Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 56 945
  • 789
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Кое отделение в Пирогов? Всъщност това е доста голяма болница. Има калабалък само на първия етаж. На другите етажи и отделения може да не срещнеш никого по коридорите.

# 601
Детска урология в Пирогов. Водила съм го, не беше със записан час поне преди 2 години. Сега не знам.

# 602
То е видимо ,че детето има проблем. Не съм го крила. Напротив още на първата родителска среща, преди да се видят децата обясних на родителите им , че имат дете с проблем в класа.

Дано сте получили подкрепа. Това между другото е дискриминация. Детето Ви не е различно и " с проблем " и какво го обявяват на родителска. Аз бих ги насмела яко.

# 603
  • Пловдив
Е, айде сега...
Детето очевидно си е с проблем - за щастие лек. Освен това потребителката пише, че ТЯ самата го е казала на родителската среща и че учителката и децата помагат, така че и със свещ да търсим, повод за насмитане няма. Според мен търсите под вола теле. И не знам ако всяка дума ни се вижда обидна, как ще се изразяваме накрая.

# 604
АЗ казах на родителите, за да могат да обяснят на децата си, защо детето ми ходи криво и не може да си ползва лявата ръка. Няма проблем в училище нито с децата, нито с учителите.

# 605
Обжалвал ли е скоро някой решение на ТЕЛК пред НЕЛК? За колко време излиза решението? Благодаря,

# 606
Здравейте, на детето ми телка е до март 2022г. Може ли да ми кажете трябва ли аз да подават документи или те ще ми изпратят писмо и  ако трябва колко време по-рано трябва да ги поддаам. Благодаря!

# 607
Здравейте,
Детето ми има телк от раждането си, сега бяхме за преосвидетелстване и ни дадоха 60%. Въпросът ми е, после в къде се носеше решението - в Социално подпомагане в общината ли? Попълва ли се нещо там, за да могат да превеждат месечната помощ?

# 608
Здравейте, на детето ми телка е до март 2022г. Може ли да ми кажете трябва ли аз да подават документи или те ще ми изпратят писмо и  ако трябва колко време по-рано трябва да ги поддаам. Благодаря!
На моето дете изтича януари 2022. Ще подам през ноември или декември. Няма да чакам писмо.
Здравейте,
Детето ми има телк от раждането си, сега бяхме за преосвидетелстване и ни дадоха 60%. Въпросът ми е, после в къде се носеше решението - в Социално подпомагане в общината ли? Попълва ли се нещо там, за да могат да превеждат месечната помощ?
След заверката го носите на социалните по местоживеене и попълвате там декларацията, която ще ви дадат. Ако получавате парите по банков път може да си вземете и номера на сметката за всеки случай.

# 609
Ние обжалвахме, в края на юли пуснахме жалбата и средата на септември дойде решението. Иначе разглеждането ни беше за 1.9

# 610
  • Пловдив
А викат ли го детето лично в НЕЛК? Питам, защото моят син е с 85%, при положение, че практически всички други деца в неговото състояние, за които знам, са с 95% или 100% (аутизъм, умерена към тежка степен умствено изоставане, липса на реч) и се чудя дали да не обжалвам следващия път. Ако ще ни викат, това би могло да наклони везните към "не". Да уточня: не защото ще разберат, че правя някаква мошенгия (не правя), а защото не ми се разкарва.
Скрит текст:
Парите стигат, слава богу, освен това си давам ясна сметка, че има деца по-зле от него, с физически увреждания освен умствените, а те не са с повече от 100%, щото няма как, та си трая. Напоследък обаче ме хвана малко яд за това, че "училището" му е отчасти организирано така, все едно се очаква семействата на деца с увреждания да имат някой неработещ на разположение (в петък до обяд - искаш, не искаш, това е), та... реших да "върна" на държавата по тоя начин. Flushed

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 10:27 от Магдена

# 611
НЕЛК май гледаха само по документи. Обаче аз до сега не съм обжалвала и не съм 100% сигурна.

# 612
  • София
В НЕЛК разглеждат случая само по документи.

# 613
  • Пловдив
Мерси!

# 614
Здравейте, детето ми е с 80% ТЕЛК, как става подаването за данъчно облекчение, до сега не съм се възползвала и незнам процедурата?

Общи условия

Активация на акаунт