Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 55 217
  • 789
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Може да иска да намали издръжката, заради това, че получавате пари от ТЕЛК. Макар едното да няма връзка с другото. Но като стане дума за пари и някои хора изтрещяват.

# 286
Може да иска да намали издръжката, заради това, че получавате пари от ТЕЛК. Макар едното да няма връзка с другото. Но като стане дума за пари и някои хора изтрещяват.
А аз пък си мисля дали съдът няма да отсъди по-голяма издръжка, точно, защото детето има по-големи нужди? А и вероятно майката и да работи има нужда от повече помощ за детето с ТЕЛК. Зависи и от състоянието на детето, понякога е по-скъпо и трудно да наемеш човек за дете с определено заболяване, отколкото за здраво дете.

# 287
Ако съд отсъди това ще е меко казано безумие.Родителската отговорност сведена до една в повечето случаи смешна издръжка, не би трябвало да има общо с парите давани на детето от държавата.Поне се надявам да е така.Иначе съм работеща майка.Не мислех да водя дела за увеличаване на издръжката, но ако той направи това което някои от вас мислят,просто....

# 288
Здравейте,миннахе комисията, решението излезна на следващия ден.Ако има някой, на който му предстой явяване на телк ,да знаете че става само по документи ,да не мъкнете дечицата с вас.
Имам едно питане,някой знае ли, какви документи са нужни за подаване на  инвал.пенсия за дете на 16г.И как се изплаща ?

# 289
Не помня точните документи, но детето трябва да има банкова сметка на негово име.С бележка от банката с номера на сметката, телково решение, копие на лична карта се отива в НОИ   на гише пенсии и нещо се попълва..Това помня, може  да потърсиш телефон и да питаш, за да не се разкарваш излишно.

# 290
  • софия
Аз ще ходя при социалните да подавам в понеделник и ще докладвам .Дъщеря ми е на 17г.

# 291
Имайте предвид, че само ДСК издава сметки на лица, под 18 години.

# 292
  • София
Имайте предвид, че само ДСК издава сметки на лица, под 18 години.

И ПИБ също.

# 293
Възможно е, странното е, че за УниКредит Булбанк ми излиза също възможност в търсачката, а в офис на банката ни отказаха. Можело допълнителна карта към сметката на родител, а това не ни устройваше.

# 294
Момичета на кой имейл пратихте заявлението за винетка?В петък говорих със социалните и ми дадоха един имейл,пратих си заявлението там,и туко що получих ето това
"This is the mail system at host mail.asp.government.bg.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message".

# 295
Момичета на кой имейл пратихте заявлението за винетка?
ao@asp.government.bg

# 296
Благодаря,след малко пращам и на този.Има ли значение дали си от друг град или си е общ имейл за цялата страна?

# 297
Този е за цялата страна. Аз написах в мейла настоящия адрес, за да ги улесня в препращането към ДСП по район.

# 298
Здравейте, някой може ли да ми каже какво/къде се подава за син талон и може ли онлайн? За Варна става въпрос, ако има значение. Благодаря

# 299
  • софия
Здравейте,миннахе комисията, решението излезна на следващия ден.Ако има някой, на който му предстой явяване на телк ,да знаете че става само по документи ,да не мъкнете дечицата с вас.
Имам едно питане,някой знае ли, какви документи са нужни за подаване на  инвал.пенсия за дете на 16г.И как се изплаща ?
Днес подпечатих Телка, отидох при социалните, на моята сметка ще си бъде изплащането както досега. Единствено ми казаха  като навърши 18 да занеса уверение, че е ученичка. Подадох и за винетка без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт