Нова работа

• 2 704
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте. Нямам никакви въпроси, просто ще помоля за кураж и малко съвети относно личностната характеристика. Та, ще започвам нова работа, нещо съвсем ново и различно от предишната. Обаче се притеснявам дали ще се справя, дали ще се напасна с колегите. Преди бях доста уверена, сега нещо се притеснявам, мисля го. Може би от това, че работата е непозната. Моля, за малко кураж, как сте се справяли Вие.
Извинявам се ако темата не е в правилния раздел.

# 1
  • Пловдив
Едва ли има човек, на който да не му пука, когато е на нова работа, без значение дали има опит с подобна. Работиш ли с нови хора си е стресово. Моята логика - не се женя за работата, ще я сменя, ако не ми харесва... и ако съм хирург и има човек на операционната маса, определено ще притеснявам, за другите професии (образно) не важи Simple Smile

# 2
Карамел, всеки се притеснява. Напълно нормално е.

Аз пък как се притеснявах, като започнах една съвсем различна работа... но не щеш ли, се оказа, че това е "работата на живота ми". И до сега я работя. Някак съвсем си паснахме. Но от стрес в началото влагах много усилия и за да се справя по-добре в реална ситуация, правех "сухи тренировки" - решавах стари случаи, за да видя дали ще стигна до правилния резултат. Бях много надъхана.
Вярвам, че ще се справиш.

ПП. Променям текста, понеже в началото явно не бях разбрала правилно въпроса.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 07:01 от Uncommon

# 3
Здравей, Карамел,
Според мен, първо позволи на себе си да не си подготвена за новата работа. Щом са те наели, със сигурност са преценили, че ще се справиш.
Що се отнася до напасването, опитай се да слушаш и да попиваш всичко, както и да опознаеш колегите си, като хора.
Няма как да стане от днес за утре, но ако си спокойна и добронамерена, нещата ще се получат.
Поздрави и успех!

# 4
Преди почти година започнах работа, която си нямах и на идея до какво ще ме доведе, плюс че живея в чужбина и се говори на английски. Притесненията ми идваха от там, че има терминилогия, която никога не бях чувала за различните инструменти, но пък видиш ли оправих се и се научих. От няколко месеца правя и лабораторна работа, това пък никога не бих си помисляла, че може да ми се случи.
Никой не е роден научен. Вярвай в себе си и ще се справиш.
Успех!

# 5
И аз съм се чувствала като отново в първи клас, а дори бях по квалифицирана от нужното. Но просто на ново място при 8 години на предишната работа, която вече ми беше станала рутина, въпреки че не беше лесна и монотонна.
Често го има това първоначално притеснение спрямо новите отговорности.
За напасването с колеги не се притеснявам, а и държа дистанция - не съм там да си търся дружки, а да работим.

# 6
Благодаря на всички. Просто се притеснявам от това, че ще работя нещо ново от което до сега съм си нямала и понятие. Началото ще ми е трудно, докато свикна, после ще тръгнат нещата, но от това начало се притеснявам. И все пак за колегите, аз ще съм 8 часа с тях, половината ми ден ще е с тях, все пак атмосферата на работа трябва да е приятна. Вярвам, че сме големи хора и трябва да има разбирателство. Може би притеснението ми идва от там, че като малка при смяна на училища, не всички сме се харесали и е имало подигравки и неразбирателства.

# 7
Вече не дме на училище и ако не харесваме някого не е нужно да го подиграваме. Естествено, че не всички ще те харесват, както и ти тях. Но нормални хора не би следвало да правят интриги и неразбирателства помежду си. Аз лично приемам работата си като средство за изкарване на пари и нищо повече.
Успех!

# 8
Нормално е да се притесняваш и аз така преди няколко години като сменях работата ми беше такова едно като носталгия и като си тръгвах от стария офис, едвам се сдържах да не се разрева. Но се свиква, спокойно.

# 9
<a href="https://www.freelance.bg" title="Дистанционна работа">Дистанционна работа</a>
И тук можете да търсите.

Общи условия

Активация на акаунт