COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 371 177
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 650
Притежанието на критична мисъл и сензори за манипулации не е социопатия, а наличие на елементарна интелигентност.
Да си с различно от масовото обществено мнение е комплимент и отлична атестация за сивото ти вещество.
С тези двете съм напълно съгласна, друг е въпросът какъв смисъл влагаме в тях. Общественото мнение в БГ е, че вирус няма или че в най-добрия случай е "леко грипче". Та благодаря за комплимента Simple Smile

Именно, именно, именно. Beers

Нито го няма въобще, нито е "леко грипче", нито е мега-ултра-хипер-чума (особено у нас).

Нито "#БилГейтсНиЧипира", нито "#ЩеМремНаВентилатор".

Нито едната крайност, нито другата.

Баланса е това, което крепи природата. Нека го прилагаме и в животите си. Simple Smile

# 28 651
Лошото на този вирус е, че се предава от човек на човек. И че човекът, който поема риска, не винаги е човекът, който изпитва последствията от риска. В това е целия проблем, че сме принудени от съдбата и вселената да се пазим групово. Особено неприятно, когато си в една група с невярващи във вируса, коснпиратори или откровени социопати. Реално това е една от най-лошите черти на вируса.

# 28 652
За Чехия казват ли нещо в България? При тях очевидно сега е започнала първата вълна и се сетих, че пролетта имаше предвиждания, че ноември ще е най-зле. Май така ще стане. Ние също вървим полека нагоре, 664 от вчера, а 387 от тях са във Виена. Но няма промяна нито в настроението, нито в мерките. Да видим как ще светне светофарът утре, обзалагам се, че ще остане жълто поне до другия петък (активно болни са 4.456). От всички болни най-много са заразените между 25 и 34 години.

а другите от "простолюдието" умират интубирани
Това за България не зная дали е верно, но със сигурност не е верно за другите страни. Попадала съм онлайн на информация за известни актьори и шоумени, които са починали от корона. Зигфрид от "Зигфрид и Рой" например, продуцентът на Металика, един актьор от Lilyhammer... Иначе със сигурност богатите и известните не са изложени на същия риск (обран кръг, общо по-добро здравословно състояние, възможност за тест всеки ден). Та както и при други болести, бедните е по-вероятно да не преживеят инфекцията. На първи юни децата на англичаните тръгнаха на училище, но Принц Джордж например си остана на ДО.

ПП Да добавя за училищата - има няколко позитивни случая, но само един ме подразни ужасно. Детето е било болно и в очакване на резултат от тест, но е отишло на училище. Явно не всичко родители са в час.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 16:30 от Анонимен

# 28 653
  • София
Лолита ще сме където си искаме. Ти защо си също в бгмама като тук е такова балъшко място.

# 28 654
В лабораториите вече се подготвят за есента.
На пазара ще се появи Flu-Covid-19 PCR тест за едновременна детекция на Ковид, Грип А и Грип Б.
За цена още не знам.
ММ като разбере ще пиша.

# 28 655
Южноамериканските държави, основно Перу. Египет. Индия. Дори Русия. ЮАР.
Сърбия също имаше най-голяма смъртност два месеца след локдауна.
Не ви разбирам тезата на вас с Мангъров. Какво за тези държави? Мрат заради локдауна ли? Кога мрат, докато са в локдаун или после?

# 28 656
На мен друго ми е чудно : Близо 60 дни протести в София, тълпи от хора на тях, без маски, дистанция , вика се и т.н. би следвало в София всичко да е пламнало / и не само там, а и в областните градове с протестити/, за Бургас същото,  а статистиката показва по едни 20 човека . Нещо ми се губи логиката ?!

Това не означава, че няма заразени. Няма нищо странно - в България не се тества. През последните 30 дни България и UK имат почти еднакъв брой смъртни случаи, но разликата в новите случаи е огромна.

За последните 30 дни, сравнение между UK и България:

UK
нови случаи - 43 578
починали - 298

България
нови случаи - 3 923
починали - 243

https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/COVID-19.h … DRZfp6IAewrf80TYQ

# 28 657
  • София
Тъй като ни изпратиха от училище някакви насоки за работа в условията на Ковид, зачитам следното:

- Елиминиране на вредни навици, свързани с докосване на лицето, носа, устата и очите.
т.е това простичко означава, че един учител по цял час ще врещи в паника: " Не си пипай носа! Не си търкай очите! Не си лапай ръцете". Примерно! И това на 20 дечурлига, да кажем от 1-4 клас. Ми кога ще си предаде урока, пак примерно?

# 28 658
  • Street of Dreams

# 28 659
Кое в последното изказване на Мангъров не е истина? Може и по точки да изброите 😂1. Печалбарството на лабораториите?!
2. Спорната ефективност на изолирането на детето в отделно помещение?!
3. Здравите на училище, болните - не?!
4. Ах, да не забравя - маските от плат 😷?!
🙃

# 28 660
В лабораториите вече се подготвят за есента.
На пазара ще се появи Flu-Covid-19 PCR тест за едновременна детекция на Ковид, Грип А и Грип Б.
За цена още не знам.
ММ като разбере ще пиша.

сигурно ще е този на Roche - https://www.roche.com/media/releases/med-cor-2020-09-04.htm

силно се надявам лека-полека да почне да спада цената по лаборатории за тестовете, а скоро да се появяват и тези най-бързите на Abbot, за които не е необходима лабораторна обработка

# 28 661
Тъй като ни изпратиха от училище някакви насоки за работа в условията на Ковид, зачитам следното:

- Елиминиране на вредни навици, свързани с докосване на лицето, носа, устата и очите.
т.е това простичко означава, че един учител по цял час ще врещи в паника: " Не си пипай носа! Не си търкай очите! Не си лапай ръцете". Примерно! И това на 20 дечурлига, да кажем от 1-4 клас. Ми кога ще си предаде урока, пак примерно?
Защо пък да крещи и да прави забележки - който си бърка в носа просто го завежда в "изолатора" да поседи малко, ще има доста по-възпитателен ефект.

# 28 662
Което пък не се връзва със "страшния" вирус...
Ако искаш, спри за малко да спамиш, за да може хората да прочетат и нещо информативно. Страница след страница само лични мнения на някакви непознати. Нали информация щяхме да си даваме.

# 28 663
На мен друго ми е чудно : Близо 60 дни протести в София, тълпи от хора на тях, без маски, дистанция , вика се и т.н. би следвало в София всичко да е пламнало / и не само там, а и в областните градове с протестити/, за Бургас същото,  а статистиката показва по едни 20 човека . Нещо ми се губи логиката ?!

Това не означава, че няма заразени. Няма нищо странно - в България не се тества. През последните 30 дни България и UK имат почти еднакъв брой смъртни случаи, но разликата в новите случаи е огромна.

За последните 30 дни, сравнение между UK и България:

UK
нови случаи - 43 578
починали - 298

България
нови случаи - 3 923
починали - 243

https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/COVID-19.h … DRZfp6IAewrf80TYQ

И аз това щеше да напиша. Създава се фалшива сигурност, че зараза няма, но има. Някои я карат безсимптомно, други с леки симптоми като настинка. Само тежките случаи, които влизат в болница, се отчитат. И смъртните. И определено в България не се тества достатъчно. А хората умират или остават с трайни увреждания след изкарано заболяване.

Този егоизъм ''абе щом не сме измрели масово, значи няма нищо, аз ще правя, каквото си искам'' е много опасен. По тези протести ходят младите, които като цяло по-леко карат заболяването. Барса, колко са настанените в България в болница с ковид-19 за последните 30 дни? Каква е средната възраст? Я, да тръгнат пенсионерите на протест без маски и без дистанция, и ще видиш съвсем друго развитие.

# 28 664
Южноамериканските държави, основно Перу. Египет. Индия. Дори Русия. ЮАР.
Сърбия също имаше най-голяма смъртност два месеца след локдауна.
Не ви разбирам тезата на вас с Мангъров. Какво за тези държави? Мрат заради локдауна ли? Кога мрат, докато са в локдаун или после?

Основно мрат след локдаун и/или други тежки рестрикции.
И спрете да слагате Мангъров при мен ... имаме доста различия с доцента. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт