Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 55 205
  • 789
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, някой може ли да ми каже какво/къде се подава за син талон и може ли онлайн? За Варна става въпрос, ако има значение. Благодаря

REIGN,за инвалидния талон ли питаш?Ако е за него,има гише в общината (до музея) за тях,носи се снимка,талон,ТЕЛК и още нещо беше,но го забравих.

# 301
Здравейте, някой може ли да ми каже какво/къде се подава за син талон и може ли онлайн? За Варна става въпрос, ако има значение. Благодаря

REIGN,за инвалидния талон ли питаш?Ако е за него,има гише в общината (до музея) за тях,носи се снимка,талон,ТЕЛК и още нещо беше,но го забравих.

Да, за него питам. Благодаря за информацията, предполагам, че бащата трябва да отиде след като колата е на негово име. Снимка на детето в паспортен формат ли Ви искаха?

# 302
Стига да сте в брак,няма значение кой ще отиде и подаде(колата е на мъжа ми,но аз подавах),за снимката ,искаха да е паспортна.До пет работни дни ще ви звъннат кога да отидете за готовата карта.

# 303
За да има детето право на син талон, трябва да пише че Телка е определен процент с право на чужда помощ ли ?

# 304
Няма значение на чие име е колата - талонът се издава на лицето и е валиден само, когато лицето ползва съответното МПС (то може и да е на съвсем друго име). Синият талон "върви" с лицето, а не с автомобила.

Не знам по какви критерии определят да дадат или да не дадат син талон, но няма определени проценти и необходимост от чужда помощ - моето дете е с 50% и няма право на чужда помощ, а ни дадоха син талон.
Успех Ви желая!

За да има детето право на син талон, трябва да пише че Телка е определен процент с право на чужда помощ ли ?

# 305
С 60 процента ми отказаха.

# 306
Зависи от кефа им,на мен ми отказаха,на позната -детето й е с астма, 50% без ЧП й дадоха.Е след месец сме пак на комисия за преосвидетелстване пак ще пробвам.

# 307
Моето е с 60 процента без ЧП и ми издадоха син талон. Не става въпрос за София.

# 308
И при мен не е с ЧП и ми отказаха.Също не става дума за София.

# 309
На какво основание отказват, аз нещо не съм наясно. Доколкото разбирам всяка община си преценява сама дали да отпусне талон, но никъде не са описани критериите по общини, което е абсурдно според мен. Първо не би трябвало да са различни за всяка община и второ би следвало да са описани, за да знаят хората дали да си губят времето. Ама то вече май нищо не ме изненадва.

# 310
Така е,никъде няма яснота по въпроса.Отпускали били  талона на хора само с двигателни увреждания...сигурно с очно или друго увреждане е по–лесно да се справя човек и няма нужда от такъв.Нека не забравяме,че живеем в БЪЛГАРИЯ.!!!!!!!

# 311
С 60 процента ми отказаха.
май вече има някаква промяна и не дават на всички .

# 312
  • Пловдив
Переди 3ри години с 50% и без чужда помощ ми издадоха - Пловдив.

# 313
На нас понеже ни издадоха не съм се ровила да търся критерии. Нашето детенце не е с двигателни увреждания (50% без ЧП) -  издадоха ни февруари миналата година (доста се бавиха) - ТЕЛКа ни е от декември и съотв. синия талон важеше до декември 2020. Сега не съм още подновявала ТЕЛКа, но за синия талон казаха, че искат актуален ТЕЛК. Не важи това с удължаването по закона за ИЕО.

# 314
Здравейте, дали някой може да ми каже -ако личния лекар откаже да издаде направление за ТЕЛК, може ли друг лекар да издаде направление?

Общи условия

Активация на акаунт