Боя за коса - Blond47 - Клуб на блондинките

• 37 176
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Да попитам за качествен блондор?
Силно препоръчвам Блондор крем и Лореал Платиниум (който дори в момента е много изгоден в Нотино). Hands V

Скрит текст:

С 6 % оксидант, нали? Не знам какво да очаквам на доста тъмен корен, може би около 5 ца естествена коса. Знам че с блиндорите се действа с 6, но пък не съм ползвала и не мога да предположа какъв би бил резултатът. И още нещо. Как да марирам след това? Ако искам пепелив оттенък? Стандартна обливка с боя с 3 или 6 оксидант ли?

# 541
Независимо от изходния цвят на косата при блондора не се надминава 6%окс. , защото оранжевее косата от бллондор с 9-тка.
А мен са ме блондорвали с 3%окс по моя препоръка (от страх) И Никой не можеше да повярва,че се получиха кичури,защото беше по мое желание,а фризьорката винаги използва 6% за Светли коси и 9% за кестеняви.
Матирах намокря коса с банята с приготвена смес от боята с желания от вас оттенък и 3%окс , в съотношение 1:1, за да инаш повече пигмент, а не разредена с оксидснт боя.Стои се 7-10мин.

# 542
  • София
A с 6% колко ще изсветли?
Понеже моята е естествена 5ца

# 543
  • Parsberg
В златна рибка има намаление на боята Permesse. Мисля да си купя и да я пробвам, спрях се на 12176 но не знам какъв оксидант да взема. Косата ми е много светла, корен тъмен. За корена може би 12%, но искам да освежа дължините, тях  кскво да ги правя? Имам 12% оксидант на Wella, дали може да използвам и него или трябва да е само с тази марка боя?

# 544
На мен Пермес не ми хареса, рижавееше, въпреки че беше пепелна като номер.

# 545
A с 6% колко ще изсветли?
Понеже моята е естествена 5ца
В зависимост от марката блондор се стои различно време- най-често 30-40мин с 6% на твоята коса ще светне минимум до 9,че да не кажа и чиста 10тка. Щом моят естествен цвят 6ца изсветляваше с 3% до ниво 9-10... с 6% ме правиха последния път и тогава се беше получило перфектно, след това вече реших да ина към боя, за да не ми се изтощава косата толкова.

# 546
  • Parsberg
На мен Пермес не ми хареса, рижавееше, въпреки че беше пепелна като номер.
Би ли споделила, с кой номер и какъв % оксидант се боядисва?

# 547
С 6 % оксидант, нали? Не знам какво да очаквам на доста тъмен корен, може би около 5 ца естествена коса. Знам че с блиндорите се действа с 6, но пък не съм ползвала и не мога да предположа какъв би бил резултатът. И още нещо. Как да марирам след това? Ако искам пепелив оттенък? Стандартна обливка с боя с 3 или 6 оксидант ли?
Да, с 6%. 5-ца изобщо не е "доста тъмен корен" и резултата ще си е безпроблемна 10-ка. След блондор е добре да се ползва деми (а най-добре кисела деми) - Wella Color Touch, Loreal Dialight, Igora Vibrance. Hands V

# 548
  • София
При блондор се действа с време, не с висок % оксидант. По-нисък оксидант изисква повече време, но по-добре бавно и сигурно. Високият % забързва процедурата, но не значи, че ще стане по-светло с него.

# 549
  • София
Имам едно прахче на лакме, ще го пробвам значи с 6ца оксидант по нататък.
При мен поне при силно изсветляваща боя с по-нисък оксидант и много време косата става червено-оранжева и неподлежаща на тониране.

А пък след последната обливка стоях един час и станах леко лилавееща

# 550
  • София
При силно изсветляващата боя се разчита на оксиданта предимно за изсветляването, затова той трябва да е висок % и много като съотношение (1:2).
При блондора се разчита предимно на самия блондор, и затова по-добре да не се разрежда много с оксидант, да се остави 1:1 или 1:1,5. Видях това миналия път като ми правиха кичурите с много гъста смес, станаха по-бели от обичайното. Иначе не виждам проблем да се смесят равни части 6% и 9% оксидант и да стане около 7.5%, да бъде малко по-силен.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 13:32 от Lizia

# 551
  • Lost in a fairytale ...
Аз пък имам проблем с тонирането. Обикновено обезцветявам с 9%, под шапка, макс 30 минути, но след това тонирам с амонячна боя, никакви тонери или обливки не ми хващат. Последния път се правих с Олиосета прахче, боядисах със селектив, но изобщо не се получи и след няколко дни матирах с обливка с 6.1 и шампоан за няколко минути, което горе-долу подобри нещата. Днес съм на фризьор, но може би няма да има време за боя и се чудя какво да правя ако не ме боядиса Confused

# 552
  • София
Аз пък имам проблем с тонирането. Обикновено обезцветявам с 9%, под шапка, макс 30 минути, но след това тонирам с амонячна боя, никакви тонери или обливки не ми хващат. Последния път се правих с Олиосета прахче, боядисах със селектив, но изобщо не се получи и след няколко дни матирах с обливка с 6.1 и шампоан за няколко минути, което горе-долу подобри нещата. Днес съм на фризьор, но може би няма да има време за боя и се чудя какво да правя ако не ме боядиса Confused

Според мен ако не ти хваща веднага след боя е добре да изчакаш 1-2 измивания след изветляването и тогава да направиш обливката.
Ползваш ли масла и еластисайзъри? Това също може да има значение.
Аз тонирам по рецептата от горума която малко измених - слагам 5 см чиста 8ца, 5 см чиста 9ка, 2 см лилав коректор, 3 лъжици оксидант, шампоан една помпа, балсам, и вода на око.
Нанасям на влажна коса и стоя поме 20 минути.
Има видим ефект но в началото косата е по тъмна заради 8цата.
Следващия път мисля да пробвам само с 9ка

# 553
  • Lost in a fairytale ...
Да, след 1- 2 измивания си хваща, ама мога ли да ходя като пате толкова време Grinning
Не, че не се случва почти всеки път ...
В интерес на истината, смятам че зависи от прахчето. Преди година-две ползвах Денис от Елитис - еми ставаше прекрасно с каквато и да е боя след това, но ми се съсипа косата, спрях да я обезцветявам и минах на боя (от тогава нито веднъж не съм си харесала косата). Сега идеята е да тонирам с обливка или безамонячна боя.
Проблемът ми е, че от изсветляването само с боя имам една по-тъмна ивица, която при предното боядисване не успях да оправя и сега ме е страх да се правя сама. Представете си - корен 5, след това около 2 см обезцветен корен от предния път, след това около 2 см изсветляван с боя ... Е, не си го представяйте супер контрастно, циганско и гадно, само корена се набива на очи реално, но много ме дразни, а ако намажа супрата на цялата коса ме е страх да не се накъса на обезцветеното от предния път.
Абе ... голяма беля си докарах на главата ...

# 554
  • София
И аз съм на това дередже.
Русото е мн трудно за постигане и сега зсмислям някакви схеми да въртя с наличните бои.
По време на извънредното положение се запазих като фризцорски салон 🤣 и сега ще суча и мисля комбинации.
С блондор изгарям с силно изсветляваща пожълтявам. Пепелявото остава мит

Общи условия

Активация на акаунт