Екопътеки и всякакви приятни разходки- тема 2

• 81 584
  • 885
  •   1
Отговори
# 570
А съвсем близо до Дорково с плиоценския парк е и крепост Цепина.

# 571
  • София
До Фотинските водопади сигурно ще е много кално. Последният участък е много стръмен и няма за какво да се хванеш. Дори през лятото е кално и едва се минава.

Пещерите работят ли? Прочетох коментар, че в неделя Снежанка е била затворена.

# 572
Оказа се,че и вилата,в която сме отседнали, ще ни препоръчат маршрути Simple Smile Ще споделям.

Благодаря на всички,отзовали се!

# 573
Предложете някоя пътека (във Витоша) да се стига до хижа. Ако може отправната точка да не е Златните мостове.

# 574
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Предложете някоя пътека (във Витоша) да се стига до хижа. Ако може отправната точка да не е Златните мостове.
с Кладница- х Селимица

# 575
Драгалевци-бай Кръстьо-Алеко

# 576
  • 1st floor
Дайте идеи за разходки около Русе. Кратки, защото ще сме за малко и искаме максимално много неща да видим. Загледах Бесарабовския скален манастир и още един подобен. Друга идея?

# 577
  • Замък сред облаците
Басарбовски манастир, на село Басарбово, не бесарабовски.
Иначе Ивановските скални църкви, крепостта Червен, парк Липник  (Текето). Пещера Орлова чука може да проверите, но не знам дали посещенията не почват от април натам.

В Русе е хубаво да се качите на Левента ( телевизионнста кула) - ако няма мъгла се вижда румънския бряг отсреща Русе. Може да посетите и къщата на Баба Тонка, да разгледате архитектурното наследство в центъра, да се разходите по алеята край Дунава.

# 578
Този парк Липник заслужава ли си? Като ходихме до Русе го пропуснахме, но мислим пак да посетим района и му се чудим 🤔

# 579
  • 1st floor
Басарбовски манастир, на село Басарбово, не бесарабовски.

Благодаря за поправката! Така съм го прочела и запомнила! Smile

# 580
  • Замък сред облаците
Този парк Липник заслужава ли си? Като ходихме до Русе го пропуснахме, но мислим пак да посетим района и му се чудим 🤔

Не съм ходила от години, но като всеки парк ще е най-хубаво от късна пролет до ранна есен, когато всичко е свежо и зелено.

# 581
В Русе се оказа, че има два малки и рядко посещавани музеи, които много ми допаднаха.
Единият е църковен, намира се в пристройка на църквата до операта.
Вторият е музеят на градския бит.

# 582
Момичета, смятам този уикенд да посетим Христовски и Зараповски водопади в района на Търново.
Знаете ли дали имат вода, хубаво ли е, прехода лесен ли е?
Посещавала съм Хотнишкия и Еменския, също и Къпиновския водопад. Ще се зарадвам и на предложение за други водопади в този район

# 583
  • Варна
Ние скоро имахме работа в Русе и отскочихме до Липник, отдавна исках да го видя. Въпреки ужасния студ през този ден, ми хареса много. Бих искала да се върна през пролетта, доста е голям и не знам какво има в по-далечните краища. Бях гледала снимки на дървета с красиви корени във водата, ще ги търся друг път, това е от интернет:

Малко наши снимки в бързината и студа.

Беше забавно да наблюдаваме патетата, които както плуваха и започнаха да вървят по леда.

Интересна част, но за съжаление някои части от тази пътечка се клатят доста и е леко рисковано. На някои мостчета има надпис, че са опасни.

Тоалетната, не знам работи ли:

# 584
В Липник бяхме миналата есен, но тогава работеше хубавото заведение в единия му край, срещу базата, където спахме. За разходка пеша е приятно. Но не знам сега дали не е мъртвило малко.

Общи условия

Активация на акаунт