COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 311
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 980
  • София
Мак, това с маските е с обърната/объркана логика. Маската трябва да е в часовете, а да се сменя в междучасието. Така няма да се мърля, а и ще ги защитава. А при сегашното положение щесе мърля цял час, а после с мръсните ръце на носа и цяло междучасие ще търчат с нея, ще я махат за ядене, ще я махат за пиене.
И аз съм изненадана, че много родители искат дистанционно-електронно, нали зорът беше децата да се социализират, иначе ще се депресират и увредят?

# 28 981
  • София
Мак, това с маските е с обърната/объркана логика. Маската трябва да е в часовете, а да се сменя в междучасието. Така няма да се мърля, а и ще ги защитава. А при сегашното положение щесе мърля цял час, а после с мръсните ръце на носа и цяло междучасие ще търчат с нея, ще я махат за ядене, ще я махат за пиене.
И аз съм изненадана, че много родители искат дистанционно-електронно, нали зорът беше децата да се социализират, иначе ще се депресират и увредят?

С никакви маски няма да търчат и да стоят в час. Мислиш ли, че могат да издържат с маска и 15 мин? Със сигурност обаче ще ги мърлят и чат-пат ще си слагат мръсни парцали на устата. Маските в училище трябва да се забранят.

# 28 982
Цитат
Положителният случай няма ефект върху останалите класове.
В Германия следят ли да се спазва дистанция?На това ли се дължи,на късмет ли?Май у нас всички са изненадани от големият брой желаещи ДО.Ще видим.

# 28 983
Добре де, аз не мога да разбера, ние имаме или нямаме капацитет за ДО паралелно с присъственото обучение. Защото това е най доброто решение, по естествен начин ще се разредят класовете и всяко сем. си преценява за него кое е най добре. Защото 1-во министъра през лятото обясняваше че не можело да се осигури ДО за всички желаещи защото това напрактика представлявало 2 паралелни образователни с-ми за които не ни достигал капацитета, нямаме достатъчно учители.

Сега обяснява че то основният проблем бил че родители продавали и залагали таблетите и с това обяснява нуждата от присъствено обучение, въпркеи продължаващите случаи на Ковид но сега ДО било възможно ако родителя обещае да осигури техниката. То проблема е в ромите, ясно, те го правят това. Ми да се направи така че да се търси лична отговорност от родителя, ако таблета изчезне. Сигурно има начини законови да се измисли. Па ако няма законови начини как да стане, да го направят родителя да осигурява таблета, и да реализират ДО.

Аз не мога да разбера какъв е проблема на някои хора и то противници на мерките, че има родители които искат ДО. Нали уж противниците на мерките се борят за свобода, срещу отнемането на свободата да  носиш или да не носиш маска, но се оказва че радетелите за свобода не са ОК родителите да имат свобода на избор и са против да има ДО. Всеки родител си преценява кое е най добре за своето сем. и както родителите искащи ДО, понеже не са убедени в способността на държавата да спре заразата в у-щата, а имат да речем възрастни близки, не нарушават правата на родителите искащи присъствено обучение защото са преценили че за тях това е по доброто решение, нека не се отнема правото на избор и на родителите искащи ДО.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 22:29 от Анонимен

# 28 984
Добре де, сериозно, тези деца кой наистина ги гледа? Не е възможно всички да са на хоум офис.

В немски вестник имаше статия, в която пишеше, че малко дете се обадило на спешен телефон и казало, че е гладно. Имаше снимка, на която полицаи мажеха филии с Нютела.

Никой не ги гледа, кой да ги гледа? Социални и всякакви служби напълно затвориха в един момент и поради неработещи училища и ДГ, връзката с тях съвсем се скъса. Миналата седмица една германка в Солинген уби петте си деца и замъкна шестото на централна гара в Дюселдорф за да се хвърлят под влака. То обаче се дръпнало и изглежда и нейния скок е възспряло донякъде, защото е тежко ранена, но жива. Полиция, следователи и всякакви институции и граждани са в пълен шок, а специалистите казват, че на практика нямаше да се случи, ако не беше короната, която наистина блокира всичко, включително и наблюдение на такива лица и семейства. Механизмите се задействат почти изцяло  от училища, ДГ и педиатри. Мъжът на детеубийцата опитал през април да се самоубие и тя предотвратила това. След това полицията уж задвижила машината с психолози и социални, но признават, че нищо от нужните мерки не се е случило заради короната и е точно така. Психолозите обясняват, че искала да отърве всички от мъките, което било типично за мъже и в Германия поне никога не се е случвало с жени. Случи се обаче и сега се питат всички "Ама как така стана?".

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 00:35 от Анонимен

# 28 985
  • София

С никакви маски няма да търчат и да стоят в час. Мислиш ли, че могат да издържат с маска и 15 мин? Със сигурност обаче ще ги мърлят и чат-пат ще си слагат мръсни парцали на устата. Маските в училище трябва да се забранят.

Забранявай ги, тогава!  Според мен нищо няма да им стане с маски, а останалото е въпрос на хигиена, също както и миенето на ръцете. Децата не търпят и ръцете си да мият, но майките им ги карат, нали, не им обясняват как не могат да търпят сапун и вода. В крайна сметка всички деца и възрастни ще са в една лодка - да си решат кой да я клати.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 22:39 от Andariel

# 28 986
  • София
Аз не мога да разбера какъв е проблема на някои хора и то противници на мерките, че има родители които искат ДО.

Проблемът е за цялото общество, защото така драстично ще се увеличи броя на неграмотните и полу-грамотните, особено ако "пандемията" продължи дълго. Нека да не се заблуждаваме, че до е обучение... Много малко родители имат капацитета да образоват сами децата си вкъщи, а дистанционното обучение не е никакво обучение, особено при по-малките. Ще си отгледаме цели поколения буквално неграмотни.

# 28 987
Цитат на: Nikola Tesla
Нали уж противниците на мерките се борят за свобода, срещу отнемането на свободата да  носиш или да не носиш маска, но се оказва че радетелите за свобода не са ОК родителите да имат свобода на избор и са против да има ДО.
Не си разбрал, Тесла.
Аз не съм против правото на избор. Напротив, нека го има, а и всеки е свободен да си експериментира със собственото дете колкото ще. Ако държавата осигури паралелно ДО, няма проблем.
Против съм да се тиражират твърдения, че мнозинството е за ДО, защото това просто не е вярно.
А ако вземе, че се затвърди като мантра, някой гений може да реши да наложи това на всички, защото нали, мнозинството искало било.
Това са опасни твърдения, които ще закопаят образованието на децата, дори и на тези, които искат да учат присъствено.

# 28 988
Аз не мога да разбера какъв е проблема на някои хора и то противници на мерките, че има родители които искат ДО.

Проблемът е за цялото общество, защото така драстично ще се увеличи броя на неграмотните и полу-грамотните, особено ако "пандемията" продължи дълго. Нека да не се заблуждаваме, че до е обучение... Много малко родители имат капацитета да образоват сами децата си вкъщи, а дистанционното обучение не е никакво обучение, особено при по-малките. Ще си отгледаме цели поколения буквално неграмотни.

За три месеца още ще станат неграмотни?

Смело мога да заявя, че това че бях в ДО с дъщеря ми(сега 5ти клас) предните 3 месеца доста й помогна, научи повече, аз и баща й имахме по-добър контрол. В училище 20-30% от времето минава в обръщане на кошчета от момчетата едно върху друго и последващи разправии и наказания. Не видях лоши последици от ДО, при презумпцията на съвестни учители, достатъчно технически грамотни, за да пуснат видео.

# 28 989
Ако не желаете да има ДО за всички има едно много лесно решение - спазвайте мерките.

Иначе по темата:
Анализ на преподавател от Хардврд  за разликите между Мадрид и Ню Йорк и защо в единия град отново има покачване на случаите, докато в другия няма.

https://twitter.com/_MiguelHernan/status/1304424019450630144

# 28 990
Може ли линк в подкрепа на твърдението, че повечето родители искат ДО?
Около мен няма нито един такъв.🙄

Линк към Канал 1 или бтв ли искаш? Казаха го в новините и по двете програми. Наистина и около мен всички твърдят, че искат присъствено, но за да се оплакват директорите явно едно говорят ,пък друго вършат болшинството.
А, ето че го има и като линк.

# 28 991
  • Там,където се събуждам щастлива.

В подкрепа на горното мнение..Много хора си мислят, че “ какво толкова от няколко месеца, година ДО”. Ние бяхме 3 месеца ДО и сега сме месец присъствено. Хванали сме се за главата какво да правим с голям процент от учениците ни, които безпрепятствено минаха в по-горния клас, а нямат знанията от трите месеца и сега трябва старо + ново да учат, защото тази година имат матури по всички предмети или ще имат оценки, които се причисляват към матурите след две години. Получихме пари от правителството и пак е сложно. Умните, самостоятелните и тези с родители, които упражняват някакъв контрол върху ученето нямат този проблем, но те са половината от нашите 1500 ученика.
Не гледайте от своите възможности (умствени и материални), защото не е представително за обществото.

# 28 992
Скоро четох едно твърдение на немски вирусолог, според което възможността от заразяване от болен човек е само 5 дни след проява на симтомите. Това звучи доста обнадеждаващо!

# 28 993
Аз искам ДО за моето дете, но наистина желаещите не са много. Не чух да се казва, че са мнозинство. Директорите и учителите всячески се опитват да откажат желаещите и ми се струва, че са се самопрецакали с подобни изявления. Всъщност са искали да се оплачат колко им е трудно и как не могат да осигурят ДО. То си личи и в репортажа. За малцинствата не мога да коментирам, но за.всички останали, освен конкретно заради коронавируса, никой не съм чула да иска ДО и това е съвсем логично и нормално. Евентуално би било решение и за деца жертва на училищен тормоз. Но тъпотиите с лесното, преписването и т.н. са просто измислици.

# 28 994
  • При семейството си
Калинка, точно (особено за последното изречение от поста ти).
Познати днес дариха 10+ компютъра за децата от едно училище в Родопите, защото нямат. Какво ли ДО са провеждали?

Общи условия

Активация на акаунт