COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 695
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 635
Извинявам се за тъпия въпрос, но защо РЗИ Стара Загора се извинява за погрешно обявен починал 28г човек от гр. Гоце Делчев, Благоевградско.

# 28 636
То някой казал и че не се пият лекарства при първите симптоми, ама що? Що трябва да се чака задуха? Що по протокол? Като няма лек как са излекувани?
Тези въпроси и лекари се питат... Защо, защо антибиотика е след 5 дена?

# 28 637
Ако следваме примера на Австралия която сега излиза от зимния сезон или погледнем Англия, която върви малко пред нас с мерките, нищо не е изключено. В Англия вчера имаше пресконференция на Борис Джонсън не случашх много, общо взето запомних че се ограничават контактите на открито и закрито до 6 човека (това не включва училище и работа). И някаква налучничава идея за въвеждане на бързи тестове преди мероприятия с голям брой пръстващи, например театър. Всички да тестват на влизане преди мероприятието и това да стане масово приложимо.

# 28 638
Възкръснали от ковид има колкото искаш, най-вече в Испания:

И, както са я подкарали, още ще има.

# 28 639
Ние и сега виждаме как на някои места по света с пълен локдаун и излизане с СМС хората мрат като пилци, а на други само дето оргии няма по улиците - и нищо не се случва. И това е само едно от десетките тежки противоречия в поведението на вируса, обществата и властите.
Повтаряш думите на Мангъров. Кои са тези страни дето ги сравняваш?

# 28 640
Скрит текст:
То някой казал и че не се пият лекарства при първите симптоми, ама що? Що трябва да се чака задуха? Що по протокол? Като няма лек как са излекувани?

Защото вирусна инфекция не се лекува с антибиотик. И защото ако си млад, без рискови фактори, с леки симптоми, нямаш нужда от антибиотик. В общия случай.

За Неко: свински грип и грип Б НЕ са едно и също нещо.

# 28 641
Габито, ако нямаше хора, които да пропагандират масово заразяване и масово да разпространяват вируса, нямаше да има нужда тези хора да се крият и да не се виждат с близките си.
А това че щели да умрат така или иначе, затова дай да ги изложим и на ковид... без коментар. Rage Дори Мангъров с половин уста казва, че уж трябвало да ги пазим, което е ясно, че никога не е било от някаква искрена загриженост.

# 28 642
Ама разбира се ... който не следи и не вярва на сменящите си позицията постоянно казионни медии, не се възмущава от малоумни и ненужни мерки и не повтаря като хипнотизиран как Ковид-19 е равносилен на Втората световна война (и това четоха горките ми очи), е социопат. Grinning Grinning Grinning

Гледайте ТВ, не се срещайте с хора, поливайте доматите с белина и следете бюлетина на РЗИ (когато не е объркан, разбира се). Така преборихме свинския грип, така преборихме Грип Б, така ще преборим и Ковид! Венсеремос! Hands Fist Hands Fist
Тв не гледам. Ако гледах тв сигурно щях да блея, че лошите власти ни налагат "медицински фашизъм".
С хора се срещам, на открито със спазване на дистанция. Не е нужно да се изолираш.
Само дето, заради такива "умници" трябва да ходя пеша навсякъде, защото невярващите психопати са навсякъде. И нагли. Достатъчно нагли, че да викат по бременна, която ги моли да не се приближават на две педи от нея. Какви хуманни хора са само, не е истина. Сигурно скърбят за умрелите от рак и не се усещат, че елементарното възпитание изиска от тях някой неща.
Никога не съм слагала белина нито на доматите, нито на което и да е друго за ядене. По тази точка ме губиш също.
За РЗИ, ако не виждате прозиращото през тази "случайна" грешка, то не мога да ви помогна.
За свински грип и грип Б се надявам да се шегуваш. Ако не знаеш, че двете СА едно и също, то наистина няма какво да коментирам нататък с теб.
Ох, колко ми е познато. Точно вчера имах работа и се използвах рейс, за да се придвижва.  Стоях права  до отворения прозорец и след две спирки до мен точно се лепна жена, която говори по телефон. Преместих се на друго място, там пък човек с видимо мръсна и изхабена маска ме бутна в гръб, опитвайки се да си преправи път напред. При това рейсът изобщо не беше толкова пълен. На връщане реших да изходя пеша разстоянието до вкъщи, което не беше никак малко. На НДК беше като митинг, а заведенията пълни и човек до човек навсякъде, където минах. Дистанцията е мираж, или опитът да се спазва такава. Въобще "умниците" и разбирачите са навсякъде.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 16:14 от daisy12

# 28 643
Работата стана пак: "Спрете Земята, искам да сляза!" Вече шести месец едно и също.
Къде да се дянат всички хора, че да не ви пречат да дефилирате по улиците и в ГТ с по десет метра дистанция? Joy
И защо никой не ми се вре на мен, в различни вселени ли живеем?
Ядосвате се, че всички били навън, ами вие къде сте? Стойте си дОма. Rolling Eyes

# 28 644
Скрит текст:
Габито, ако нямаше хора, които да пропагандират масово заразяване и масово да разпространяват вируса, нямаше да има нужда тези хора да се крият и да не се виждат с близките си.
А това че щели да умрат така или иначе, затова дай да ги изложим и на ковид... без коментар. Rage Дори Мангъров с половин уста казва, че уж трябвало да ги пазим, което е ясно, че никога не е било от някаква искрена загриженост.

Какво ще кажеш да не ми изопачаваш думите? Колкото и да не ти харесва, с течение на времето вероятността да умреш се увеличава прогресивно. И без ковид. И особено от 70 години нагоре. И това няма нищо общо нито с Мангъров, нито с мен. Говори си по въпроса с природата, с Господ, защо това е така.

# 28 645
И защо никой не ми се вре на мен, в различни вселени ли живеем?
Явно не си много "привлекателна" Satisfied
На мен все ми се врат разни дечурлига или пък възрастни, като мухи ми налитат .... химия може би Flushed

# 28 646
  • София
Тази пандемия изкара на преден план много скрити душевни проблеми, фобии, мании и прочие.

# 28 647
Ние и сега виждаме как на някои места по света с пълен локдаун и излизане с СМС хората мрат като пилци, а на други само дето оргии няма по улиците - и нищо не се случва. И това е само едно от десетките тежки противоречия в поведението на вируса, обществата и властите.
Повтаряш думите на Мангъров. Кои са тези страни дето ги сравняваш?

Южноамериканските държави, основно Перу. Египет. Индия. Дори Русия. ЮАР.
Сърбия също имаше най-голяма смъртност два месеца след локдауна.

# 28 648
Притежанието на критична мисъл и сензори за манипулации не е социопатия, а наличие на елементарна интелигентност.
Да си с различно от масовото обществено мнение е комплимент и отлична атестация за сивото ти вещество.
С тези двете съм напълно съгласна, друг е въпросът какъв смисъл влагаме в тях. Общественото мнение в БГ е, че вирус няма или че в най-добрия случай е "леко грипче". Та благодаря за комплимента Simple Smile

# 28 649
Скрит текст:

Защото вирусна инфекция не се лекува с антибиотик. И защото ако си млад, без рискови фактори, с леки симптоми, нямаш нужда от антибиотик. В общия случай.

За Неко: свински грип и грип Б НЕ са едно и също нещо.
Моя грешка, наистина говоря глупости.

Аз не искам 10 метра дистанция, Врабчо.
Но при празен трамвай да ми застане на главата е малко нагло. Също и на опашката, когато има един коридор свободен назад, да ми се бутат във врата си е чиста наглост. И не, не заради короната. Заради личното пространство, което ЕЛЕМЕНТАРНОТО ВЪЗПИТАНИЕ изиска да се спазва.
Много пъти съм писала в темата, че когато няма как да се спази дистанция (час пик в транспорта, малко разстояние в магазин) нито се сърдя, нито правя забележки. Но при положение, че място има бол, да се залепят за мен, мисля че е нормално да помоля да се дръпнат. И очаквам, че като възпитани хора, очевидно възрастни, ще го направят, а няма да крещят като заклани, че нямало корона и не са болни. Преди поне се дърпаха без да се обясняват 30 мин, като че ли съм длъжна да им слушам обясненията.

Общи условия

Активация на акаунт