COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 028
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 29 100
И кой ще я включва и изключва? И кой ще гарантира, че няма някой да я забрави включена, в някое училище е Каспичан?
Могат ли да се изключат всички умишлени злоупотреби?

Кое, по дяволите, налага подобно нещо?

# 29 101
Аризона, кой ще я пуска? Най-вероятно леличките, госпожи, а някой като нищо ще го делегира на дежурните. Най-вероятно и ще ги и забравят. Това е опасен уред за тази институция.  Категорично не! Едно притеснение по-малко!

# 29 102
Боже!

Представям си след години какъв бум на ракови заболявания ще има!

То му гори очите, ама  се радва, че нямало опасност!

Хора спрете се! Това може да бъде много, много опасно!
За озона -  не е желателно да се ползва.
За стандартна увц лампа -  няма нужда от паника. Елементарно е правилото да не се стои в помещението докато работи.
То и на бутилките с белина /дезинфектанти пише, че са опасни и НЕ се пият, елементарно е да се прочете, ама маса народ се изтрови в САЩ.... Та, наивно е да се гласува доверие на непрофесионалисти за строго профилирани неща.

# 29 103
Аризона, кой ще я пуска? Най-вероятно леличките, госпожи, а някой като нищо ще го делегира на дежурните. Най-вероятно и ще ги и забравят. Това е опасен уред за тази институция.  Категорично не! Едно притеснение по-малко!
Няма опасност, ако няма хора в помещението.
Може да се направи и с таймер да се включва и изключва - примерно в полунощ.
Но не се учудвам, че и това ни е толкова "сложно" и непостижимо, също като правилното носене на маска и дезинфекцията.

# 29 104
Именно! Притеснява ме, че ще го използват така, както си използват маските...

# 29 105
И кой ще я включва и изключва? И кой ще гарантира, че няма някой да я забрави включена, в някое училище е Каспичан?
Могат ли да се изключат всички умишлени злоупотреби?

Кое, по дяволите, налага подобно нещо?
Писах - може с таймер.

Поради предполагаемо некачествена дезинфекция, с препарати, ако изобщо я има, в стаите - на чиновете и пода, също и в санитарните помещения, съблекални, физкултурни салони.
Също за да се избегнат агресивни препарати може да се прилага.
Виждала съм чистачките как минават в помещението в което работя. Нещо което въобще не може да се нарече измиване, само размазване на съществуващата мръсотия.

# 29 106
Скрит текст:
Споделям,бе,хора какво споделят на мен 3-ти лица.Просто аз съм човек,който поставя под съмнение всичко,което чуе или разбере,особено ако е от медии,а и от познати.Не казвам,че вярвам на тези хора,но такава информация стига до мен-логична или не,вярна или не,авторитети я разпространяват.
Скрит текст:
Представете си всъщност колко невидими копия и реплики може да има на Мангъров в нашето о-во. Защото тия неща дето ги разправя Тони 2 000 са точно в стила на Мангъров, абсолютно недоказани неща, но се разпространяват успешно в о-вото, защото както и той не е някой анонимен сульо и пульо развиващ конспирации из интернет, а е човек на който много хора вярват, защото е човек с научна титла, директор в болница, дори лекува внуците на шефа. Тия небивалици също идват от хора с образование, с престижни професии, лекари и лаборанти. Това са невидими копия и реплики на Мангъров в нашето о-во според наблюденията на Тони 2 000. Сега, ако поразсъждавам по какво са казали, и какви слухове разпространяват, ако те са истина, тия хора час по скоро трябва да почнат да излизат по медиите.
Защото човек с морал няма да си мълчи ако се раздават пари за починали от Ковид, и само да ги разправя на ушенце на тоя и оня а ще повдигне въпроса в о-вото, ще излезе в медиите и ще разкрие тези схеми,
Скрит текст:
ако не казва истината, то това отново е човек без морал с ясното съзнание че разпространява лъжи, с много вреден ефект в о-вото, защото хората до които достигат тия слухове на практика се стимулират да не спазват мерките защото си казват, аха то вероятно умрелите от вируса, не са умрели от него а от нещо друго а ги пишат от него защото се раздават пари за всеки починал.
Ако изобщо е вярно, защото и в 2-ете хипотези ако е истина и ако не е, говорим за лекари без грам морал, за да не разкриват тия схеми, или пък откровенно да разпространяват лъжи в о-вото.

Скрит текст:
Simple Smile Ако това е истина, защото ми звучи доста съмнително, ЕЖК ми каза че някакви лекари отнякъде си и казали че било така..... Та възможно е тия слухове и изобщо да не идват от лекари а от 3-ти лица които обясняват че сведенията им идват от познати лекари, за да звучат по авторитетно и повече хора да им повярват.
Същото се отнася и за лаборатнката, въпреки че там има и някаква логика, умишлено да не се тества пълноценно таргетно през лятото за да са ни по ниски бройките.
Ми да излязат тия лаборанти по медиите и да кажат открито "държавата умишлено манипулира бройката, занижила е тестването през лятото" но с факти, а не само с легенди, защото ако това е истина, то не е в интерес на никого, защото по тоя начин работим в полза на вируса, и ще ни излезе през носа скоро, ако е така.
Ами ако само за секунда си представиш, че тези неща не се правят от хора с морал, ще разбереш защо има само слухове, а никой още не е отишъл при официалните медии да съобщи за такъв случай.
Вярата в доброто у човека е похвална, но не и реалистична.

Много преди ковид лаборатории бяха хващани в измами с резултати на пациент, защото лабораторията била на близък на еди кой си доктор, който иска да вземе пари от здравната каса за заболяване, което не съществува у пациент, но той изпраща пациента именно в тази лаборатория, за да получи такъв резултат, какъвто му трябва.

И всякакви други врътки и системи, измислени за източване на пари от ЗК и пациента.
Сега ковидът просто им донесе на тепсия още пари, още врътки, още машинации.
Не си ли се замислял?

Примери:
Ето как лични лекари и лаборатории източват Здравната каса

Как ще се източва здравната каса: Диагностиката на хепатит се ув … от 10 на 1700 лв.

Лекари и лаборатории се облажват на гърба на пациентите

# 29 107
Провери ли дали не е менте?
Според мен не е менте, действа. A oзонът е за предпочитане тъй като убива микробите за 3 секунди, даже имаше някакъв бг изобретател разработил генератор произвеждащ само атомен кислород, ето една интересна статия по въпроса:
https://www.infoz.bg/world/6891-zhou-muzhi-ozone

# 29 108
E безработните без право на обезщетение са така или иначе трайно безработни, какво толкова ги бърка ДО, че да ги подпомагат? Няма да могат да идат на кафе ли?

Вероятно за да идат да гласуват за Бащицата

Дева, ето тук си пише кой има право на помощта https://asp.government.bg/bg/novini-i-akcenti-asp/mesechna-tsele … -godishna-vazrast

Абсолютно точният текст е :
-са останали без работа, имат регистрация в дирекция „Бюро по труда“, но нямат право на обезщетение за безработица или размерът на получаваното обезщетение за предходният месец е по-ниско или равно на границата за достъп до тази помощ - месечната минимална работна заплата, определена за страната;

# 29 109
сякаш за първи път чувате за тези практики.
По-лесно ще е, ако казвате директно къде точно ги има. Майка ми три пъти тази година трябваше да бъде в болница, два от тях - в частна. Явно не умират от кеф да раздават болничните легла и източват клиничната пътека. И нито един от трите пъти не я диагностицираха с корона, нито пари и предложиха. Аз например не познавм такива хора и само в този форум чета такива неща, затова на мен ми е трудно да повярвам. Ти, ако познаваш и знаеш къде се случват, е редно да кажеш директно, а не с намеци.

# 29 110
Цитат
Мале, тоз Владо Пенев кви глупости набълбучи по тв.
Да,а как така е толкова категоричен,че пипнал нещо,после се почесал над устната и ковид,влязъл през носа?Още по-криво ми става за ситуацията с извесни и неизвестни факти за вируса.Всеки си говори и разпространява от собствената си камбанария, нещо недоказано.

# 29 111
Скаридка, това,, което си цитирала е друго.
Те помощите край нямат.

Аз коментирах помощи при ДО.
https://www.mlsp.government.bg/semeystva-s-detsa-mogat-da-poluch … ini-i-uchilishcha

# 29 112
Според мен е едно и също, прочети си докрай кои имат право и ще видиш, че в третия абзац в твоя линк са посочени и безработните
"Право на новата помощ ще имат и семействата, в които двамата или единият от родителите са останали без работа, но нямат право на обезщетение за безработица или в случай, че размерът на обезщетението е по-малък от минималната заплата. "

Бай Асан не е проЗ, и да е проЗ има кой да го научи от къде да изкяри!

# 29 113
Проучванията за Оксфордската ваксина са подновени:

https://www.bbc.com/news/uk-54132066

Проф. Костов:

"Ако пушенето помагаше, щях да съм пушач. Ако маските не помагаха - нямаше да ги нося. Смятам тезата да не се носят маски за деструктивна."

Каза, че няма нужда да откриваме топлата вода за неща, които са доказани в историята, че работят - физическа дистанция, маски, хигиена.
Пита неговия приятел Наско както го нарече дали предлага да спрат да носят маски в болниците и операционните. Според професора Наско, който иначе бил много "приятен човек", но сега той и групата около него се били увлякли в доста противоречиви и парадоксални тези.

Това, което професорът пропуска да отбележи обаче е, че неговият приятел Наско не е чак толкова глупав, просто не иска превенция, а иска масово заразяване и по тази причина е против всяка мярка, която пречи на това.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/prof-kos … -sam-pushach.html

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 17:49 от LillyM

# 29 114
И като има толкова адекватни мерки във Франция какво стана с бройките им?

Бояна ти не разправяше ли, че септември всички ще сме заключени?

Не виждам как сме се разминали със заключването?

Да напомням ли, че на 8 март всички ресторанти бяха пълни до пръсване с куверти и маси с букети, а 5 дни по-късно беше "Битката за Кауфланд", в която хора си дърпаха стекове с олио от ръцете?

Може още в началото на октомври да ни затворят, макар и аз да не го вярвам поради икономически причини.

Но те толкова неща се случиха през 2020, които не са за вярване, че вече очаквам всичко, независимо колко е абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт