COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 368 339
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 29 085
И тези пари, за циганите, пак са свободни съчинения на някой неразбрал.
Дават, не само на цигани, ако детето е ДО или в затворена ДГ, а родителят няма право на платен отпуск и не може да работи дистанционно.
Изобщо, някои хора все надничат в чуждата паница и все другите повече пари вземат.
1000 лв. ББ обеща за хората на първа линия, но не по принцип в болници, а в КОВИД отделения.
Колко им ги дава, не знам.

Право на помощ имат родители, които не могат да работят дистанционно, нямат платен годишен отпуск или са безработни и нямат право на обезщетение от НОИ.

# 29 086
E безработните без право на обезщетение са така или иначе трайно безработни, какво толкова ги бърка ДО, че да ги подпомагат? Няма да могат да идат на кафе ли?

# 29 087
Вече и затлъстяването ли го водят придружаващо? Confused
Скоро може да очакваме и "Мъж, 55 г. с два кариеса".
Tи пък, подценявш информаторите - "Мъж, 55г с хронично стоматологично заболяване", ако е затлъстване се води "хронично ендокринологично заболяване"

# 29 088
Скрит текст:
Дават, не само на цигани, ако детето е ДО или в затворена ДГ, а родителят няма право на платен отпуск и не може да работи дистанционно.
Изобщо, някои хора все надничат в чуждата паница и все другите повече пари вземат.
1000 лв. ББ обеща за хората на първа линия, но не по принцип в болници, а в КОВИД отделения.

Ковид отделенията са в болници.

# 29 089

Право на помощ имат родители, които не могат да работят дистанционно, нямат платен годишен отпуск или са безработни и нямат право на обезщетение от НОИ.

Като са безработни какво им пречи да си гледат децата вкъщи?
Нали тези пари са за работещи, които нямат вече отпуск?
И къде го прочете това?

Габи, знам, че са в болница.
Но няма да получи цялата болница, а само това отделение.

# 29 090
Скрит текст:

Като са безработни какво им пречи да си гледат децата вкъщи?
Нали тези пари са за работещи, които нямат вече отпуск?
И къде го прочете това?

Габи, знам, че са в болница.
Но няма да получи цялата болница, а само това отделение.

Дева, парите се дават на болницата, а не директно на отделението все пак. А вече как ги разпределят в самата болница, е друг въпрос. Надявам се по предназначение.

# 29 091
Скрит текст:
Те и сега се издържат с фалшиви хоспитализации. Пишат го хоспитализиран, а човекът си е вкъщи. Тая практика не се е променила. Затова сме световни рекордьори по хоспитализации и лежане в болница.

А как им чекират личните карти - вероятно със съгласието на пациента. Как пък един доблестен гражданин не се появи да изтипоса тая фалшивост!

Е, не знаете ли защо? Първо - ако не влезеш в болницата си плащаш изследванията и лекарствата, а така минават по ЗК. Второ - те любезно ти предоставят възможност да лежиш, но сам не искаш, защото условията и храната са кофти. По-добре е да стоиш на повикване ако се разбере за проверка от РЗОК. И в 00:00 ч са викани пациенти уж от близкия парк. Трето - оплачи се веднъж и гледай как ще те лекуват после,
Точно така е. Странно, че има изненадани, сякаш за първи път чувате за тези практики.

# 29 092
Само да уточня, че борбата не е за твоето дете да е на ДО, а всички да минат на ДО поради големия брой желаещи за такова и съответно да се обяви старт на помощите.. Има си наставници, съветници, които им казват какво да правят.
Напротив, директорите се съпротивляват със зъби и нокти срещу ДО и ако то се въведе за всички, ще е когато тотално сме се омазали и поне 2-3 учителя са починали. ДО никак не е изгодно нито за управляващите, нито за работодателите. Но който вярва в конспирации, няма как да бъде убеден в обратното.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 14:09 от TafTaf

# 29 093
  • София
Мен ме изуми майтапчиският начин, по който той говори напоследък, а за лампите съвсем - да купели лампи и да мирясали. То така се купува лампи, да не говорим за парите! Аз не бих се съгласила нищо такова да работи в класната стая, защото няма никаква гаранция за безопасността. Но той така го обясни, че все едно е като да си купиш диспенсър за вода. Не зная дали го прави нарочно или вече му е писнало. Родителите ей така, могат да си купуват каквото си решат. А директорът как ще се съгласи на такива родителски самоинициативи? Защото аз не бих, ако съм учител или директор.

# 29 094
Taзи лапма посочена от Лу-лу има автоматично изклюване, когато влезе някой в обсега от 5м
Мен ме отказа недоверието ми към технологията и изпълнението. Иначе от кутията някой впечатления има ли?
Аз си взех друг модел пак китайски разбира се:
https://www.ebay.co.uk/itm/274376314927
работи се с дистанционното което е с 12v батерия, светлината силно дразни очите за секунда мен лично ме заболяват, така, че няма опасност някой да седи в присъствие на работеща лампа освен, че е забранено. За училищата това нещо не ми се вижда подходящо, освен, че е слабичко не отделя озон което е минус. За училищата си трябва нещо по-мощно както са в болниците хубаво да озонира въздуха.

# 29 095
Боже!

Представям си след години какъв бум на ракови заболявания ще има!

То му гори очите, ама  се радва, че нямало опасност!

Хора спрете се! Това може да бъде много, много опасно!

# 29 096
Дания: Младите хора също са изложени на риск от ковид

Началника на Statens Serum Institut Тайра Гроув Краузе:

"Сега знаем, че covid-19 не е просто респираторно заболяване, а че е вирус, който може да засегне всички органи в тялото. Следователно трябва да обърнем специално внимание на сигналите, че някои хора получават по-дълги и постоянни симптоми от различни органични системи ", казва Тайра Гроув Краузе, която обяснява, че са необходими повече опит и по-целенасочени изследвания:

„Докато не знаем достатъчно за късните ефекти, това е още един аргумент за поддържане на инфекцията до възможно най-ниското ниво. Мнозина са казали, че е добре само младите да са засегнати, а не възрастните хора, които са изложени на риск от сериозни усложнения, но все още има толкова много неща, които не знаем за късните ефекти. Съображението, че някои могат да получат дългосрочни симптоми дори след леко заболяване, предполага, че е най-добре да се предотврати инфекцията като цяло и сред младите.

Тайра Гроув Краузе призовава младите хора да ограничат броя на хората, които виждат. За техния клас или екип, няколко индивидуални приятели и близкото семейство през следващия зимен семестър, докато се надяваме, че има ваксина.

https://politiken.dk/indland/art7915964/Unge-er-ogs%C3%A5-i-farezonen

В България Мангъров и Чорбанов обясняват на народа, че няма проблеми и трябва да преболедуват всички. Е верно, че няколко "сухи съчки" ще дадат фира, но огромното мнозинство "няма да го усетят". Честна чернобилска дума.

# 29 097
Затлъстяването е тежко болестно състояние.
Не бъркайте наднормено тегло със затлъстяване, макар че едното логично води до другото.
Затлъстяването си е бич на съвремието, води до изключително неприятни хронични заболявания и трябва да спрем да гледаме на него, като на козметичен проблем.
Въобще, обществото е склонно да подценява този проблем, отдавайки го на "плюскане", ако човек е млад, или на "възрастта", ако е по-възрастен човек.
Всъщност, само много малка част от болните от затлъстяване, са го получили само с "плюскане". Проблемът е комплексен, най-често съчетан физически със психически, а борбата с него си е сериозна. За съжаление, много хора са склонни да го пренебрегват или да ги е срам да търсят лекарска помощ. А тя е много нужна.
И да, затлъстяването е сериозен рисков фактор за Ковид.

# 29 098
Боже какво толкова си се загрижила за мен. Работя професионално с далеч по-силни източници на йонизиращо лъчението, да си имаме уважение все пак г-жо генетик.

# 29 099
Боже!

Представям си след години какъв бум на ракови заболявания ще има!

То му гори очите, ама  се радва, че нямало опасност!

Хора спрете се! Това може да бъде много, много опасно!
За озона -  не е желателно да се ползва.
За стандартна увц лампа -  няма нужда от паника. Елементарно е правилото да не се стои в помещението докато работи. Нищо не пречи да се пуска за половин час в класните стаи след приключване на часовете.

Общи условия

Активация на акаунт