Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 135
 • Мнения: 239
Как да изберем правилната дължина тъкан слинг? До сега сме се носили с еластичен, от 4м+ сменихме на раница (Lenny Lamb Upgrade). В момента на 11м се носим и с онбухимо на гърб, вкъщи и с ринг слинг. Иска ми се да опитам и тъкан слинг, само че как да разбера коя дължина трябва да взема така че да не е прекалено дълъг, нито да е прекалено къс трудно да правя връзванията?

# 136
 • Пловдив
 • Мнения: 196
Здравейте,
ще си имам лятно бебче (Август началото) - от Пловдив съм и лятото е изключително топло.
Решила съм да нося бебчето си в слинг и съм се спряла на този модел:

https://sgusheni.com/produkt/sling-aura-ergobaby/

1.Притеснява ме факта, че състава на слинга е вискоза. При бърз прочит в интернет, не успях да открия дали вискозата може да раздразни по някакъв начин чувствителната бебешка кожа. Трябва ли да се тревожа?

2. Доколкото разбрах от предишни въпроси, мога да нося новороденото в слинга, което е много добре за него, а при прочит, че издържа до 11 кг, мога да нося бебчето да кажем първата годинка спокойно в него, или грешно разбирам?

Благодаря предварително Simple Smile

# 137
 • Мнения: 13
Здравейте,

Очакваме лятно бебе и бих искала да попитам следните неща:

1. Колко време след раждането е безопасно за бебето използването на слинг?

2. От прочетеното онлайн, виждам, че най-добре да се направи консултация след като се роди бебето, но тъй като ми се иска да започна възможно най-рано, доколко е удачно да се направи такава преди раждането? Не ми се иска да ходя по магазини с новородено бебе.

3. Кой би бил най-подходящия вариант за слинг с оглед на това, че в началото ще се ползва през лятото, а след това и в есенните/зимните месеци? Като цяло съм се спряла на тъкан слинг, но виждам, че се препоръчват и тези с халки за топлите месеци. Това, което ме притеснява при слинговете с халки е неравномерното разпределение на тежестта. Възможно ли е да се получи изкривяване на гръбначния стълб?

4. Планирам да редувам носенето в слинг с количка (според зависи условията). Има ли някакви особености на комбинирането на двете? Нещо, което трябва да съблюдавам/съобразявам?

5. Прочетох, че обикновено се препоръчват 4.6- 6 м дължина на слинговете? Това на каква база се определя (размер на родителите/бебето или лични предпочитания)?

# 138
 • Мнения: X
Здравейте аз също имам въпрос относно бебеносенето. Кое е по-добре слинг или ергономична раница. Приятелка наскоро роди близнаци и когато я попитах какво иска за погачата тя отговори слонг или ергономична раница. Има ли нещо специално за близнаци или просто два слинга/ергономична раница. Аз самата почнах от по-късно и въобще не гледах за слинг. Заедно се спряхме на ергораница на ерго бейби и слинг на кенгару. Какво бихте ми казали като цяло? На мен примерно много ми тежи когато нося малкия и само баща му го носи, тя е много подобна на мен само е малко по-висока и съответно малко по-тежка, но не вярвам бебето да не и тежи и на нея.

# 139
 • Мнения: 2 726
Има ли някаква раница, която да е подходяща за носене на по-големи деца - синът ми е на 2 години и половина и понякога когато заспи навън ми се налага да го нося на ръце... използвам една раница, която не е много подходяща, защото крачетата му висят от нея .... слинг така и не се научих как се използва

# 140
 • Мнения: 951
Здравейте, с новородено съм. По време на бременността ми се появи ингвинална херния и ми казаха да не вдигам тежко. Аз така или иначе се налага да нося бебето, което търси внимание. Имам и друго детенце на 2годинки и ми е доста трудно като държа бебето в ръце. Дали е подходящо да нося в слинг?

Чудя се между ринг слинг и Caboo lite. Кое би било по-подходящо според вас?

# 141
 • Мнения: 56
Здравейте! Преди време съм коментирала с лекари това състояние и дали е съвместимо с бебеносенето. За жалост, има доста основателна причина да не се препоръчва да носите бебето в слинг/ерго раница и по-скоро бих ви посъветвала да помислите за друг вариант. Знам, че с две малки деца е изключително трудно, но все пак и вашето здраве трябва да бъде приоритет.
Поздрави, Криси

Здравейте, с новородено съм. По време на бременността ми се появи ингвинална херния и ми казаха да не вдигам тежко. Аз така или иначе се налага да нося бебето, което търси внимание. Имам и друго детенце на 2годинки и ми е доста трудно като държа бебето в ръце. Дали е подходящо да нося в слинг?

Чудя се между ринг слинг и Caboo lite. Кое би било по-подходящо според вас?

# 142
 • Мнения: 214
Здравейте!
Ще започна малко отдалеч. Дъщеря ми я носех от 0+ до 6 месечна в тъкан ринг слинг и после в раница на Боба.
Сега имам син, който по никакъв начин не стои в слинга и подскача, та не мога и не мога да го наглася. На 1 месец е. Подариха ми хибридна носилка, но не е от известните марки. Само веднъж го пробвах в нея и заспа веднага. Не знам обаче колко е подходяща. Ще прикача клип за самата носилка и се надявам на отзиви - дали е добре и подходяща. Благодаря!
https://youtu.be/-kpZ_k3zeOw

# 143
 • Мнения: 214
Извинявам се, че пиша пост един след друг, но да подбутна темата с надежда за отговор на моя въпрос. Благодаря!

# 144
 • Мнения: 311
Здравейте,
Може ли да ми кажете къде в официалният сайт на Ергобейби (или някъде другаде) мога да проверя дали една раница (от конкретната марка) е реплика или оригинал ?
Благодаря!

# 145
 • Мнения: 772
Аз не съм чувала за реплики на Тула или Ергобейби, може и да греша, но мисля, че няма къде да се провери. Освен да говорите с някой консултант, всички са много отзивчиви в магазините и съм сигурна, че ще ви помогнат.

Редакция: https://thehumbledoula.wordpress.com/2012/06/02/how-to-spot-a-fa … baby-carrier/amp/

Тук намирам сравнение на оригинална срещу реплика. Има снимки и е доста подробно описано всичко. Може да сравните.

Общи условия

Активация на акаунт