COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 501
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 950
Сега оповестиха как всички съмнителни деца ще бъдат тествани безплатно. Първо затварят го в стаичката, така родителят отива и го взема и го води вкъщи, звъни на личния отива и взема направление, не разбрах но вероятно за пулмолог, взема детето води го на такъв, в нашия град даже не знам дали имаме той го снима и решава за тест ли е или не, и тук ако реши че е за тест какво се случва. Само да уточня, че едното ми дете учи в Търново, личната ни е в нашия град, пулмолог мисля читав има в Търново, РЗИ също е там. Дали за един работен ден ще се справим с мисълта че аз трябва да напусна работа, да отида да я взема от Търново да се върна до личната ( сигурно още на тръгване ще тропна да ми дава направление) да отида до Търново и т.н.
Искам да кажа че имаме зими, в които 10-те км са почти невъзможни да се пътуват вярно че е за кратко ден-два и почистват, но пък то винаги тогава се и случва. Та ... очаква ни забавна и дълга зима.
Та едни 50 км ще натрупам нагоре-надолу Ей тъй за спорта и ако това се случва и през 2-3 седмици, нямам думи.
А хората по селата без коли как си мислят тия ще накарат родителя да си вземе детето, а ако няма с какво че то и такси няма да се навие..  изобщо никой нищо не е доизмислил. Като знам из Еленския Балкан при нас зимата какво е ще ни чака голям ужас, а да в Елена няма болница, по селата лични не ходят. Така е и в Стражишко. То хубаво да си в София ама не цяла България е София
Даже се сещам за дете от класа на дъщеря ми което живее в град до Търново на 14 км и бащата е международен шофьор, майката не кара кола. Та как ще се случи с това дете ми е интересно да ми отговорят?

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 19:28 от opelcorsa

# 28 951
Цитат
Но ако започнат да карантинират класове, а после и да затварят училища, поради голямо разрастване на заразата, ще е удобен повод за конспираторите да се каже "Ето, видяхте ли?".
Ох,не знам вече с тази неизвестност.От друга страна доколкото си спомням тук писаха,че в Германия изобщо не са затваряли у-ща,или бъркам?Редували дни с дистанционно и присъствено обучение.При заразен ученик затваряли за 24ч.,дезинфектирали,после продължавали.

# 28 952
В доста държави имат подвижни лаборатории тип "бус", предполагам не правят анализи а само пробонабират. У нас разбира се такива неща няма.

# 28 953
  • Немция
... писаха,че в Германия изобщо не са затваряли у-ща,или бъркам?Редували дни с дистанционно и присъствено обучение.При заразен ученик затваряли за 24ч.,дезинфектирали,после продължавали.
Ето в нашия окръг в Германия как се процедира :
* В случай на заразен целият клас, включително учителят, се тества два пъти на интервали от около една седмица.

* Тесните контакти (учители и ученици, които според насоките на RKI са били в близък контакт с лицето, което е положило теста), например преките съседи пред, отзад и до, остават в карантина за 14 дни като „контакти от категория 1“, всички те други ученици от класа се считат за контакти от категория 2 и могат да продължат да ходят на училище както обикновено. Ако не е възможно да се определи ясно колко близък е бил контактът с лицето, което е положило теста, целият клас трябва да е в карантина.

* Трябва да се провери дали детето, което се е оказало положително, също е било в отвореното целодневно училище, тоест занималня. Ако случаят е такъв, тази група също трябва да бъде взета под внимание и при необходимост изпратена на карантина.

* Учителите, които не са лица за контакт от категория 1, имат възможност да бъдат тествани на доброволни начала като част от редовните тестове.

* Положителният случай няма ефект върху останалите класове.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 20:02 от Бибит

# 28 954
В Австрия, при съмненителен случай, засегнатото дете остава вкъщи до резултат, съучениците продължават да ходят на училище. Ако се потвърди, следват тестове за целия клас и учителя. Отрицателните би следвало да се връщат на училище, но всъщност не съм на 100% сигурна. Миналия срок даже разписах, че разрешавам да я тестват при нужда в мое отсъствие, защото за здравните власти е по-лесно да тестват децата още в училище.

# 28 955
Скрит текст:
Сега оповестиха как всички съмнителни деца ще бъдат тествани безплатно. Първо затварят го в стаичката, така родителят отива и го взема и го води вкъщи, звъни на личния отива и взема направление, не разбрах но вероятно за пулмолог, взема детето води го на такъв, в нашия град даже не знам дали имаме той го снима и решава за тест ли е или не, и тук ако реши че е за тест какво се случва. Само да уточня, че едното ми дете учи в Търново, личната ни е в нашия град, пулмолог мисля читав има в Търново, РЗИ също е там. Дали за един работен ден ще се справим с мисълта че аз трябва да напусна работа, да отида да я взема от Търново да се върна до личната ( сигурно още на тръгване ще тропна да ми дава направление) да отида до Търново и т.н.
Искам да кажа че имаме зими, в които 10-те км са почти невъзможни да се пътуват вярно че е за кратко ден-два и почистват, но пък то винаги тогава се и случва. Та ... очаква ни забавна и дълга зима.
Та едни 50 км ще натрупам нагоре-надолу Ей тъй за спорта и ако това се случва и през 2-3 седмици, нямам думи.
А хората по селата без коли как си мислят тия ще накарат родителя да си вземе детето, а ако няма с какво че то и такси няма да се навие..  изобщо никой нищо не е доизмислил. Като знам из Еленския Балкан при нас зимата какво е ще ни чака голям ужас, а да в Елена няма болница, по селата лични не ходят. Така е и в Стражишко. То хубаво да си в София ама не цяла България е София
Даже се сещам за дете от класа на дъщеря ми което живее в град до Търново на 14 км и бащата е международен шофьор, майката не кара кола. Та как ще се случи с това дете ми е интересно да ми отговорят?

Как така го снима? Рентген ли имат предвид? На всяко дете със сополи и кашлица?

# 28 956
Това със рентген при всяка хрема на дете е меко казано лудост. По-добър вариант е да си остане 3-4 дена вкъщи както досега и да се направи тест.
Рентгенография никой лекар не препоръчва без основателна причина, защото макар и малко, има облъчване. А за хрема на дете това би значело през месец рентген. Няма как да се случи.
Ако снимката е условие за безплатен тест, то това пак си е отбиване на номера. Защото повечето родители няма да подлагат децата си на ненужни снимки.

# 28 957
  • Немция
Скрит текст:

Как така го снима? Рентген ли имат предвид? На всяко дете със сополи и кашлица?
Опелкорса, какви са съмнителните симптоми?
Питам, защото едва ли ще се тества за всеки сопол и лека кашлица.
В класа на едното ми дете за 1 ден 10 деца са казали, че са с хрема и са ги пратили вкъщи. Изчакват се 24 часа, даже директорката предложи да са 48 часа и се преценява според развитието на симптомите.
Бих следила дали и родителите също имат някакви симптоми.

# 28 958
Дам, въпросът е, че някои не само лъгаха, което накара хората да не се пазят, но и бездействаха, в резултат на което ужасно много хора умряха и пострадаха, икономиките потънаха. Много интересно как в Нова Зеландия премиерката излезе и защити хората, нямаше бунтове, нямаше стрелби и кръв, а и не само там. Трагедията в САЩ и на други места е неописуема и най-лошото - предотвратима.
Икономиките не потънаха заради умрелите, а заради принудителното затварянето на много бизнеси и паниката, която създадоха/ват по телевизията и всички медии. Наскоро съфорумка се похвали, че рядко излиза навън когато няма работа и не консумира почти нищо. Предполагам, че и по хотели не ходи. Еми туризма и търговията на дребно дават сериозна част от БВП. Липсата на консумация ще доведе до драстичен спад на доходите на десетки хиляди дребни и не толкова дребни фирми, а това от своя страна ще се отрази на доходите на стотици хиляди техни служители. Това означава, че сериозна част от българските семейства ще са със засегнати доходи, което ще се отрази и на останалата част на икономиката. Това си е плъзгане надолу, което евентуално ще приключи или поне ще намалее, когато се появи ваксина.

# 28 959
По всички новини казват, че директорите се оплакват, че най-голям проблем е голямата бройка на желаещите да учат ДО. И какво се оказа след тържествените желания за присъствено училище? Искат вкъщи. Ех, лицемерие, лицемерие!  Joy А уж нямаше кой да гледа децата, уж не научавали нищо вкъщи. Сега масово намериха кой да гледа децата и как да учат у дома. Желаещи били много и то от І до ХІІ клас, няма само в един випуск засилено желание, а от всички. Що ли не вземат да го направят още сега ДО за всички, ами ще чакат първо да пламнат половината училища?

# 28 960
Добре де, сериозно, тези деца кой наистина ги гледа? Не е възможно всички да са на хоум офис.

# 28 961
Елементарната логика е достатъчна, за да се прогнозира скок в заразените след началото на учебната година.
Скок се прогнозираше и след Цветница, и след Великден, и след Гергьовден, и след мачовете, и след почивки, и след... май след всяко събитие. И нито един прогнозиран скок не се случи. Какъв е "шанса" точно този скок да се случи? Не казвам, че е невъзможно, но... фактите досега показват друго.

# 28 962
  • София
Добре де, сериозно, тези деца кой наистина ги гледа? Не е възможно всички да са на хоум офис.

Сами се гледат.

# 28 963
Но поне не пътуват, не се блъскат, не харчат пари и т.н.

# 28 964
НикоТ, има тема за икономическите последици от вируса. Отделно и в тази тема, и в предишните, много пъти сме обсъждали защо временно затваряне(със съответните обезщетения) е по-добре от масово разпространение на вирус, чисто икономически и финансово.
Спада във БВП е много по-малък, отколкото загубите от масови болнични, лечения, загуба на данъци и тн.

Общи условия

Активация на акаунт