Боя за коса - Blond47 - Клуб на блондинките

• 38 477
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! Косата ми е 8ца. Последния път боядисах с Oway 8.01+9% оксидант, н стана доста жълто. Препоръчайте ми хубава боя за коса в пепелно русо....

# 271
Здравейте! Косата ми е 8ца. Последния път боядисах с Oway 8.01+9% оксидант, н стана доста жълто. Препоръчайте ми хубава боя за коса в пепелно русо....

А какъв е желаният цвят, който си искала да получиш при натурална база 8ца, с цвят на Oway 8. 01?
Светло русо пепелно ?

# 272

А какъв е желаният цвят, който си искала да получиш при натурална база 8ца, с цвят на Oway 8. 01?
Светло русо пепелно ?
Искам да убия жълтото. Цвета ми е 8ца,да, с боядисване стигна до 8ца, но страшно жълтее...

# 273
  • Варна
Сложете пепелен коректор в боята.

# 274
А каква е истинската ти натурална база на косата? Не козметичната? Ако в момента си 8мо ниво, но жълтеещо, косата се тонира, но не с 9% оксидант,  а с 2,7%, техния htone. Съотношение боя към оксидант 1:2, избор на цвят поне 9.1, но страхотен резултат дава именно 11.17 на OWAY, защото съдържа пепел и виолет.
Иначе ето това са натурална козметична 8ца и 8.01, по Oway.

# 275
А каква е истинската ти натурална база на косата? Не козметичната? Ако в момента си 8мо ниво, но жълтеещо, косата се тонира, но не с 9% оксидант,  а с 2,7%, техния htone. Съотношение боя към оксидант 1:2, избор на цвят поне 9.1, но страхотен резултат дава именно 11.17 на OWAY, защото съдържа пепел и виолет.
Иначе ето това са натурална козметична 8ца и 8.01, по Oway.
Много благодаря! Естествения ми цвят е около 7ца/8ца, но с годините минах през червен, шоколад и черен. Постигнах 8ца с обезценяване и наслагване на боя. Мога ли да видя цвят 8.1? На калагот 8.01 изглежда по пепелив от 8.1. Ще прикача снимки.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 18:39 от marrina236

# 276
Ето цветовете сравнени.

Цялата коса трябва да бъде тонирана, но този цвят който виждам на снимките е по скоро с оранжев оттенък, жълтият оттенък е друг. Ето сравнени цветове, които съдържат gold и cooper. Жълто се неутрализира с виолетово,  ако е жълто оранжево се неутрализира с виолетово- синьо, а ако е по скоро оранжево се неутрализира със синьо.

# 277
Ето цветовете сравнени.

Цялата коса трябва да бъде тонирана, но този цвят който виждам на снимките е по скоро с оранжев оттенък, жълтият оттенък е друг. Ето сравнени цветове, които съдържат gold и cooper. Жълто се неутрализира с виолетово,  ако е жълто оранжево се неутрализира с виолетово- синьо, а ако е по скоро оранжево се неутрализира със синьо.

Оранжавее по-скоро, да. С кой коректор на Oway да го неутрализирам?

# 278

И колелото на Oway, за да ти стане ясно след като определиш сегашния си козметичен цвят, с кой цвят и коректор да бъде неутрализиран.

И, ако желаеш ми пиши на лични, за да не спамим темата Simple Smile

# 279
Вчера си направих малко бъркоч от 9.0 и 8.1 на Kay Pro, заедно с 3% оксидант, шампоан и вода..и взе че хвана доста и потъмня значително.Има нещо, което не ми допада в това, което се получи..ама още не мога да разбера какъв ми е проблема. Уж смесих неутрално русо с пепелно тъмно русо, а пак ми седи доста топло :/  Поизчисти жълтеенето, което ставаше все по-зле..но като че ли ако бях сложила само 8.1, щеше да е по-добре Rolling Eyes

Сдобих се с Blonde Absolu серията на Керастаз, и се надявам след едно измиване, да не стана пак с патешко жълто Grin

# 280
Вчера си направих малко бъркоч от 9.0 и 8.1 на Kay Pro, заедно с 3% оксидант, шампоан и вода..и взе че хвана доста и потъмня значително.Има нещо, което не ми допада в това, което се получи..ама още не мога да разбера какъв ми е проблема. Уж смесих неутрално русо с пепелно тъмно русо, а пак ми седи доста топло :/  Поизчисти жълтеенето, което ставаше все по-зле..но като че ли ако бях сложила само 8.1, щеше да е по-добре Rolling Eyes

Сдобих се с Blonde Absolu серията на Керастаз, и се надявам след едно измиване, да не стана пак с патешко жълто Grin

А върху какъв цвят нанесе този, забъркан от теб бъркоч от 9.0+8.1? И какъв искаш да получиш? Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 21:57 от Anelia Dimitrova 649961

# 281

И колелото на Oway, за да ти стане ясно след като определиш сегашния си козметичен цвят, с кой цвят и коректор да бъде неутрализиран.

И, ако желаеш ми пиши на лични, за да не спамим темата Simple Smile
Немога да ти пиша на лично, тъй като си изчерпала лимита за съобщения.

# 282
Anelia, това беше изходното състояния (даже на снимката изглежда по-тъмно и неутрално от колкото реално):

Целта беше да я направя една идея по-тъмна и по-неутрална, защото разликата с корена изглеждаше ужасно.. Ползвах уж бои, които нямат топъл оттенък, а пак стана някак си златисто. Ограничих се и до 9-ки, защото не ми се искаше повече да вдигам нивото на русото. За това смесих неутралното русо с пепелното, за да получа по-лек пепелив ефект и да избягам от топлите нюанси. Чудех се дали да не взема някои от перлените нюанси на Вела Илюмина, но тази боя при мен падна за 3 измивания след матировката в салона.

# 283
Valerita, в 9.0 има много златно, от това което виждам в каталога им, и съответно в 9ката има много по малко пигменти, що се отнася за потъмняване. На тази хубава светла изходна позиция добре щеше да "легне" една 7ца, но 7.1 са много сиви, а 7.13, който е другата опция съдържа 50% 7ца, 35% ash  и 15 % gold.  Но пък има повече пигмент. 3% е идеалния оксидант за тониране. Избери си си между 7.1, 8.1 И 7.13. Просто тази боя няма нищо с виолетово, например пепелно-виолетово.

# 284
Анелия, благодаря ти много за съветите  Heart следващия път ще матирам само с 8.1 за начало, а ако и тогава избива златисто, ще пробвам и седмиците. Просто малко ме беше бъз, да не стана пък много сивееща, защото в каталога изглеждаше мръсно русо..и за това набутах и 9-ката Grinning Разчитам че и това ще падне бързо, предвид факта че е безамонячна..ама може и да остана изненадана.

Общи условия

Активация на акаунт