Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 56 178
  • 789
  •   1
Отговори
# 180
Извинявам се че се повтарям, но някой ползвал ли е финансова помощ за осигуряване на условия за превоз на дете с увреждане. Досега си ползвахме наше си приспособление на мястото на седалката до шофьора, но детето порастна и там вече не се събира в легнало положение. Трябва ми превозно средство в което да се нагласи нещо стабилно за пътуване в легнало положение. Някой от вас решавал ли е подобен проблем и как. Може на лични да ми отговорите за да не спамим темата. Интересува ме не само има ли програми за финансово подпомагане по този въпрос, а и чисто технически как сте го решили.

# 181
  • Пловдив
Здравейте момичета,януари 2021 изтичат троловете на синовете  ми.Лятото като се обаждах,казаха че трябвало да получа писмо за нова комисия и какви документи трябва да нося,но още нищо няма.Какво трябва да направя?Да отида ли попълня пак декларация за преразглеждане?И сега с новата обстановка,дали ще удължат срока за действие на досегашните телкове?
Това е за удължаването-"ЗАКОН ЗА МЕРКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ").
"§ 20. (1) (Предишен текст на § 20 - ДВ, бр. 34 от 2020 г., в сила от 09.04.2020 г., изм. - ДВ, бр. 44 от 2020 г., в сила от 14.05.2020 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2020 г., в сила от 18.07.2020 г.) Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане, съответно експертните решения на ЦВМК към Военномедицинската академия за годност за военна служба и служба в доброволния резерв, при които срокът на инвалидност, съответно срокът на годност е изтекъл по време на извънредното положение или на извънредната епидемична обстановка, продължават действието си по време на извънредното положение, съответно на извънредната епидемична обстановка и три месеца след нейната отмяна."
Ако извънредната епидемична обстановка се удължи, действието на телковете ще се удължи със същия срок.

# 182
Благодаря ви момичета.

# 183
Дами, наближава време за подаване на документи за винетка в АСП. Някой правил ли го е по електронен път?

# 184
Аз миналата година.
По мейл със сканирани документи.

# 185
  • Пловдив
Дами, наближава време за подаване на документи за винетка в АСП. Някой правил ли го е по електронен път?
Само предположение, но вероятно е възможно и през e-delivery

# 186
Ох, да. И аз това си мислех, че наближава времето за винетка. Нашият ТЕЛК е до 28.01, а до момента не сме получили нищо. Не знам какво да правя, да чакам ли... в провинцията сме. Чудех се там, където са комисиите дали да не се завъртя да видя има ли, няма ли някой. Иначе имам познати, които им го удължиха ТЕЛК а автоматично.

# 187
Как разбираш,че ти са го удължили?Питам понеже за пръв път се сблъсквам с това и хич не съм наясно с нещата.

# 188
Как разбираш,че ти са го удължили?Питам понеже за пръв път се сблъсквам с това и хич не съм наясно с нещата.
Ами тази позната беше до август и продължава да получава пари в момента. Писмо не в получила.

# 189
За това се притеснявам и аз,писмо не съм получила,а февруари ще подавам за винетка.Говорих с личната,тъй като имам допълнителни документи да подавам към основните заболявания и тя каза,че ще получа писмо.Но го няма.

# 190
За винетка какво трябваше? ТЕЛК и големият талон? Ние не сме се явявали, защото е опасно в тази епидемия са ходим по лекари. Би трябвало да е удължен...

# 191
Телк-а,талона и ГО.

# 192
За винетка подавате 10-ина дни преди да изтече предишната ,ако са повече двете е-винетки се дублират и ще ви върнат документите аз подадох началото на декември и всичко е точно.

# 193
От АСП ми ги дублират всеки път. Преди да въведат електронни, ми изтичаха на края на януари, а сегаашната ми изтича в първата седмица на януари. Миналата година я издадоха в деня след подаването. Благодаря за информацията, ще сканирам документите и ще се опитам да пусна по мейл.

# 194
Здравейте!
 Стария ТЕЛК на дъщеря ми изтича на 2.02, трябва да подавам за подновяване,обаче чета че вече картотеката не е на ул.Иларион Макариополски,а на ул.Димитър Греков 2,така ли е?
И друго,има ли някакви новости във връзка с пандемията,пак ли се чака писмо и трябва да ходим на няколко прегледа и да носим резултатите от изследванията заедно с детето на насрочената дата и час,после се чака 14 дни за печат и после в социалните,така беше предният път,а сега пак ли е така или?

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 19:17 от Irina Nedyalkova 684861

Общи условия

Активация на акаунт