Майското дете вече ходи на първото си море!75

• 7 538
  • 266
  •   1
Отговори
# 240
Включвам се и аз по ясленската тема. Вчера пак ходих да се информирам от старшата сестра и сега съм малко по-спокойна. Това, което е казала Калина важи и за нашата ясла с пълна сила. Само дето ще му разрешат да ползва биба като спи, ама трябвало да я надпиша по някакъв начин. Новото 20 е, че върху памперса трябва да му обувам памперс-гащи защото се смъквали иначе  #Crazy И бройката на пампите за 1 ден е далеч по-голяма от нашите 3 броя в момента, май 6-7 казаха, че ги сменяли често.
Мерси на майките, отговорили за изследванията. Следобед сме на консултация и ще се изследваме. А давахте ли нещо за имунната система или са още малки децата? Нашата докторка беше казвала преди само за вит.С. На тоя етап най  ме е страх от ясленските болести!
Ками, дано се оправи Калоян скоро. И Митко беше по  същия начин преди няколко седмици, ужасно е.

# 241
Привет от нас! Бяхме една седмица на море, върнахме се миналия четвъртък Simple Smile Много съм доволна, Пламен още повече Grinning Много е почернял (той по принцип си е с матова кожа, де), много му беше хубаво на плажа. Доста пясък похапна и морска водица пийна. Всеки път като влизах с него в морето да го потопя той целия се свиваше на кълбо напред да пие от морето Grinning По-долу слагам снимки който има време да ни види, но са само 4, защото навсякъде е по пишка, а ме е страх да качвам в мрежата снимки така.
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=3778&AlbumId=65478

Брех, Калина  каква е тая ясла наистина, сигурно не ти е приятно всички да казват това, но мисля, че си права и въобще не милозлива. Хаотичен бил Ф! По-скоро е за притеснение ако детето ти на 1г3м е кротичко и подредено! Тея лели  #2gunfire

# 242
Офф и ние днес ходихме до яслата да разберем кога е нашия ред и ни казаха, че тъй като дреб не е добре проходил да изчакаме още 2 седмици и пак да отидем, защото имаопастност децата да го стъпчат. Ние пък сме си направили изследванията и дано не им изтече срока докато тръгнем на ясла. Изплашиха ни че се чакало 10 дни за резултатите, а в действителност са 3 работни дни. Казаха ни да си купим 10 хавлиени малки кърпи 30х30см и 5 лигавника, това е засега ще видим какво друго ще кажат.
А на мамите, които имат възможност да си гледат детенце до 2г. и не им дават зор от работата, просто ще им кажа да си го гледат, няма нужда от излишен екшън, при нас просто ситуацията е такава че нямаме избор.

# 243
  • София
Днес цял ден не сме мърдали от къщи.Калоян,слава богу,вече е по-добре.Успяхме да свалим температурата и сега беснее около мен.А колко отпуснат беше-до обяд спа и не беше мърдал от леглото Tired Разстройството,обаче,е много неприятно.От сутринта до сега е акал вече 5 пъти все като водичка.Все пак работата върви към подобрение,де Grinning

Като гледам всички ще давате дечицата на ясли в скоро време.А ние още молби даже не сме подавали.Но аз ще си го гледам до 2-та годинка със сигурност,а може и половината година неплатена да взема.Още не съм мислила по този въпрос Thinking

# 244
Ками бързо да оздравя дребо Peace, и аз като теб до 2г. ще си гледам детенцето, работата ще почака.
Мами с тези ясли, мъничките дечица, пожелавам на всички добър старт и никакви болести Naughty да не ви спохождат.
На Дона добре си се завърнала от моренцето Sunglasses
Fairy тези памперс гащи много ги хвалят май ще взема и аз да ги пробвам на Криси.

# 245
Дона добре си дошла.
Ние сме приети в яслата, но сега я ремонтират и ще е готова октомври, мисля да я дам.Какви са изискванията още незнам.
Ками много гадно този вирус Twisted Evil

# 246
Най-сетне и аз да мога грамотно да покажа снимки. Благодарение на Куки  bouquet

Кеф на плажа!

# 247
Много са хубави снимките.

# 248
  • София
Здравейте мили мои майчета!

Ние със съпружето пак сме ергени - майка ме изнуди, буквално, да и дам Ема за една седмица, защото ще заминава и няма да се връща няколко месеца, та да и се нарадвала сега  Laughing

Изпращам своята виртуална подкрепа на майчетата, чиито деца тръгват на ясла тези дни - трудно е със сигурност, ние сме с вас  Hug

Имаме много работа тези дни и утре няма да почиваме  Cry

Феъри, много е сладка стаята, аз от повече от година се каня да развеселя стаята на Ема. Може тия дни нещо да измайсторя и като се върне в неделя да се изненада. Тя е много сладка като се прибере от Пловдив и 10 минути обикаля апартамента и цвърчи от радост, намира си разни играчки и ги гушка, носи ми ги на мен и аз да се уверя, че не са избягали  Laughing

# 249
Dобрутру!
Честит празник!

Калина, тия от вашата ясла много страшни, направо ми събраха погледа. Но щом се налага  Филип да ходи, погледни от добрата страна, ще го научат на разни полезни неща.
Успех на всички мъници, които ще пробват яслата. Момичета не се притеснявайте, ще свикнат, а после даже сами ще искат да ходят, само вие да издържите! Hug
Дона, Пламъка е порастнал още. Много са хубави снимките, ама много малко Wink
Феъри, права си за паркета, но нашия тати сега пък се тръшка за мокет. Вече не мога да му насмогна на идеите, а времето минава... Confused

Май само аз не съм кой знае какъв фен на памперс гащите. Купих Либеро да не изневерявам на марката, но  са по-скъпи и не виждам  улеснение, все тая Confused

# 250
  • Варна
Честит празник на всички.
Стискам палци на всички малчовци тръгващи на ясла и най-вече на майчетата им. Wink
Ние с Иво засега ще се гледаме и тая зима, ама напролет може и да ходя да ми издават жълта книжка. На всичкото отгоре трябва да напиша и дипломната си работа и да я защитя през това време smile3511
Не съм писала последните дни, защото пак ще почна да се оплаквам.
Вчера например, понеже искаше да налапа някакъв боклук, а аз не дадох седна на средата на шосето и не искаше да става. Седи си там и не мърда. Наложи се да го вдигна и да го отнеса. Направо бяхме страшна картинка с едната ръка бутам количката вече солидно натоварена с покупки в другата стиснала го подмишница нося пищящия и ревящ Иво, като се пазя да не ме срита с обувките си.
Аз да питам останаха ли кърмещи майки, че напоследък Иво преоткри кърменето и нощно и дневно Sick Sick Sick.

# 251
За нас няма нужда да казвам - кърмим се на поразия Simple SmileМного, много....като новородено.

Дона, добре завърнали се от морето!

Много ме шашкате с тия ясли Rolling EyesЗвучи страшно....Хайде, мами, включвайте се и с хубави новини от яслите, не ни плашете така Praynig

Ние сме си добре. Нова цицина си имаме от тази сутрин, и то точно върху старата, която още не беше минала. Всеки ден научава нови номера Heart EyesТати много ни помага и всеки следобяд са заедно навън - голяма любов са, понякога ревнувам дори Blush

Лек ден на всички!  bouquet

# 252
Аз да питам останаха ли кърмещи майки, че напоследък Иво преоткри кърменето и нощно и дневно Sick Sick Sick.
breastfeeding Деспина, има, има  Mr. Green макар не в този вариант, който описваш ти. НО преди да ни заникнат кътниците, бяхме точно като вас. сега обаче е друго, дори се учим (и засега успешно, пу-пу) да заспиваме без гърда!  yesyes Търпение му е майката или заинатяване за отбиване, ако не издържаш на набезите  Heart Eyes

# 253
.... дори се учим (и засега успешно, пу-пу) да заспиваме без гърда!  yesyes Търпение му е майката или заинатяване за отбиване, ако не издържаш на набезите  Heart Eyes

Ей това ми се струва мисия невъзможна Simple SmileЗнам, че при всяко дете е различно и вашия вариант за справяне едва ли ще проработи при нас, но сподели как успяхте PraynigДени задължително заспива на гърда. При нощните будения също така заспива, ако не му дам - се разсънва и следват поне 2 часа игра. Не съм опитвала да го приспивам без да суче, знам че е невъзможно, но нощем съм се опитвала да не му дам. И следва рев, истерия и едно ужасно състояние за което не искам да си спомням Rolling EyesЕдна кошмарна нощ имахме преди няколко седмици. Затова съм се зарекла, че никога вече няма да го оставям да плаче. Та ако вашия опит изключва "плачене, докато се отучи"- сподели  bouquet

# 254
Fairy, каква марка са тези гащи, от които си толкова доволна? сподели и с нас, моля  Praynig

Трудна работа да ти кажа Confused Нямат марка. Помещават се в найлонов плик, с етикет- Бебешки гащи, 9-18кг,10бр., произведено във Франция, пакетирано от "Бебе Вики ЕООД" и толкоз. Аз купих един доста скептично настроена, но се оказа, че въпреки неугледната опаковка, са си екстра. На Памперс са 2пъти и половина по-скъпи, как не ги е срам Crossing Arms

На кърмачките ви се възхищавам от все сърце Heart Eyes
Моят опит дотук не само с кърменето, а с всичко свързано с детето, показва, че всичко е до време и потребности и после се израства. Май само не трябва да ги припираме малките. Ето, аз много се ядосвах, че Миша се е научила да спи на нашето легло, а от две-три седмици не ще и да го помирише. Докато не си легне на нейното, не може да заспи.
Така че явно наистина за всичко трябва повече търпение Peace

Общи условия

Активация на акаунт