Боя за коса - Blond47 - Клуб на блондинките

• 36 979
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
При блондора се разчита предимно на самия блондор, и затова по-добре да не се разрежда много с оксидант, да се остави 1:1 или 1:1,5. Видях това миналия път като ми правиха кичурите с много гъста смес, станаха по-бели от обичайното.
Не може категорично да се каже кое е по-добре. В случая ти говориш за кичури и мога да се съглася, но за корени 1 към 1 ще е много гъсто, бързо ще изсъхне (и съответно ще спре да действа).

Лореал например препоръчват:
1:1 - за отворени техники
1:2 - за затворени (фолио)
и чак 1:3 за глобално обезцветяване (корени).

Вела също казват, Блондор да НЕ се смесва в съотношение 1:1. Там препоръката е от 1:1.5 до 1:2.

# 556
  • София
Момичета, боядисвам се пепелно русо като смесвам 7.1 и 8.1. Като абсолютен лаик в пигментите, от вас разбрах за тях, моля да ме посъветвате какъв да си купя сив или сиво-виолетов на Алфапарф за убиване на жълтите отенъци и в какво съотношение с вода се смесва и слага ли се още нещо? Благодаря ви, предварително!

# 557
Момичета, някоя да се е боядисвала с Permesse и с кой номер?
9.176
Точно на нея се спрях. Става ли много светла? С какъв оксидант я ползваш?

С оксидант 6%, слагам малко ( 3-4 см) чиста  8- ца. Основата ми е пепелива 7- ца

# 558
Ash violet ми сложи моята фр предният път 3 помпи в боята,но може и 4 ако коренът е с много червен пигмент като моя,точно това и с нея коментирахме. И аз мисля да си поръчам него и розовия. Гледам и на Милкшейк,кои са по-хубави,не знам

# 559
Аз намерих инструкции за пигментите на страница 8 от техническата книга на Alfaparf и е обяснено, какви количества от пигмент и вода, или маска, според нуждите:

https://www.hairstuff.se/files/Alfaparf---Book-of-education-.pdf
Мисля, че е полезно! Blush

# 560
След първия ми опит с пермес 12.176 и 30%окс.,когато бебешките ми коси станаха СИВИ😂 , реших и поръчах 11.07 , та да мога да ги смеся на предстоящото боядисване, за да нямам повече такива проблеми. Имайте предвид, че останалата част от косата ми стана леко жълтеещо русо,което в последствие матирах неколкократно,само при бебешката коса впредната част на челото стана натрапчиво сиво,което биеше на очи при връзване на косата.

# 561
  • Parsberg
След първия ми опит с пермес 12.176 и 30%окс.,когато бебешките ми коси станаха СИВИ😂 , реших и поръчах 11.07 , та да мога да ги смеся на предстоящото боядисване, за да нямам повече такива проблеми. Имайте предвид, че останалата част от косата ми стана леко жълтеещо русо,което в последствие матирах неколкократно,само при бебешката коса впредната част на челото стана натрапчиво сиво,което биеше на очи при връзване на косата.
Ама защо стана сива 🤦‍♀️Аз не искам сива... а вече я поръчах. Но - 12% за корени и 3% дължини. Така ме посъветва момичето от чата на сайта. Сега се чудя дали да не я сменя само с перлен 1276🤔

# 562
  • Варна
Ash violet ми сложи моята фр предният път 3 помпи в боята,но може и 4 ако коренът е с много червен пигмент като моя,точно това и с нея коментирахме. И аз мисля да си поръчам него и розовия. Гледам и на Милкшейк,кои са по-хубави,не знам
Christina, това на коя марка е ash violet?  Помня, че ти беше станала много хубава косата.

# 563
Алфапарф, нали за тях говорим Blush

# 564
  • Варна
Не бях сигурна, затова питах, ще ги погледна, мерси Simple Smile. Аз си ползвам само коректора на Wella, но бих пробвала и друго.

# 565
Мили блондинки, изключително доволна останах от комбинацията Пермес 11.07(20грама) и 12.176 (15грама) с 30вол.
Изсветли ми чудесно, естествено пак жълтее, но при мен това е неизбежно...и не ми прави впечатление. Използвах си най накрая добавката-
Защитно масло за боядисана коса Alfaparf Yellow Color Care Protective Oil.Сложих една ампула и косата ми при миене беше много мека и се усеща супер на допир, Не ми щипеще боята на скалпа,това са моите впечатления за продукта Simple Smile

# 566
Да попитам за качествен блондор?
Силно препоръчвам Блондор крем и Лореал Платиниум
Какъв активатор/оксидант да се вземе за него ?
https://www.notino.bg/wella-professionals/blondor-izsvetljavassha-krem/

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 08:12 от Casual

# 567
Момичета, имам въпрос към ползващите  Permesse, боята отмива ли се на първото измиване? Вчера се боядисах с 10.7 ( използвам същия номер на безамонячна Олиосета), но някои кичури ми станаха доста сини, сега се чудя дали да я чакам да падне или да се боядисвам отново.

# 568
Аз пък се боядисах наскоро отново с Вела 12/81. Намерих най-накрая фризьор,който да си ме боядисва с моя боя. Резултата е зашеметяващ . Направо бяло русо стана. Мисля,че най-накрая изчезна почти разликата от дълбокия корен. Няма жълто,няма сиво,само един лек виолетов отенък.
Предното боядисване беше с Алфапарф 11.20 и блондорната баня . Стана супер,но много лошо се отми. На 14 ден косата ми беше жълта ама жълта.
Взех си най-накрая и маската и шампоана на Лакме за тониране и си ги ползвам през миене. Ужасно ми харесват.

# 569
Аз пък се боядисах наскоро отново с Вела 12/81. Намерих най-накрая фризьор,който да си ме боядисва с моя боя. Резултата е зашеметяващ . Направо бяло русо стана. Мисля,че най-накрая изчезна почти разликата от дълбокия корен. Няма жълто,няма сиво,само един лек виолетов отенък.
Предното боядисване беше с Алфапарф 11.20 и блондорната баня . Стана супер,но много лошо се отми. На 14 ден косата ми беше жълта ама жълта.
Взех си най-накрая и маската и шампоана на Лакме за тониране и си ги ползвам през миене. Ужасно ми харесват.

С какъв оксидант ползвахте боята?

Общи условия

Активация на акаунт