COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 987
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 960
Ама защо ми ги обясняваш всички тези неща на мен, аз не съм ти работодател, нито пък те карам да се ваксинираш.

И по принцип не е новост срещу производителите на ваксини да няма дела. Колкото и една ваксина да е безопасна, тя не може да бъде 100% безопасна, дори най-малкото винаги има риск от тежка алергична реакция да речем. По този повод фарма компаниите могат изобщо да откажат да правят ваксини, те и без това от други препарати печелят повече. В някои държави са направили държавата да плаща обещетения на малкия % хора, които са пострадали от ваксини и така е справедливо. За съжаление това според мен създаде други проблеми, защото адвокати и други разпалват антиваксърските движения и вече стана модерно едва ли не всяка болест под слънцето да е причинена от ваксина.

# 27 961
Kaкто и преди съм казвал - в някои държави не те допускат ако не си ваксиниран срещу някаква болест. Смятам напълно резонно е и с ковид да стане така ... пък който иска да се оплаква на арменския поп.

За държави - хубаво. Има държави, в които бесят на улични лампи за целувка или жените не могат да ходят незабрадени - няма много какво да направиш, съобразяваш се с местните норми и порядки. Никой не те кара да ходиш там.

Тук говорим за право на труд и придвижване в собствената държава, гарантирани от самата нея.

# 27 962
Споко, винаги ще има и работодатели, които са антиваксъри.

# 27 963
Няма да е задължителна ваксината.Всички го казват.Няма и как да е условие за придвижване , защото това е пак форма на принуда.От желаещите и сложили ваксината ще се формира имунитета.Мисля, че всички правителства това го разбраха и им мина желанието за задължителност на ваксината.Няма как бунтове за маските стават, а за ваксината ще е война.
Замислих се, че китайците много свободно го раздават и някак ми се формира усещане, че са започнали и те ваксинация на населението.При тях нещата, често са прикрити
. https://www.monitor.bg/bg/a/view/decata-s-koronavirus-imat-vyzpa … -na-ochite-222817
От изследване е установено че децата развиват конюктивит при заразяване с ковид.Бял кахър, но едно на ум.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 00:23 от джуди

# 27 964
Отсега усещам как поне още година ще дъвчем маските, и поне пет - ковид ваксините.

# 27 965
  • Там,където се събуждам щастлива.
Отсега усещам как поне още година ще дъвчем маските, и поне пет - ковид ваксините.

Може да има нещо такова. Вчера имаше предаване по радиото в Нидерландия и се изказаха съмнения, че бъдещата ваксина няма да е подходяща за ваксиниране на рискови групи (възрастни и болни) , както и че са сложили досега съставки, които няма да подействат на 75% от населението. Хм...

# 27 966
Прекрасно. Но ако отключиш някое автоимунно заболяване например, май и ти на арменския поп ще се оплакваш.
Прекрасно или не може да пострадаш и от още около 1 милион болести за които дори не подозираш, че съществуват или пък да те бутне кола на пътя ... или пък автоимунно заболяване.

# 27 967
Ще я тестваме първо на котката.

# 27 968

Една кофти ваксина срещу Ковид-19 може да направи самия Ковид-19 да изглежда като леко неразположение. Frowning1

Мисля, че няма база за сравнение с едно парче плат.

# 27 969
Като в Аз съм легенда ли?

# 27 970
  • София
Австралийски черен хумор от днес, след като обявиха, че охлабване на мерките в Мелбърн ще има ако до 26ти октомври броят на дневните случаи падне под 5 : "Запомнете тази дата! Обявиха края на локдауна: 54ти октомвруари"

Скрит текст:
Строгият локдаун в Мелбърн е удължен с две седмици, защото според властите новите случаи на Covid-19 не са намалели достатъчно.
Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс заяви, че ограниченията ще бъдат в сила до 28 септември, с леко отпускане.Щатът е епицентърът на втората вълна в страната, като в него са 90% от 753 смъртни случая в Австралия.

Австралия е регистрирала общо 26 000 случая при население от 25 милиона. По-голямата част от Мелбърн влезе във втори локдаун на 9 юли след нарастване на случаите. Бяха наложени ограничение за пътуване от 5 км и вечерен час, а магазините и фирмите бяха затворени. Текущият четвърта фаза локдаун първоначално трябваше да приключи на 13 септември.

Какво е новото?
Вечерният час в Мелбърн ще бъде разширен от 21:00 до 05:00 часа. От 14 септември самотноживеещите и самотните родители ще имат право да образуват балон с един друг човек и да се срещат с него, като текущият лимит за пътуване няма да важи за тези срещи, но са ограничени по региони. Облекчението не важи за самотни родители, живеещи с дете над 18 години. Към момента право на такива срещи имат само интимни партньори.
Ако среднодневният брой на случаите е между 30 и 50 до 28 септември, градът ще влезе в трета фаза на локдауна. На този етап публичните събирания ще се увеличат до пет души от две домакинства и ще има поетапно завръщане в училищата за някои класове и в специализираните училища.

Ако среднодневният брой случаи (за 14 дни) падне под пет и няма случаи с неизвестен източник, от 26 октомври вечерният час ще бъде отпадне и всяко домакинство ще може да номинира по едно друго домакинство, с което да се среща, като ще могат да гостуват до 5 души, без значение от броя живеещи в номинираното домакинство (деца под 12 месеца не се броят).

Извън зоната на Мелбърн, останалата част на щата Виктория ще има по-скорошно намаляване на ограниченията.
От 13 септември до петима души от две домакинства ще могат да се събират на открито. Ще отворят открити басейни и детски площадки, а религиозните служби могат ще да се извършват на открито с максимум петима души.

Съобщението идва ден след като стотици протестираха в цяла Австралия срущу строгите ограничения.

Скритият текст ме разби. Номиниране на семейства, балони, бройки членове на домакинства..., не знам, то наистина към Биг Брадър отива цялата работа.

# 27 971
Проучване на Инвермектин, ама не от нашите.
Профилактичен прием, 7.4% заразени срещу 58.4% от контролната група.
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT04422561?term=ive … &view=results

# 27 972
https://m.24chasa.bg/novini/article/8985023
39 нови случая на короната.

# 27 973
С това темпо медицинският персонал до седмица ще стане четирицифрено.

# 27 974
Цитат
Вчера имаше предаване по радиото в Нидерландия и се изказаха съмнения, че бъдещата ваксина няма да е подходяща за ваксиниране на рискови групи (възрастни и болни) , както и че са сложили досега съставки, които няма да подействат на 75% от населението. Хм...
За коя,чия ваксина става въпрос?
Ще я тестваме първо на котката.
Ау,по-добре на някой гадняр.Животинката с какво е заслужила експеримента?

Общи условия

Активация на акаунт