Майското дете вече ходи на първото си море!75

• 7 535
  • 266
  •   1
Отговори
# 210
Силк, честит рожден ден!!!Пожелавам ти да си много щастлива и обичана жена!!!  bouquet

КатКа, малко си се разтоварила поне на концерта....а за чистенето давам ти не едно, а 2 рамена....аз привърших с основното есенно почистване и съм готова за баба зима (мразя я) Close...честно да ти кажа, като не разчитам на никой и се мобилизирам-вярно трудно ми беше щото и Иса чистеше редом с мен clean-няма кой да ме смени и за минутка  Sad, ама се справих....

Иви2000, много се радвам, че ще си имаш още една принцеса stork-girl-от това по-хубаво няма да си женска майка....

Питке, дано и останалите зъбчета да поникнат така незабелязано  Peace

Днес цял ден се занимавах с организацията на рожденния ден на каката-че тя е с големи изисквания и претенции, но най-накрая си избра заведение, а аз вече съм скапана от ходене....

# 211
И тази нощ будувахме 2 часа...3 кътници накуп ooooh!Сукане през половин час , а сутринта премерихме памперса и тежеше 850гр.

А да ви кажа Дени как се обезобрази вчера... Падна на едно много кофти място, навън. Падна напред, подпря се на ръцете и в последния момент отпусна глава и я заби в павето. Аз седях няколко метра пред него и гледах като на забавен кадър как пада. Очаквах като се изправи да го видя в кръв, щото си помислих че няма начин да не си е счупил носа или разбил устничките. Но Слава Богу, чак до там не се стигна. Има ожулен нос, уста, а на челото една ужасна цицина. Днес все още не е спаднала, и е във всякакви цветове. Прилича на гладиатор Party

# 212
Здравейте, днес ще е хубав ден,желая на всички приятно изкарване  Nature Sunny  Nature Sun With Face  Nature Sunny  Nature Sun With Face

# 213
Ехо, здравейте, добро утро:)

Силк, честит рожден ден на патерици!  bouquet Много любов и много усмивки ти желая:)

Иви2000, чудесно е, че ще си имате още една принцеса. Но и принцес да е, пак толкова хубаво ще бъде Grinning
Аз съм го  заплашила мъжа ми, че следващите ни деца, ще са две близначки hahaha

Сиска, то на децата това им е работата- да падат и да имат цицини Wink Ще му мине бързо Hug Дано и кътниците по-бързо изникнат, много са гадни  тия зъби. На Михаела всичките зъби й пробиват трудно, задължително има ден-два температура, кисела е, изобщо неприятна работа. В момента й никнат три кучешки зъба наведнъж и този път е по-гадно от всякога- пак си минахме по каналния ред с температурите, но сега и спи много неспокойно, плаче насън, не будува, но като изпищи по някое време през нощта и ни изкарва акълите.

Катка, и мен ме мързи много, но ние сме такива разхвърлячи и тримата, че ако не взема нещата в ръце овреме, става страшно Wink
Чудесно е, че си ходила на концерта на Симпли Ред. Аз душа давам за едно кино поне, обаче няма кой да гледа малката, освен мен и мъжа ми (бабите биха отбой заради захласването Sad ) и ходим само където може с дете Confused

Дами, аз имам една чуденка, та ако помогнете с някой съвет, няма да се разсърдя Laughing Миша от няколко дни много плаче като й слагам памперса. Винаги се е дърпала и е мърдала при тази процедура, но сега го приема като лична обида. Плаче, успокоявам я, пак се опитвам да й го сложа, мъка. И се чудя дали това не е някакъв знак, че вече не го иска. Но пък ми се струва твърде малка. Не ми сигнализира, че й си пишка, караме на уцелване засега. И не знам какво да правя. От една страна не искам да прибързвам, четох, че не е хубаво да се сваля, пък  после пак да се връщаме към него, от друга страна не ми се ще да изпускам момента. (вчера бяхме с едно дете на годинка и половина, без памперс, диво завидях на майката Laughing ) Та така, давайте съвети какво да правя.

Да ви се похваля, че завършихме стаята на Миша. Grinning
Прилагам снимки Wink
1
2
3

Засега е празна и малката много й се  радва, защото тича като луда напред-назад из нея Laughing

Другото нещо, от което съм много щастлива, е че най-после реши, че иска да дъвче и вече забравихме попарата. Сега си закусва разни филийки(в момента преживя една баница) и аз съм безкрайно щастлива от това Party

Kamij, хубав ден и на теб  bouquet И на всички останали, разбира се Heart Eyes

# 214
Fairy, чудна е стаичката! Не знам какъв акъл да ти дам за памперса, ние сме мноооого далеч от този момент. Нищо чудно чак като започне яслата, там да се научи да ползва гърнето, като гледа другите деца. За сега не иска да стои на него изобщо, дори 1 минута не се задържа и не го насилвам.

И Дени си закусва сандвичи или баничка, ама така не съм сигурна дали добре се е наял. Как мислите - една филийка дали му е достатъчна за закуска? newsm78

# 215
Феъри стаята е много хубава.
По твойто питане и аз не знам.
И Ники папа баничка и такива неща.

# 216
Феъри, съвет за памперса не мога кой знае какъв да ти дам, но пробвайте с памперс-гащички. Аз обаче доколкото разбирам твоята Миша просто не иска памперс, а не е толкова технически въпроса. Защото като чета то никое дете не го обича, но и ние сме далеч от ходенето със слипчета. Смятам към двете годинки да го дадем на ясла, но и това не е сигурно. Хем ми се иска да е с други деца, хем знам , че тогава почват големите боледувания, но пък те затова се казват "детски " болести. А в яслата стават вече големи, научават се на самостоятелност, без шишета, без залъгалки. Ще я видим ние тази работа. И лелките ги приучват на гърне, макар ,че методите им много не ми се нравят.

# 217
Феъри,чудна ви е стаичката   love001.За гърнето едва ли ще съм полезна,защото и принас полужението е като при Дени,не се задържа дори за минута,но до колкото съм чела знак,че е готово за опити с гърнето е когато детето се чувства неприятно с мръсна пелена и се опитва да я свали,незнам ,как е във вашия случей.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2006, 16:39 от Gita

# 218
Феъри страхотна собичка сте спретнали за малката госпоичка Laughing,и ние сме запланували такава крачка,ама ще да е пролетта,сега ще зимуваме на камара,Сиска и ние често минаваме с една филийка сутрин или следобед,с пастет и домат или с масло и мед,и аз често съм се замисляла дали й стига,ама пък тя сама спира да поема и казва "Не"/твърдо "НЬИЕ/ Mr. Green.Иви ми кво по-хубаво от една дъщеричка-2 дъщерички,пък и таман вече имаш момичешки премени Grinning

# 219
Ето ме и мен и ремонта върви и Криси шета напред на зад,но немога и да не вляза тук yes
Сиска мерси за подкрепата Hugзасега всичко върви добре:peace:
Fairy стаята е много хубава Peace, аз ще прява детска след годинка две, когато Криси ще е готова да спи само с батко  hug
Силк nbirthday на патерици и от мен.

# 220
Привет на всички! И ние бяхме в ремонт и затова с Митко стояхме при майка 2 седмици без нет. Досега гледах снимки, вече си имаме малки деца, а не бебета. Моето момченце тръгва на ясла след 2 седмици, притеснява ме засега въпроса с дрехите и обувките за яслата. Утре ще ходя да разпитам точно какво трябва да се носи. Иначе смятам, че  е готов психически, но ще видим. Във вторник сме най-после на консултация за ваксината на 15 мсеца и мерене, струва ми се доста пораснал. Някой може ли да ми каже какви изследвания се правят за яслата?
По въпроса  за обувките - Митко е вече с 23 номер на Денди. Сменихме вече 4 размера от прохождането, то и ние с баща му сме с големи номера.
Вчера установих, че са пробили 2 горни кътника и само 1 кучешки отпреди.
Любопитно ми е вашите деца как се возят в кола защото Димитър от 2 месеца отказва да седи в столчето и вече го махнахме. Ако пътуваме 2 часа изобщо не сяда на едно място, а само се катери по седалката и прави бели. Абе изобщо където и да е не се застоява мирно, на кафе ако сме все се качва и слиза от столовете или търчи чак до съседните заведения! Голяма лудетина е, само за яслата е вече  Simple Smile
Извинявам се за разхвърляния и дълъг пост ама нали не съм се включвала от дълго време  smile3525

# 221
Добро утро!

Хайде по кафенце Coffee

Валя, мерси за подкрепата Hug. Вчера започнах малко по малко да вкарвам в ред нещата.
Феъри, много симпатична детска Simple Smile.Настилката паркет ли е или ламинат? Питам, защото и на Станислава и предстои да се сдобие със собствена стая и умуваме какво да сложим на пода.
Криси, не знам какви изследвания се правят за яслата, но ти пожелавам Митето да се адаптира бързо и безболезнено Peace. Иначе за стоенето по кафетата сме на същото дередже, но столчето за кола се използва по предназначение. Е, понякога и писва, когато сме на дълъг път но като си починем малко всичко се оправя.

Успешна седмица на всички!

# 222
Здравейте на всички! Много, много БЛАГОДАРЯ за поздравите и пожеланията! Grinning Grinning GrinningНе очаквах, че ще бъда разкрита.
Маги ми направи наи-хубавия подарък. Тръгна на ясли от петък /01.09/ и бързам да споделя, че се държа като геройче. Много съм приятно изненадана от обстановката и отношението на персонала в детската ясла. Маги като видя играчките полудя /в къщи нямаме толкова хубави/, директорката ни разведе из помещенията като ни показа, къде играят, къде се хранят, спялнята.Накрая заявиха, че най-важното е да им имаме доверие и отнесоха Маги, която съвсем не протестираше. Звъннах да проверя по-късно как е и казаха, че е много спокойна и си играе с камионче, но не иска да сяда на гърне /в къщи си ходи/.  В крайна сметка много се притеснявах, но видях, че не е толкова страшно и малкото ми момиченце ще се справи. Поуспокоих се .
Криси, небходимите изследвания за яслите /поне за нашата/ са: изследване на урина и фикалии,секрет, кръв, бележка за контакт, която важи 24ч. и се издава от личния лекар, васерман на един от родителите. Иначе се попълват няколко документа: имуннизационен паспорт, медицински картон и карта, в която лич лекар описва как е протекъл пррегледа и още малко подробности /то си ги пише там/.Успешна подготовка и бърза адаптация на малкия човек.

# 223
Добро утро:)
Аз понеже не пия  кафе, ще ви правя компания с грозде Wink

Благодаря ви за отговорите за памперса. Мисля,че засега ще се спра на варианта с гащите-памперс, да ми е поне по-лесно да ги слагам. Вчера я изучавах, но не мисля, че е готова за махане и това си е. Ще почакам още малко:)

Катка, естествен паркет е. На мен ми се струва по-красив и топъл от ламината. Ламиниран имаме в кухнята и коридора- пак е красив, но не може да се сравнява с другия.

Ние за ясла засега дори и не помисляме. Изобщо не си представям как би издържала подобно нещо при положение, че тя дори бабите ги издържа най-много един час преди да започне да плаче неутешимо за мама.  Confused  На мен по принцип ми се иска да я избегнем напълно или поне до 2.5г. да си е с мен, но да дойде другата пролет и ще решаваме. Ако си направим бебок зимата, те нещата от само себе си ще се решат Laughing

Може ли някой да ми прати паролата на албумчето ни, че пробвах всякакви варианти и нищо не се получава, а искам и аз да гледам хубави дечица Grinning

Хубав ден на всички Hug

П.п. Ох, тая щерката ще ме умори. Врътнала таймера на готварската печка (голяма караница отнася, че пипа  там,, и през ръцете съм я пляскала и тя продължава да се прави на разсеяна Crossing Arms ), той цъка, а тя се поклаща и танцува в ритъма на цъкането Joy

# 224
Fairy, страхотна е стаята на малката!!! Браво на вас!

И на нас ни излязоха 2 кучешки преди кътниците, а в момента 3 кътника пробиват накуп (прорязали са къде връхче, къде ръбче, но още мъчат) и Марти също спи адски неспокойно, буди се през час-час и половина, суче яко...  Confused

за памперса хич не съм наясно, ние сме далеч от гърне или вц.

Силк, в коя ясла тръгна Маги?

Общи условия

Активация на акаунт