Майското дете вече ходи на първото си море!75

• 7 533
  • 266
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ние днес сме положително много по-добре.Вече няма разстройство,няма температура.Даже на малка разходка ходихме,без други дечица,естествено.Видях се само с моята приятелка,но дечко стоеше в количката прилежно закопчан Mr. Green Педито каза поне още 2-3 дена и тогава може с другите деца пак.Ама като ги гледам и тях как са се изпонатръшкали.Не се знае кой от кой е пипнал гадния вирус Close

Дона,много сте сладки Heart Eyes

Успех на ясленчетата и бързо да свикват Hug.Аз още се мотая и не съм подала документите Mr. Green

Ей,че се сетих LaughingОктомври мислим за ходим до Германия за една седмица на гости на сестрата на мъжо.Я кажете,който има опит,какви документи трябват за Калоян,че хич не съм наясно Embarassed

# 256
  • София
Привет и от мен, най-после. Wink
Сколасвам да драсна два реда, докато мъжете в къщата спят.
Завърнахме се в неделя, благополучно, за щастие.

Почивката мина екстра, с малко екшън и с много хубави моменти. Почувствахме се отново, като млади гаджета Simple Smile
Бяхме във Варна, Кранево, после Камчия (запознахме се със семейство Франзелови) и от там тръгнахме към Синеморец.
Плановете ни доста се промениха, защото блокира двигателя на колата и изкарахме 4 дена в Несебър, докато я оправят.  Ужасно много благодаря на Катка за помоща! Закъсахме с колата на пътя Варна- Бургас, на отбивката за Несебър и никой не искаше да ни затегли до сервиз, ужасно гадно. Махаме с ръце, никой не спира, мъжа ми ходи до града и от сервиза му казали, че имат много работа и не могат....добре, че беше Катка! Закарахме колата до сервиза и от там, като изпаднали германци с чанти, куфари, раница, пликчета пеша до града. Свекито я транспортирахме до Бургас, милата я пуснахме из града да търси рейсове да се прибира за Сф. Такситата, както и всичко останало там, са ужасно скъпи...6лв на км Rolling Eyes Изобщо с тази кола не ни върви. Миналият път, когато отивахме към Сарафово пък заби алармата и не можехме да тръгнем от някакво село...абе, няма да я караме, май...ще кретаме с баба шкода, докато си купим нова кола. А майсторите ни взеха двойно за всичко...труд, материали...както мъжа ми се изказа "Нае*аха човека на леглото, нищо, че е болен". Грозно, но се получи точно така.
Иначе, Несебър си е Несебър...красота е, особено нощем. На хубаво място закъсахме Simple Smile
После заминахме за Синеморец за няколко дена, а там...прелест. По цял ден на плажа, разходки в планината, ходихме до Резово, разходка с лодка по Велека...невеоятно беше Simple Smile Едно от най-хубавите ми морета  Simple Smile
В неделя нямах търпение да си видя детенцето...хубаво ми беше на почивката, но непрекъснато се сещах за него. Поне по три пъти говорех с майка.
Когато се върнахме, все едно не ни е нямало. Зарадва се, гушкаше ни..особено мен, не ме пуска и до днес. Огромна промяна за една седмица, порастнало детето. Simple Smile
Сега сме по цял ден тримата и използвам всяка минута да сме заедно. Мъжа ми пак заминава командировка другата седмица, но за Варна и сигурно няма да можем да отидем с него.
Та, така.
Поздрави от мен и Любака, скоро пак ще се включа Simple Smile

# 257
Аз да питам останаха ли кърмещи майки, че напоследък Иво преоткри кърменето и нощно и дневно Sick Sick Sick.
breastfeeding Деспина, има, има  Mr. Green макар не в този вариант, който описваш ти. НО преди да ни заникнат кътниците, бяхме точно като вас. сега обаче е друго, дори се учим (и засега успешно, пу-пу) да заспиваме без гърда!  yesyes Търпение му е майката или заинатяване за отбиване, ако не издържаш на набезите  Heart Eyes
Izvinete za latinicata. Na vuprosa - ima imaaa. I no6tem i denem, bez po4ivka. Tova e polojenoeto. Zaspiva na gurda i samo na gurda. #Crazy

# 258
Диана важното е ,че почивката е минала добре.
Ние днес ще празнуваме юбилей- моята майка вчера стана на 50.
Весел ден на всички.

# 259
  • Варна
.... дори се учим (и засега успешно, пу-пу) да заспиваме без гърда!  yesyes Търпение му е майката или заинатяване за отбиване, ако не издържаш на набезите  Heart Eyes

Ей това ми се струва мисия невъзможна Simple SmileЗнам, че при всяко дете е различно и вашия вариант за справяне едва ли ще проработи при нас, но сподели как успяхте PraynigДени задължително заспива на гърда. При нощните будения също така заспива, ако не му дам - се разсънва и следват поне 2 часа игра. Не съм опитвала да го приспивам без да суче, знам че е невъзможно, но нощем съм се опитвала да не му дам. И следва рев, истерия и едно ужасно състояние за което не искам да си спомням Rolling EyesЕдна кошмарна нощ имахме преди няколко седмици. Затова съм се зарекла, че никога вече няма да го оставям да плаче. Та ако вашия опит изключва "плачене, докато се отучи"- сподели  bouquet
Сиска, на същият хал сме. Като писне през нощта няма отказване, докато не си получи каквото иска и тъй като спим като в дядовата ръкамвичка и четиримата в една стая отучването с рев не е за нас. Само дето нещо си е объркал възрастовата група моя син и суче като през първите месеци  Mr. Green.
Диана, важното е че въпреки проблемите и трудностите сте изкарали добре на почивката. А като идваш във Варна мен ме пропускаш май.
Ками, радвам се че сте по-добре.

# 260
Ками хубаво е че се оправяте вече Peace
Дона хубави морски снимчици
Kamij честит празник на твоята майка  bouquet
А на кърмещите мами страхотни сте Wink

# 261
.... дори се учим (и засега успешно, пу-пу) да заспиваме без гърда!  yesyes

Ей това ми се струва мисия невъзможна Simple SmileЗнам, че при всяко дете е различно и вашия вариант за справяне едва ли ще проработи при нас, но сподели как успяхте PraynigДени задължително заспива на гърда. При нощните будения също така заспива, ако не му дам - се разсънва и следват поне 2 часа игра. Не съм опитвала да го приспивам без да суче, знам че е невъзможно, но нощем съм се опитвала да не му дам. И следва рев, истерия и едно ужасно състояние за което не искам да си спомням Rolling EyesЕдна кошмарна нощ имахме преди няколко седмици. Затова съм се зарекла, че никога вече няма да го оставям да плаче. Та ако вашия опит изключва "плачене, докато се отучи"- сподели  bouquet
Сиска (и други кърмачки-приспивачки  Mr. Green), аз като казвам, че засега има изгледи за успех, имам предвид точно изгледи. далеч сме от заспиването без гърда всеки път. М/у другото, Марти до преди по-малко от месец беше абсолютно същият случай като Дени, както го описваш.

Но дойде един момент, когато реших да опитам какво ще стане, ако не му дам да суче, когато ми поиска, денем. резултатът е, че понякога става да го разсея, друг път - не  Naughty, иска си и толкоз. съответно, ако работата е сериозна - давам му, така правя и нощем/вечер. Вечер му давам да суче (вече легнал в леглото си, аз до него) и ако го виждам, че отнася  плувката, започвам да му дърпам леко гърдата, така, че от него се искат усилия да продължи да суче, а вече му се спи. създавам напрежение, един вид, без да му я дърпам отявлено. той трябва да се бори със себе си и решава в един момент, че му е по-лесно да пусне "бибите" и да заспи, отколкото да се мъчи. това е единят метод, който го отучва да заспива с гърдата в уста.

Други пъти той суче, след малко започва да си пуска музикалните играчки и да се разсейва. тогава аз си прибирам бибите (ама яко си ги държа прибрани) и се правя на заспала до него. той си играе, по някое време мрънка и се опитва да се докопа до свещените, но аз не давам спейки  Wink, той мрънка, мрънка (е, ако зареве яко, ще му дам, и ще оставя опитите за друг път - вече се е случвало), но накрая сънчо идва и го отнася, гушва се до мен и заспива без рев. това ни се случи последните 2 вечери (пу-пу, пак да си кажа). Е, ако видя, че наникъде не отиват нещата, предавам се и го оставям за друг път. Нощем пък, като замрънка го оставям минутка-две, да видя дали няма да заспи сам, ако ли не - опитвам се да го галя по главата (което също отскоро ми го позволява, преди това ми буташе ръката) или по гръбчето, ако и това не помогне да заспи - бибите в действие и в очакване на по-добри времена.

В крайна сметка, уф, много дълго стана  Embarassed, идеята ми е постепенно да го отучвам (и то само, ако се вижда, че става лесно, без травмиране). Денем се опитвам да го приспивам возейки го с количката, най-често се поддава, но ако не - то с бибите. Успех на всички!!!

# 262
malejna, благодаря за подробния опит  bouquet Понякога и Дени както суче (още незаспал), ми обръща гръб и си заспива (все едно сученето му е пречило). Но това е рядкост. А иначе и аз често се опитвам да издърпам "габа"-та, ама той държи много здраво. Както и да е, ще продължавам с експериментите, може пък случайно да нацеля правилния начин. Или докато експериментирам, той да ме изненада и сам да се отучи, както стана с бибата - сега не иска да я помирише. А колко пъти ми се е искало нощем да поеме бибата и да не му дам да суче, ама не я ще и това е.
А при нощните будения нищо не помага - нито галения, нито говорене, гушкане...тц, само габите Simple Smile

А денем,ако сме навън заспива сам в количката, но вкъщи задължително залепен за мен.

Ама пък ми е много сладък - нощем се събужда, прилазва на спалнята и ляга подложен до гърдата ми, сам си я намира, засуква и заспива.  Heart Eyes

Абе, за сега сме така, като му дойде времето ще се отучи - най-вероятно като започне с яслата, тогава просто няма да има избор Wink

Диана, добре дошли  bouquet

Само дето нещо си е объркал възрастовата група моя син и суче като през първите месеци 
Деспина, хареса ми това, което Валентина беше писала в Кърмаческия - когато кърмачето премине периода на новороденото, минава в периода на пристрастеното Wink LaughingМного е права, нали? Crazy

Последна редакция: ср, 06 сеп 2006, 20:19 от Сиска

# 263
  • София

...(ама яко си ги държа прибрани)...

Laughing Laughing Laughing

# 264
Привет от мен и Вали! Hug
И ние се завърнахме от почивка.Бяхме в Еленския балкан,в село Руховци, на 4 км от Елена.Изкарахме си страхотно.Въздуха се отрази много добре на Вали,приспиваше му се доста често.
На всички сладури , които ще тръгват на ясла желая успех и бърза адаптация, а на родителите им- спокойствие. Hug
Куки, желая ти леко и безпроблемно раждане!  bouquet
Лека вечер! Wink

# 265
хей го на, вчера вечерта заспиването пак мина по тази нова прекрасна мода: сука малко, разигра се с играчките, аз се престорих на заспала до него и след по-малко от 5 мин. той сам си легна до мен и без гък заспа кротко. блаженство!!! пожелавам го на всяка кърмачка-приспивачка!  Heart Eyes

днес обаче явно го мъчат зъби - в количката спа едва 30мин. и после дори и с гърдата не се успокои пак да си заспи.  Sad

# 266
За мен ще бъде чест да ви поканя в новата темичка Hughttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125387.0

Общи условия

Активация на акаунт