месец и още не мога да повярвам, че явно грамотни хора (могат да пишат, предполага се, че могат и да четат) не схващат разликата между заразна и незаразна болест.

# 27 876
Още март месец МС са сключили договор с Лавена Шумен за изкупуване на дезинфектанти им Бочко, който е един от малкото със сертификат на пазара.
Къде е тогава, да не го пратих е дарение някъде, а да искаме децата сами да си купуват
Според мен ще се наложи да има две големи междучасия за да излизат на двора да се хранят и да подишат

# 27 877
Прекалява се с тази дезинфекция,  вирусът не живее по повърхности дълго, той си е най-добре в човешкото тяло. Децата е достатъчно да се научат да не си бъркат в носовете да не се пипат по лицето с мръсни ръце + най-важното да избягват пряк физически контакт с околните доколкото е възможно. Ако не, то маската е задължителна. Ясно е, че случаи в училищата ще има въпросът е да се ограничат.

# 27 878
Абе с много лека ръка отписвате цели групи хора, които какво толкова, че умирали преждевременно, хората умират така или иначе, ако не от едно, от друго, така че ако могат да умират без да вдигат много шум, за да не ви стресират. В същото време за една обикновена маска плачете като да не казвам какво, уврежда ви се психиката непоправимо, блокира ви се мисленето, изчезва ви радостта и т.н ама на другите обяснявате как трябвало да приемат да умират и да се инвалидизират от нещо, което е предотвратимо с елементарни мерки.
И да за останалите неща, ако не спазваш мерки и предписания за безопасност, рискът и съответно последствията са само и единствено за теб, докато при заразните заболявания това не е така.

# 27 879
Но пък ако живее дълго по повърхности би било обяснение как се появява на места, където от месеци не е имало случаи.

# 27 880
Прекалява се с тази дезинфекция,  вирусът не живее по повърхности дълго, той си е най-добре в човешкото тяло. Децата е достатъчно да се научат да не си бъркат в носовете да не се пипат по лицето с мръсни ръце + най-важното да избягват пряк физически контакт с околните доколкото е възможно. Ако не, то маската е задължителна. Ясно е, че случаи в училищата ще има въпросът е да се ограничат.

Предвид, че все още не е много ясно дали и колко живее вирусът по повърхности, не е лошо и да се дезинфекцира. Не от децата, разбира се, и не еднократно през деня от лелята-чистачка, която да пребърше целия етаж с мръсния след първата стая парцал.
Това, естествено,  не изключва задължението на родителите да научат децата си да не си бъркат в носа:))

# 27 881
Предлагам връщане на старата нормалност.
Прочела съм достатъчно, не се притеснявайте за моята информираност.
Но както вече казах, не съм тук да споря, ще се отпиша от темата, така че не се занимавайте с моите мнения.
T.e. предполагаш, че тези учени изчислили, че могат да се спасят 120 000 живота в щатите ако се носят маски от цялото население са глупаци и са чели по-малко от теб?

Глупаци не са, но подобни тези са недоказуеми модели, голяма част изсмукани от пръстите.

А за повърхностите си напълно прав, опасността се преекспонира. Затова се миеха марулите с белина, доматите се киснеха в сапун и затова някои хора ще стресират децата с непрекъснато напомняне да си мият ръцете през всяко междучасие и да се пръскат със спирт до откат.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 16:12 от Notaris

# 27 882
Абаджиева 80, как разбра, че АЗ пренебрегвам правилата?Виждам обаче и какво става около мен.... Та, няма смисъл на мен да ми се караш. По - гадното е, че не можеш да принудиш половината свят (или повече) да чуват и да спазват правила. Хората са "непослушни"....

# 27 883
Дезинфектантите е почти сигурно, че ще ги плащаме родителите, най-много да ни спестят родителската среща в началото на годината с общите лафове докато стигнем до - събираме Х пари, към тях тази година сигурно ще прибавят и дезинфектантите за класната стая.

# 27 884
В Испания изглежда нещата като че ли са тръгнали надолу, макар че данните им изглеждат малко странно. Във Франция обаче продължават да катерят много стръмно нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт