Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 56 121
  • 789
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте,
да попитам ,че не помня ,като се явим на комисия, кога се издаваха решениета,веднага или се чакаше някакъв период?
Ние чакахме 3 дни

# 256
  • софия
И ние 3 дни чакахме.

# 257
Може би зависи за кой град става въпрос. В Русе, например и за деца, и за възрастни решението е още същия ден след 13,30 часа.

# 258
Може и веднага ,може и след 5-10 дни,зависи от натоваренноста на комисията.Ние чакахме 7 дни.В момента на получаването на решението,започва да тече 14 дневния срок за обжалване.

# 259
Благодаря Ви!На 10 ти ,ще се явяваме за първи път в комисия за възрастни,досега сме били 72%с чужда.п..пожизнен.Сега ще видим какво ще му дадът надявам се да не му снижат процента,че са едниии,все едно човек ходи за удоволствие по тези институции. Никакво разбиране от никъде.

# 260
Моят син е с 3 и 2 на междинните тестове. Аз си знаех, че ДО ще се отрази ужасно. От две седмици тръгнахме на логопед.
В голяма чуденка съм дали да кандидатствам за ресурсно подпомагане.
Мисля, че за да мине на ресурсно подпомагане трябва да представите епикриза за обучителните затруднения. Ще съберат комисия в училището, която да проведе обследване и ще излязат със становище. Училищната комисия е от логопед, психолог и ресурсен. Ако нямат в училище някой специалист ще им пратят от Ресурсен център. Ако подадеш сега, най-вероятно ще стане до месец, ако имат и тримата специалисти в училище или до три месеца, ако викат от ресурсния център. В такъв случай детето може да бъде одобрено от следващата година. Така се получи с моето дете в първи клас като беше.
Ако подадеш за ресурсно и не харесаш това, което предлагат може да не подпишеш. Аз държах детето да е по общия учебен план и на количествено оценяване, въпреки, че по математика трудно може да се говори за покриване на ДОИ. Настоях и да не я вадят от "леките" часове, а от часовете по математика, заради които е на ресурсно или да ходи извън часовете допълнително. Ресурсната така си е нагласила програмата, че я взема от часовете й по математика два пъти седмично и работят само двете. Също така миналата година беше с нея в училище за изходните нива. Определно има полза при нас. Само за сравнение - миналата година тройката на изходното ниво по математика беше с компромис от страна на госпожата, въпреки, че бяха заедно с ресурсната - 21 задачи, от което и при една грешка на първата половина и без текстова задача не стига за 3, тази година сама си прави в клас входното ниво и има 3, а сега на класното - 4, също само в клас, а после втори път пред ресурсната, защото първото не го предала. Т.е детето отбелязва прогрес.

# 261
Здравейте.Майка ми е с ТЕЛК до 31 януари,все още няма писмо за явяване при комисията и чакаме.Та въпроса ми е свързан с епидемичната обстановка и знае ли някой дали ще продължат да и изплащат пенсията?Бях попаднала на една заповед,в която пишеше,че 3 месеца след изтичане на ТЕЛК ще си взимат пенсиите по инвалидност хората,докато трае тази обстановка.

# 262
Не се спира пенсията до новото явяване пред Телк

# 263
Благодаря много.

# 264
  • софия
Имам един въпрос. Досега ТЕЛК беше на мое име, а сега е на името на дъщеря ми , защото е над 16 години.Та се чудя като попълвам документа за винетка от чие име ?????.Преди попълвах молба от мое име, през телка на детето ,а колата е на името на мъжа ми.Сега от името на дъщерята ли трябва да е?

# 265
  • София
Имам един въпрос. Досега ТЕЛК беше на мое име, а сега е на името на дъщеря ми , защото е над 16 години.Та се чудя като попълвам документа за винетка от чие име ?????.Преди попълвах молба от мое име, през телка на детето ,а колата е на името на мъжа ми.Сега от името на дъщерята ли трябва да е?

Би трабвало пак от твое име. Детето е непълнолетно, а ти си му законен представител.

# 266
Момичета, знаете ли дали още може да се вземат лекарства с рецептурна книжка, без да се ходи за рецепта?

# 267
Днес казаха в новините, че удължават изплащането на пенсиите, при изтекли решения на ТЕЛК с още три месеца. Със срока на ИЕО.

# 268
Днес казаха в новините, че удължават изплащането на пенсиите, при изтекли решения на ТЕЛК с още три месеца. Със срока на ИЕО.
Знам, благодаря. А за рецептурни те книжки удължават ли?

# 269
Момичета, знаете ли дали още може да се вземат лекарства с рецептурна книжка, без да се ходи за рецепта?
Вчера взех само с книжката, без рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт