COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 371 399
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 380
Наблюдава се рязко нарастване на смъртните случаи на венецуелски здравни работници от Covid-19, предупредиха неправителствените организации, обединени за Венецуела.

Групата заяви, че във вторник са съобщени 9 смъртни случая на здравни работници, което доведе до общо 143.

Според официалните данни на правителството, Венецуела има над 55 000 потвърдени случая и 444 смъртни случая, свързани с Covid.

Въпреки това здравните работници твърдят, че реалните цифри са много по-високи и че липсата на тестове е виновна за ниския официален брой.

Лекарите призоваха правителствените говорители "да приспособят данните си към реалността".
https://www.bbc.co.uk/news/world

# 28 381
Във Венецуела е ад някакъв. Те там нямаха и елементарни лекарства още преди Ковид. Горките хора!

# 28 382
И аз съм много объркана от този велик специалист доц. Атанас Мангъров. Не мога да разбера кога казва истината, когато казва, че всички ще го изкараме или когато казва, че шансът да се заразиш е като да спечелиш 1 милион от лотарията. Когато уверява, че няма опасност от разпространение  или когато радостно заявява, че протестите са чудесна възможност вирусът да се разпространи сред повече хора.

Всъщност изобщо не съм объркана, целта ву винаги е била една и съща: масово заразяване, къде чрез убеждаване, къде чрез най-разнообразни лъжи. На някои ако това са им "специалистите" и "авторитетите" това си е техен проблем, моите стандарти обаче са доста по-високи както към професионалната експертиза, така и към чисто човешките качества и морал.

# 28 383
Добре, че не е повторил убеждението си, че трябва да пуснем децата напред да се заразят, та да трупаме стаден имунитет.  Или пък е... И аз много не му разбирам. Преди трябваше масово да се тества, сега пък загуба било...

# 28 384
Сега прочетох че Мангъров казал че нямало никаква полза от маските, защото не им била доказана ефективносттта в проучвания. Grinning Тоя човек ми прилича както едно време са били комунистите, могат да се отричат очевидни факти само и само да не се сменя партийната линия. При него е едно си баба знае, едно си бае. Някои го харесват това, и биха казали, евала, човека си държи на мнението и не го променя каквото и да стане. Аз не мисля че има нещо за хвалене, прилича като кон с капаци, който за да си задържа почитателите и феновете е готов на черното бяло да каже. За да си гледа личният интерес който го поставя над общественият. Направени са един куп изследвания в лаборатории за ползата от маски. С вкарване на заразен въздух в клетка с мишки, колко се заразяват, когато се сложи маска пред въздуха, колко тогава се заразяват колко не, па ако маската е на еди каква си дистанция, пък тоя вид маска, пък ония вид. Един куп проучвания са направени за ефективността на маските, държавите не падат от Марс и не случайно това им е основното оръжие. Мангъров вместо да плямпа по медиите и да си следва медийната линия като кон с капаци, за да не разочарова феновете си, отричайки очевидни факти, да влезне в някоя лаборатория, пък да направи някакви експерименти с мишли ли, с майнуни ли с каквото реши и да докаже че ефективността от маските е нулева, пък току виж спечелил Нобелова награда доказвайки как света жестоко се е объркал считайки маските за най ценното оръжие срещу вируса. Едновременно ефективно и щадящо икономиката.

# 28 385
  • София
И аз съм много объркана от този велик специалист доц. Атанас Мангъров. Не мога да разбера кога казва истината,
Скрит текст:
когато казва, че всички ще го изкараме или когато казва, че шансът да се заразиш е като да спечелиш 1 милион от лотарията. Когато уверява, че няма опасност от разпространение  или когато радостно заявява, че протестите са чудесна възможност вирусът да се разпространи сред повече хора.

Всъщност изобщо не съм объркана, целта ву винаги е била една и съща: масово заразяване, къде чрез убеждаване, къде чрез най-разнообразни лъжи. На някои ако това са им "специалистите" и "авторитетите" това си е техен проблем, моите стандарти обаче са доста по-високи както към професионалната експертиза, така и към чисто човешките качества и морал.

Можеш ли да ми обясниш защо целта на Мангъров е такава?

# 28 386
Тук се почита мнението на Петър Велков, начален учител, като някакъв измислен гуру.
Но ето какво казва днес Мангъров за мерките в училищата: https://bnr.bg/horizont/post/101337951/doc-mangarov-znachitelna- … licheni-i-nenujni
Отново съвсем на място. Но ние не слушаме специалисти, ние слушаме някакви самозвани авторитети от Фб, които организират лов на вещици и зоват за ДО.
Това трудно би ме изненадало. Grinning Виж Мангъров да каже мерките които предприема МОН са адекватни и нужни, би ме изненадало наистина.
Какви са мерките, които предприема МОН?

# 28 387
  • София
не само, че не помагат, а и обясни как вредят, естествено ако има проучвания, само той знае най-истинските! Последната му безценна мисъл е родителите да не си пускат децата болни, а болните да си седят вкъщи.
Той толкова пъти разправяше различни неща, че вече гледам на него като на клоун. Язък му за всичките знания и опит, на които иначе бих се доверила по други въпроси. С тази епидемия се изложи тотално. И не, не е защото възгледите ни са различни, но при него имам усещането, че е някакъв брътвеж като на психично болен - тук-там зрънце истина, но толкова много щуротии, че в един момент просто не го слушаш. Като алкохолик, който е в състияние на полухалюцинации, на руски има израз "белая горячка".

# 28 388
  • София
Тук се почита мнението на Петър Велков, начален учител, като някакъв измислен гуру.
Но ето какво казва днес Мангъров за мерките в училищата: https://bnr.bg/horizont/post/101337951/doc-mangarov-znachitelna- … licheni-i-nenujni
Отново съвсем на място. Но ние не слушаме специалисти, ние слушаме някакви самозвани авторитети от Фб, които организират лов на вещици и зоват за ДО.
Това трудно би ме изненадало. Grinning Виж Мангъров да каже мерките които предприема МОН са адекватни и нужни, би ме изненадало наистина.
Какви са мерките, които предприема МОН?
Носенето на маски извън класните стаи. Според доцента:
До момента няма статистически доказано проучване, което да твърди, че носенето на маски носи някаква съществена полза. Още повече, когато се използват от некомпетентни - каквито са децата, а и самоделните маски от плат... Доказано е, че тези, които направят саморъчно направени маски, могат да се заразят три пъти повече от тези, които не носят маски", подчерта инфекционистът.   от ТУК
Това последното се нуждае от сериозно доказване. Три пъти повече?  Shocked Сериозно? А може би пет пъти повече - защо не?

# 28 389

Тъй като случаите в цялата страна рязко са се увеличили през последната седмица ще има нови рестрикции.
Обществени събирания на повече от 6 души в Англия няма да бъдат разрешени по закон от понеделник 14 септември
     Новото правило важи за хората в частни домове, на закрито и на открито, както и на места като кръчми, ресторанти, кафенета и обществени открити пространства.
     Прилага се за всички възрасти
     Правилото не се прилага за училища и работни места, нито за сватби, погребения и организирани отборни спортове.
     Пълен списък на освобождаванията трябва да бъде публикуван преди промяната в закона
     Хората, които пренебрегват полицията, могат да бъдат глобени със £100  - удвояване при всяко нарушение до максимум £3200.
Премиерът Борис Джонсън ще даде допълнителни подробности за промените на пресконференция на Даунинг Стрийт в 16:00 BST в сряда, заедно със старшите съветници проф. Крис Уити и сър Патрик Валанс.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-54081131

# 28 390
  • София
Това "могат да се заразят три пъти повече" ми е любопитно как го измериха. А и това "могат" не означава "се заразяват".
Дай сега, да не си мием ръцете, да не поддържаме нищо, дори дрехи да не ползваме, защото всичко това е в ръцете на некомпретентни, които "могат" да получат повече вреди, отколкото ползи. Изобщо, да живеят некомпетентните - те управляват света, а компетентните трябва да им слязат на нивото на некомпетентност, за да настъпи мир и любов.

Мангъров се компрометира пръв, така да го нарека. Мина границата и вече се усети за глупостта със стадния имунитет и не смее да го приказва за защитния вал от млади и милионите преболедували без да знаят. И май нещо беше казал за дипломата - май вече е време да си я изяде. Като цяло покрай тази епидемия повечето светила се компрометираха здраво, знаем по какви причини.

# 28 391
Те децата ако са болни ще си седят в къщи и без да им се нарежда. Колко болни е въпросът - ако ти тече сопол болен ли си или пък кихаш 1 път на час?

# 28 392
Строги мерки няма да има ако не запълним капацитета на здравната с-ма. Не вярвам обаче че ако се появи заплаха да го запълним народа ще е ОК, да се ползват спортни зали за полеви болници, пред това да има по строги мерки за спиране на вируса.
А оборудване за залите?

Хайде сега капризи, за едно грипче, дето при това е измисено, и оборудване ще искаме.
Затова пък маските в магазина много ни действат на психиката.

# 28 393
У нас не се спазва ли мерки.. Що, у чужбинско като одят с маските, на две ръце разстояние и си мият на 15 минути ръцете със сапун, и си стояха в къщи... Кво стана...Втора вълна, трета вълна... Та  като е забранено да се лекуват хората а чинно да си чакат дома задуха... как няма да мрем кат пилци....

# 28 394
Какви са насоките на МОН за започването на учебната година?

Общи условия

Активация на акаунт