Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 56 163
  • 789
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте. На кои дни от месеца обикновенно се превеждат парите от Телка?

Между 15 и 18 число всеки месец. Случвало се е и на 13, 14, но рядко, ако 15 се пада събота или е месец декември. Превеждат ги заедно с детските. Аз не получавам детски, но като ме интересува следя в една група за детски надбавки кога в кой град, на коя банка са преведени.

Ще може ли да ми пратите тази група?

# 136
Здравейте, ето че си отмина почти годината. Нашият ТЕЛК е до 28.01. Очаквам да получа и аз писмо, но и междувремвнно започнах да си набавям документи от нови прегледи, които сме минали.., то в тази пандемия е много трудно, но каквото мога ще набавя, нямаме особенно развирие или напредък от миналата година.
Междудругото, на приятелка й изтече ТЕЛКа юли и пеодължава да получава пари(тя, не дете) и й казали, че е заради ковида. Възможно ли е това да е така? То ако е така, би трябавало и детето ми ми да му го удължат. Моля, някой запознат, който ското му е изтекъл да каже как стоят нещата.

# 137
Телковете, които изтичат по време на епидемичната обстановка, ще продължават действието си три месеца след края й.

# 138
  • Пловдив
Здравейте, ето че си отмина почти годината. Нашият ТЕЛК е до 28.01. Очаквам да получа и аз писмо, но и междувремвнно започнах да си набавям документи от нови прегледи, които сме минали.., то в тази пандемия е много трудно, но каквото мога ще набавя, нямаме особенно развирие или напредък от миналата година.
Междудругото, на приятелка й изтече ТЕЛКа юли и пеодължава да получава пари(тя, не дете) и й казали, че е заради ковида. Възможно ли е това да е така? То ако е така, би трябавало и детето ми ми да му го удължат. Моля, някой запознат, който ското му е изтекъл да каже как стоят нещата.
Удължават решенията изтекли от началото на извънредното положение, до края на извънредната обстановка. Към момента изтичащите към 30.11 се удължават автоматично. Ако удължат изв. обстановка, ще важат изтеклите до крайната дата на удължавато й.

Телковете, които изтичат по време на епидемичната обстановка, ще продължават действието си три месеца след края й.
Да, поне така е запсано в закона. Така беше и след изтичане на извънредното положение - важаха още 2 месеца след изтичането му. След това промениха закона и приеха, че се удължават и изтеклите по време на извънредната епид. обстановка и 3 месеца след изтичането й. Предполагам, че няма да има изненади.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 10:50 от AnMary

# 139
Дали ще удължат извънредната обстановка? Не е ли време да кажат...

# 140
При сегашната ситуация, най-логично е да бъде удължена извънредната обстановка. През септември, когато беше последното удължаване имаше под 100 случая на ден, а сега...

# 141
Здравейте, детето ми е с 80% ТЕЛК за първи път подадохме документи в социалните. Искам да попитам парите,който трябва да ми изплатят с задна дата 50% от сумата ли трябва да е?

# 142
Като стана въпрос за паркиране,какви са условията за издаване на синия талон.Подавах с предното решение,но ми отказаха с мотива ,че не е  с увреждане на долните крайници.Мисля да подавам пак с новото решение,та затова..питам? Благодаря на отзовалите се.!

Не знам в кой град сте, но за София Центъра за Градска мобилност решава на кого да отпусне талон Синя зона и кого да откаже.Не знам какъв е принципа.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 12:32 от ravi

# 143
  • България моята родина
Здравейте синът ми беше с телк за астма 2014г.Тогава не съм заверявала и не сме се явявали на комисия,защото състоянието се подобри и премина.Сега обаче се наложи да се явим заради епилепсия.В ЕР пише 20% от преди,новото 60%.В социалните не можаха да ме насочат каква е сумата,която се получава.Също така относно винетен стикер казаха,че нямаме право.Ние с детето сме на един адрес бащата се води на друг,но колата се води на него като баща не може ли да получи-винетен стикер,въпреки че не го вписвам,защото не сме нс един адрес по документи?

# 144
Ако новото ЕР е за 60%, ви се полагат 350 лв. Винетка също би трябва да се полага, щом колата е на бащата и е признал детето, ако нямате брак.

# 145
  • Sofiq
Здравейте, синът ми е от 18.11.20г с диагноза ГРПР Детски Аутизъм, поставена от детски психиятър. Той в момента е на 2,5г.Има също и Атопичен дерматит и неврологичен проблем за негосме на преглед в вторник. Та въпроса ми е дали има смисъл да се мъча с документите за ТЕЛК и какви са критериите, по които оценяват процентите? Понеже психиятъра ни каза да го мина на ТЕЛК, но ако му дадът 50 или под 50% не виждам смисъл от търчането по специалистите за набавянето на нужните документи. Записани сме в списъка с чакащи за обследване с св. Никола, по думи на психиятър сме с средно тежка форма на Аутизъм

# 146
Здравейте, моля , ако някой скоро е подавал документи в Софийски Районен съд за разрешение за теглене от даретилска сметка на дете да ми пише на ЛС.

# 147
Здравейте! Днес внезапно ММ ми звънна от червения кръст да си снимам картата, че да вземел продуктите. Обаче в началото на годината вече взехме. И сега се чудя дали в момента дават предсрочно за следващата година заради евентуално затваряне заради пандемията или е грешка и след някой и друг ден ще звъннат да ги връщаме. Даже не съм ги извадила от торбите, защото не знам наистина ли са наши или е станало недоразумение, което евентуално ще бъде коригирано.

# 148
Щом са ви ги дали са за вас. Ние никога не сме получавали и нямам представа по какви критерии ги раздават. В сайта на БЧК не откривам информация.

# 149
Не е грешка за БЧК - отново се раздават храни. В моя град са до края на ноември.

Общи условия

Активация на акаунт