COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 803
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 990
  • При семейството си
МК, хората на първа линия, предполагам, не са единодушни, точно както и останалата част от обществото.
Diavolo, още 2-3 години не знам, но общо 2-3 години със сигурност (8-9 месеца сме от първата).

# 27 991
+11 хоспитализирани
-3 интензивни

Бройката на хоспитализираните бавничко си расте нагоре, което само по себе си означава, че има доста скрити активни случаи, които излизат наяве чак като станат сериозни.

# 27 992
  • София
Значи какво се оказва, смелите не ги е страх от ковида, ама ги е страх от ваксина Simple Smile

Споко, какви ли не болести има и могат да се отключат от какво ли не, няма да се плашим от една ваксина я.
От къде на къде, като не ме е страх от ковид, трябва да се ваксинирам и да си правя експерименти с тялото си с недоказани ваксини, който го е страх да се ваксинира. Аз ако се срещна с него, предпочитам да си го изкарам.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 13:40 от Не се сърди, човече

# 27 993
  • При семейството си
Хоспитализираните у нас са 18 % от активните случаи.
Многократно беше съобщавано, че средно около 20 % от заразените се нуждаят от хоспитализация.

# 27 994
Значи какво се оказва, смелите не ги е страх от ковида, ама ги е страх от ваксина Simple Smile

Споко, какви ли не болести има и могат да се отключат от какво ли не, няма да се плашим от една ваксина я.
От къде на къде, като не ме е страх от ковид, трябва да се ваксинирам и да си правя експерименти с тялото си с недоказани ваксини, който го е страх да се ваксинира. Аз ако се срещна с него, предпочитам да си го изкарам.  Много така, някои бяха за стриктни мерки и изолации, а се скъсаха от ходене по почивки, сега пък друг да тества ваксината, че да не се минат, ама мерси от тарикатлъци. Тествайте си я на себе си и на децата си, щом мислите, че е по - безопасно от ковид. Никой не ви спира. Вашият страх от ковид, не е моят страх от ковид, както и на много други хора.

Хубаво де, който го е страх няма да си слага, какъв е тоя патос. Няма нужда от оправдания.

# 27 995
  • Bulgaria
Не се притеснявайте, няма вариант ваксината да е задължителна. По-вероятно е да има недостатъчни количества, които дори да не могат да покрият желаещите да си я сложат.

# 27 996
Никой не ви кара да се ваксинирате, просто се учудваме как може да не те е страх от доказано опасен вирус, а да те е страх от ваксина, която досега не е показала, че е опасна. Май май точно някои от тези хора са на принципа "дайте да дадете". Кантарджиев за тях беше казал, че като се разболеят му звънят на пожар през нощта.

# 27 997
Никой не ви кара да се ваксинирате, просто се учудваме как може да не те е страх от доказано опасен вирус, а да те е страх от ваксина, която досега не е показала, че е опасна. Май май точно някои от тези хора са на принципа "дайте да дадете". Кантарджиев за тях беше казал, че като се разболеят му звънят на пожар през нощта.

За един човек на 75 години с два инсулта със сигурност коронавируса е по-опасен от ваксината.
За мен ваксината е значително по-опасна.

Защо възрастния господин не се ваксинира при желание, а аз да бъда оставен сам да преценя какво да си вкарвам в тялото?

В крайна сметка мога и въобще да не изкарам Ковид. Той не е задължителен, все пак. Simple Smile

# 27 998
Е, тя от вируса не се страхува, щото мисли, че ще си го изкара Wink. Е, сега. Може докато тя го кара да зарази някой покрай нея, който да не успее да го изкара, ама то така е - хората не са безсмъртни, все от нещо ще си заминат.

# 27 999
Нали непрекъснато се твърди, че ще мине през всички и тогава ще приключи.

Ваксината просто ще обърне нещата, който иска ще се ваксинира, който го е страх от ваксина, ще го мине и ще се отървем.
Виж ако повтаря толкова бързо, лошо.

# 28 000
Миналата седмица е била с най-голяма бройка починали от началото на пандемията в България. Кой знае какво още ни очаква занапред. Това затихване не се вижда.

# 28 001
  • При семейството си
Никой не ви кара да се ваксинирате, просто се учудваме как може да не те е страх от доказано опасен вирус, а да те е страх от ваксина, която досега не е показала, че е опасна.

Ваксината, която и да е тя, още нищо не е показала и доказала.

# 28 002
Хоспитализираните у нас са 18 % от активните случаи.
Многократно беше съобщавано, че средно около 20 % от заразените се нуждаят от хоспитализация.
Около 10 е процента хоспитализирани по света при интензивно тестване и откриване навреме на заразените. При нас се движеше на 14-15, сега това че скача на 18 означава, че не тестваме достатъчно или късно се откриват заразените.
Има много анализи и статистики в профила на Петър Велков с точните числа.

# 28 003
  • Бургас
Аз не съм проваксър и антиваксър не съм, но при възможност ще се ваксинирам. Вероятно и мъжа ми ще се ваксинира.
Не виждам причина да чакам да минат Х на брой години в изпитания. То на бебешките ваксини не са правени такива, защо да чакам за тази? Или насрещиен тест с плацебо и т.н
Ако за разумен срок от време и не дава тежки краткосрочни ефекти, не виждам причина да не я сложа.

Но пък съм и винаги съм била за препоръчителни ваксини. Та тяма как да задължа който и да е да се ваксинира.

# 28 004
Ако ваксинирането не е масово, ефект от него няма. Ваксината не е каска, да си я сложиш на главата и да ти е все тая другите дали са с каски или не. Смъртоносните болести от миналото сега са само спомен благодарение на имунизационните календари. И пак е отнело години да се изгради групов имунитет. Така че коронавирусът ще е с нас дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт