COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 032
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 945
  • Bulgaria
И защо ваксинираните да имат проблем с неваксинираните? Ваксината след като създава имунитет, какво го интересува някого, че този отсреща може да е заразен след като не може да го зарази? Ваксината е пробивът, който цял свят чака с нетърпение и с това ще бъде сложен краят на тази пандемия. И интересът, и желанието за поставянето ѝ ще бъде огромен, не го подценявайте. Много хора очакват този момент, след което животът наистина ще се върне към нормалното, включително и аз. И честно казано изобщо не ме притеснява ваксината, която докато стигне до нас ще е поставена вече на милиони хора по цял свят.

# 27 946
  • София
Оставам с впечатление, че ще има достатъчно желаещи да се ваксинират, а ваксинирането ще е доброволно.

# 27 947
  • Bulgaria
Оставам с впечатление, че ще има достатъчно желаещи да се ваксинират, а ваксинирането ще е доброволно.
Със сигурност. И тези, които са против мерките, които им нарушават живота и спокойствието, които не се интересуват от пандемията ще са първите изявили желание, защото това ще е начинът да си върнат стария начин на живот.

# 27 948
  • При семейството си
И защо ваксинираните да имат проблем с неваксинираните? Ваксината след като създава имунитет, какво го интересува някого, че този отсреща може да е заразен след като не може да го зарази? Ваксината е пробивът, който цял свят чака с нетърпение и с това ще бъде сложен краят на тази пандемия. И интересът, и желанието за поставянето ѝ ще бъде огромен, не го подценявайте. Много хора очакват този момент, след което животът наистина ще се върне към нормалното, включително и аз. И честно казано изобщо не ме притеснява ваксината, която докато стигне до нас ще е поставена вече на милиони хора по цял свят.

МК, надявам се да сме живи и здрави и да пишем пак, след излизането на ваксината,  кой с кого ще има проблем.
В един момент четях темата за Морбили.

# 27 949
Аз имам проблем с неваксиниращите! Имам проблем, защото ваксините не могат да се сложат на всички. И не, около мен за щастие няма хора, които да са със заболявания, непозволяващи ваксини. Това не ми пречи да искам антиваксърството да изчезне, защото има милиони, които не могат по обективни причини да се ваксинират.
Проблем ми е, че има епидемии от морбили, защото някой си прочел някоя псевдо-научна статия и разбира повече от лекарите.
Но! За ваксината за Ковид няма да се сърдя.
Първо, наистина е нова ваксина, напълно против съм да се налага насила над хора, които не са убедени в безопасността ѝ.
Второ, Ro на Ковид е доста по-ниско, съответно по-малко хора е нужно да са ваксинирани, за да се спре разпространението.
Трето, убедена съм на 100%, че ще стане като с ваксината за HPV. Ще има голяма кампания срещу ваксината, ще се използват всички начини за манипулация на общественото мнение, но накрая все повече хора ще виждат ползата и ще се прилага все по-успешно.
Затова не смятам, че ще е голям проблем, ако някой не е ваксиниран.

# 27 950
За морбили ваксинационното покритие трябва да е много високо -  над 95% за да се спрат епидемиите от морбили. Освен това има една уязвима група - всички бебета до 1 година, които не могат да се ваксинират и затова разчитат на всички останали, които могат, да го направят. Освен това ваксината е стара, много добре проучена, част от националните календари на всички държави по света. Най-лошото е, че морбили досега трябваше вече да е изчезнало от лицето на земята, а заедно с него и ваксината, но все се намират хора, които да поддържат болестта жива, а от там и ваксинирането.

За ковид прагът на стаден имунитет е далеч по-нисък, вероятно 60-70% ще спрат епидемията. Освен това ваксината все пак е нова, въпреки че основните й елементи се оказа, че не са чак толкова нови. Така че от тази гледна точка е разбираемо една част от хората, които не са почитатели на безумни конспирации, да не искат да се ваксинират в началото и да изчакат малко. Но ние със сигурност няма да сме първите в света, които ще се ваксинираме, както каза МК докато дойде до нас ваксината, вече ще е доста тествана.

# 27 951
Аз например ще уважа правото на всеки да си сложи ваксина и ще го подкрепя в това му право, ако бъде подкрепено моето право да НЕ си слагам ваксина.

Ако обаче ваксината бъде задължителна (включително и пожелателно-задължителна - за да работиш, имаш личен лекар, ходиш по улицата, пиеш вода и прочее), отпора смятам ще бъде много сериозен. И с право.

Надявам се всичко това със задължителните ваксини да е плод на болен конспираторски мозък или мозъци

Защото окажат ли се конспирациите истина, наистина животът ни ще стане отвратителен.

# 27 952
Прекалява се с тази дезинфекция,  вирусът не живее по повърхности дълго, той си е най-добре в човешкото тяло. Децата е достатъчно да се научат да не си бъркат в носовете да не се пипат по лицето с мръсни ръце + най-важното да избягват пряк физически контакт с околните доколкото е възможно. Ако не, то маската е задължителна. Ясно е, че случаи в училищата ще има въпросът е да се ограничат.

Точно каквото правят деца до 3- 4 годишна възраст. За маски също е трудно или невъзможно.После защо 100 пъти питам за ДГ и дали остава право на избор.

# 27 953
  • София
И преди съм казвала, нова ваксина, която не е тествана обстойно за странични ефекти, и чийто производител има подписан договор, че никой няма право да го съди, каквото и да му се случи след като ползва ваксината му, няма да си сложа. Не вярвам в чипиране, илюминати и рептили, нито съм антиваксър. Но вярвам, че ваксините могат да бъдат опасни и неслучайно си има сериозни стъпки за одобрението им. А да си за стаден имунитет и да откажеш ваксина ми се вижда меко казано... лицемерно. Та смятам всеки, който е готов да си изложи тялото на ковид, няма да има проблеми и с ваксината.

# 27 954
Е чакай сега, ти нали досега пееше дитирамби за икономиката и беше против заради живота и здравето на някого да се съсипва икономиката, но сега изведнъж стана много лошо, ако някой капиталист, който иска да си увеличи печалбите, реши да те дискриминира, ако нямаш ваксина. Каква е разликата? А, да. Разликата е единствено в това, че при втория случай ти си потърпевш, а не някой друг.

# 27 955
Е чакай сега, ти нали досега пееше дитирамби за икономиката и беше против заради живота и здравето на някого да се съсипва икономиката, но сега изведнъж стана много лошо, ако някой капиталист, който иска да си увеличи печалбите, реши да те дискриминира, ако нямаш ваксина. Каква е разликата? А, да. Разликата е единствено в това, че при втория случай ти си потърпевш, а не някой друг.

1. Това дали съм се боднал с някаква набързо скалъпена неясна субстанция няма голямо отношение към професионалните ми качества.

2. Освен това, нали ваксиниралия се е защитен вече? Какво го интересува него моето нежелание да се ваксинирам?

3. Вярно ли е, че "Астра Зенека" е подписала клауза, че не носи последствия за странични ефекти от нейните разработки?

Не ми харесва, че преди два месеца кредото беше "Спокойно, невярващи, ваксината няма да е задължителна".

Сега вече става "Е какъв е проблема да е задължителна?!?" Frowning

Проблем е, Лили. Ям здравословно, тренирам, спазвам режим и искам за себе си най-доброто. Някакъв коктейл, забъркан за рекордно кратко време в условия на бясна конкуренция и минаващ етапите за одобрение по три на месец... какво да правя с него? Да изчакам да спечеля колективното дело за съсипано здраве срещу разработчика 10 години по-късно, каквито има десетки дела срещу фармацевтичнитв компании?

Темата за задължителните ковид ваксини е много чувствителна. И много показателна.

# 27 956
Kaкто и преди съм казвал - в някои държави не те допускат ако не си ваксиниран срещу някаква болест. Смятам напълно резонно е и с ковид да стане така ... пък който иска да се оплаква на арменския поп.

# 27 957
  • в страната на чудесата
Срещу ваксините няма дела. Не са само Астра зенека, а са всички. От десетина години.

# 27 958
Австралийски черен хумор от днес, след като обявиха, че охлабване на мерките в Мелбърн ще има ако до 26ти октомври броят на дневните случаи падне под 5 : "Запомнете тази дата! Обявиха края на локдауна: 54ти октомвруари"

Скрит текст:
Строгият локдаун в Мелбърн е удължен с две седмици, защото според властите новите случаи на Covid-19 не са намалели достатъчно.
Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс заяви, че ограниченията ще бъдат в сила до 28 септември, с леко отпускане.Щатът е епицентърът на втората вълна в страната, като в него са 90% от 753 смъртни случая в Австралия.

Австралия е регистрирала общо 26 000 случая при население от 25 милиона. По-голямата част от Мелбърн влезе във втори локдаун на 9 юли след нарастване на случаите. Бяха наложени ограничение за пътуване от 5 км и вечерен час, а магазините и фирмите бяха затворени. Текущият четвърта фаза локдаун първоначално трябваше да приключи на 13 септември.

Какво е новото?
Вечерният час в Мелбърн ще бъде разширен от 21:00 до 05:00 часа. От 14 септември самотноживеещите и самотните родители ще имат право да образуват балон с един друг човек и да се срещат с него, като текущият лимит за пътуване няма да важи за тези срещи, но са ограничени по региони. Облекчението не важи за самотни родители, живеещи с дете над 18 години. Към момента право на такива срещи имат само интимни партньори.
Ако среднодневният брой на случаите е между 30 и 50 до 28 септември, градът ще влезе в трета фаза на локдауна. На този етап публичните събирания ще се увеличат до пет души от две домакинства и ще има поетапно завръщане в училищата за някои класове и в специализираните училища.

Ако среднодневният брой случаи (за 14 дни) падне под пет и няма случаи с неизвестен източник, от 26 октомври вечерният час ще бъде отпадне и всяко домакинство ще може да номинира по едно друго домакинство, с което да се среща, като ще могат да гостуват до 5 души, без значение от броя живеещи в номинираното домакинство (деца под 12 месеца не се броят).

Извън зоната на Мелбърн, останалата част на щата Виктория ще има по-скорошно намаляване на ограниченията.
От 13 септември до петима души от две домакинства ще могат да се събират на открито. Ще отворят открити басейни и детски площадки, а религиозните служби могат ще да се извършват на открито с максимум петима души.

Съобщението идва ден след като стотици протестираха в цяла Австралия срущу строгите ограничения.

# 27 959
Скрит текст:
Kaкто и преди съм казвал - в някои държави не те допускат ако не си ваксиниран срещу някаква болест. Смятам напълно резонно е и с ковид да стане така ... пък който иска да се оплаква на арменския поп.

Прекрасно. Но ако отключиш някое автоимунно заболяване например, май и ти на арменския поп ще се оплакваш.

Общи условия

Активация на акаунт