Екопътеки и всякакви приятни разходки- тема 2

• 80 793
  • 885
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Уикенда посетих Видимската екопътека край Априлци,  водопада не беше много пълноводен, но пътеката е много приятна за разходка покрай реката, отне ни 4ч. отиване и връщане по нея, но до подножието на водопада не успяхме да стигнем.

# 106
  • Стара Загора

Май се спрях на Сливодолско падало-с. Косово-Червената крепост до Перущица и оттам обратно към София. На Сливодолското дали има вода сега? Някой ходил скоро?
[/quote]

Ние ходихме на 28.06.2020 , имаше вода. Много красиво, пътеката е цялата в сянка, идеална за жегите.

# 107
  • София
Пак да попитам за Златоград и района нещо, някоя природна забележителност? Сега виждам, може би Момчиловата крепост, макар и на час път с кола....

# 108
Някой да е ходил до Саръгьолските езера?
В коментар към статията пише, че има змии и изпражнения от големи животни. Дали е така сега?
 https://drumivdumi.com/%D1%81%D0%B0%D1%80%D1%8A%D0%B3%D1%8C%D0%B … e_tI55sSPfBDEwDZ8

# 109
Вече ни се избистри идеята за отпуската, но пък сега идва ред на нощувките. Предпочитам бунгала, апартамент или самостоятелна къща, 4 човека ще сме. Не съм се спряла на конкретни места, а само райони - някъде около Троян и някъде около Враца. Не искам хотели, басейни и т.н., защото ще обикаляме по планините и реално няма да се задържаме много там. Някакви идеи...и места за хранене?

# 110
  • София
Троян, село Балканец, къща за гости Алфа Даниел. Апартамент сме ползвали два пъти. И ние сме четирима. Много, много просторен и чист. Не предлагат храна.

Оттам сме били на: Беклемето до Козя стена и обратно, Беклемето до Дерменка и обратно ( не препоръчвам), от хижа Хайдушка песен до хижа Козя стена ( стръмничко е), Троян, Орешак, манастира, Черни Осъм са ясни.

# 111
  • Пловдив
Защо не препоръчваш Беклемето - Дерменка? Сега е идеално според мен, забранени са колите, които толкова дразнят.
В неделя бяхме в обратна посока към Козя стена. Много съм доволна, защото мислех, че сме изпуснали еделвайсите Simple Smile Времето беше така учтиво да ни съпроводи само с мъгла последните 15 минути до колата, а като се качихме, заваля вече сериозно.

# 112
Да и аз миналата година ходих от Беклемето до Дерменка (даже единия път с колело), нищо му няма на пътя Simple Smile.Преди 2-3 седмици ходихме от Беклемето до Козя стена и се виждаше багер , нещо пътя правят (точно беше скандала с пътеката и багера към Рилски езера, сега назрява скандал и там май)

# 113
  • Пловдив
Нямаше никакви машини сега. Само коне и крави Simple Smile

# 114
  • София
Здравейте,
От Беклемето до Дерменка е хубав пътят, не съм казала, че е лош. Само че е точно това, път. Ако се върви в прохладно време, с облачета и след Орлово гнездо се мине през пътеката вдясно, е добре. Ние го вървяхме в жега. На връщане особено изобщо не беше приятно. В сравнение с маршрута до Козя стена не прави особено впечатление. Орлово гнездо е чуден заслон, добре че беше той, вода има, сянка. Идеално може да е май, юни.

# 115
Точно до Козя стена искаме да отидем.. и до Видимското пръскало, въпреки че няма да има много вода.

# 116
Здравейте,

Преходът от х. Мальовица до Мальовишките езера и конкретно преминаването през Овчарския улей подходящо ли е за деца на възраст 14 и 9 години?
Прочетох, че участъкът е доста стръмен, но не мога да преценя дали преминаването по него е рисково и опасно, като  физическата издръжливост на децата не ме притеснява.

# 117
  • 1st floor
И мен ме интересува този преход, както и от къде гледате маршрута? С какво по трудност бихте го сравнили?

# 118
  • Пловдив
До кога може да се ходи, т
Е е подходящо, на Седемте Рилски езера?

# 119
До кога може да се ходи, т
Е е подходящо, на Седемте Рилски езера?
Ние обичаме да ходим октомври месец , няма ги тълпите хора , времето е прекрасно за преходи , планината е красива с есенните си одежди .

Общи условия

Активация на акаунт