COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 510
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 200
  • София
Цитат
Тревога: втори национал с коронавирус

Нападателят на Арда (Кърджали) и националния отбор Спас Делев е дал положителен тест за коронавирус, съобщиха от клуба. Офанзивният играч се е почувствал неразположен след завръщането си от Уелс, където беше с "трикольорите", и веднага се е подложил на тест. Днес резултатът е бил положителен.  По-рано през деня ЦСКA обяви, че капитанът на националния тим Петър Занев е с коронавирус.

Още един заразен футболист днес.
Логично. Трябва да карантинират и тестват всички членове на нац отбор, като се информират и чуждите клубове и федерациите на Ирландия и Уелс.
Мача с Уелс беше в неделя, и освен, че Делев пътува с отбора, взе участие и в мача.

# 28 201
Безмислен разговор със здравния министър за запълване на времето. Защо ни затворихте с КПП-та беше основна тема на разговора, подмятания “нали всички ще го изкараме” и толкова.
Какво ще правим с тестовете, до които простосмъртен няма достъп, защо лечението с плазма остава за избрани, нещо ново ще има ли за лечение, учениците какво ги правим... толкова въпроси и толкова чудене какво да говорим...
А футболистите не трябваше ли да се тестват преди всеки мач поне на национално ниво? На останалите държави им пука за коронавируса за разлика от нас.

# 28 202
Скрит текст:
Цитат

Нападателят на Арда (Кърджали) и националния отбор Спас Делев е дал положителен тест за коронавирус, съобщиха от клуба. Офанзивният играч се е почувствал неразположен след завръщането си от Уелс, където беше с "трикольорите", и веднага се е подложил на тест. Днес резултатът е бил положителен.  По-рано през деня ЦСКA обяви, че капитанът на националния тим Петър Занев е с коронавирус.

Логично. Трябва да карантинират и тестват всички членове на нац отбор, като се информират и чуждите клубове и федерациите на Ирландия и Уелс.
Мача с Уелс беше в неделя, и освен, че Делев пътува с отбора, взе участие и в мача.
[/quote]
Преди това играхме с Ирландия, там Делев също игра, игра и Занев. На 3.9., т.е. преди 5 дни, а отделно отбора бе събран на 30 август, т.е. преди 10 дни в Бояна:
https://times.bg/news/view/21421/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE% … D0%BE%D1%8F%D0%BD

# 28 203
  • Bulgaria
Руски препарат намалява смъртността от COVID-19.

Руският лекарствен продукт сурфактант-BL демонстрира своята ефективност в борбата срещу коронавирусната инфекция. Първоначално той е създаден за лечение на тежки увреждания на белите дробове , в резултат на употребата му сред тежко болни пациенти с COVID-19 смъртността е намалена пет пъти, пише вестник "Известия", позовавайки се на данни от лекари, цитирани от РИА Новости.

https://www.actualno.com/health/ruski-preparat-namaljava-smyrtno … news_1497424.html

Дейвид и Виктория Бекъм заразени с коронавирус.

Дейвид и Виктория Бекъм са се заразили с коронавирус след пътуване до САЩ. Двойката се е изолирала в имението си в Котсуолдс, докато не се изчистят от вируса, пише БГНЕС.

https://www.actualno.com/europe/dejvid-i-viktorija-bekym-zarazen … TCV77llmKmFJgVek0

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 19:14 от MK_

# 28 204
  • В заешката дупка
Скрит текст:
Няма такова нещо "стара инфекция" - щом има положителен PCR значи е "прясна инфекция" и човекът е способен да заразява  като антитела се отчитат в болшинството от тези случаи.

Щом учените казват, че е възможен положителен PCR дълго време след прекарана инфекция, в същото време без да можеш да заразява, значи може и да има нещо такова. СЗО на тази база си промени критериите за излизане от изолация още май месец. Това не е новина даже. Преди това критериите бяха два отрицателни PCR. Отдавна вече не са такива:

Criteria for releasing COVID-19 patients from isolation

“ The updated criteria reflect recent findings that patients whose symptoms have resolved may still test positive for the COVID-19 virus (SARS-CoV-2) by RT-PCR for many weeks. Despite this positive test result, these patients are not likely to be infectious and therefore are unlikely to be able to transmit the virus to another person.”

Това е известно отдавна. Въпросът ми е как в Исландия преценяват за чуждестранните туристи каква инфекция имат защото е леко неадекватно хора с положителен PCR да не се слагат под задължителна карантина. Ама имали примерно много IgG - било стара инфекция ... аз лично с такъв човек всячески бих избягвал контакт и смятам е рисковано да контактува с околните. У нас излекувани ги броят само ако дадат отрицателен PCR, такива с положителен дори не ги изписват ако са били на болнично лечение особено по-възрастните.
Е, не знам какъв е в детайли протокола, за да бъде сметнат някой с положителен серологични тест, че носи минимален риск да зарази околните. Определено има значени дали става дума за ранните или за по-късните антитела. Освен това в Исландия правят и двоен серологични тест. Поне на местните, не съм сигурна за идващоте от границата обаче. Със сигурност няма 100% гаранция, това и главният ни епидемиолог го казва.

А доколко една мярка е адекватна се определя от резултатите. И досега, в рамките на 3 месеца откакто се тестват всички влизащи, от тези, освободени от карантина в резултат на теста за антитела след положителен PCR, не е тръгнала зараза. А това се знае в Исландия, защото тук се секвенират всички проби, които заедно с контакт трейсинга правят една широка мрежа на проследяване на заразите и се знае кое откъде идва. Така че засега този подход изглежда даже много адекватен при нас. За разлика, примерно, от единичното тестване с PCR на границата. От фалшивите отрицателни на асимптоматичните влезна зараза в страната, затов и сега влизащите се подлагат на двойно PCR тестване - едно на границата, 4-5 дни в карантина ако резултатът е отрицателен, после второ. Ще видим дали е достатъчно адекватна тази мярка след време.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 19:24 от ЧеКа

# 28 205
  • Другата България
Понеже тотално ви изпуснах от седмици, много бърз въпрос - ако си бил контактен със заразен, до колко време трябва да проявиш симптоми?
Последни проучвания, че аз знам, но може вече да са се сменили нещата, а както казах, не съм следила темата, вчера за бързо надникнах.

# 28 206
Средно 3-8 дни, обикновено до 5-я ден би трябвало да се появят симптоми ако има инфекция. Преди месец посетих разни лечебни заведения, дори говорих с ковид заразен и лекари лекуващи такива след което чаках седмица да видя дали нещо лошо ще ми се случи ... слава богу нямаше.

# 28 207
След 5-тия до 12дни.

# 28 208
Здравейте!
Само искам да споделя, че открих най-евтините предпазни маски в София. Намират се в Аптека Студентска Поликлиника, вътре в ДКЦ-то. Sani-Evo са и са на цена от 0.45 лв. (22.50 лв. за кутия от 50 бр.)
Оо това са турските маски. Аз ги обожавам. Много са приятни и удобни. Материята им е по-различна от на обикновенните. Много са добри, препоръчвам ги!

Нищо подобно.
Пловдивско производство.
Скрит текст:

# 28 209
Щом на французите карантината им е 7 дена(за разлика от България където е 14-дена) и аз предполагам 7-8 ден.Стискам палци да е излишно притеснение!

# 28 210
Нали щеше да се намаля на 5 дни карантината?

# 28 211
Скрит текст:
Нали щеше да се намаля на 5 дни карантината?

За 5те дни го предлага Дростен в Германия, но още не е решено нищо. За 7те дни е за Франция и вече е решено.

# 28 212
  • При семейството си
Скрит текст:
Цитат

Преди това играхме с Ирландия, там Делев също игра, игра и Занев. На 3.9., т.е. преди 5 дни, а отделно отбора бе събран на 30 август, т.е. преди 10 дни в Бояна:
https://times.bg/news/view/21421/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE% … D0%BE%D1%8F%D0%BD
[/quote]

Интересно какво неразположение е почувствал, след като е бил в достатъчно добра физическа форма, за да играе 90 минути предишните няколко дни.

# 28 213
Аз съм чувала, че тези "хигиенни" маски са доста различни от медицинските. Не знам дали е вярно.

# 28 214
  • София
Скрит текст:
Цитат

Интересно какво неразположение е почувствал, след като е бил в достатъчно добра физическа форма, за да играе 90 минути предишните няколко дни.
[/quote]
Срещу Ейре игра 60-70 Мин и беше сменен, а срещу Уелс влезе като резерва последните 10-15 минути. Не знам в каква физическа форма е бил, изглеждаше добре в първия мач...

Общи условия

Активация на акаунт