Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LV

• 70 367
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • София
The New Mutants
https://www.imdb.com/title/tt4682266/

Дочакахме го след толкова много години и рекорден брой отлагания. Свършиха чакалните по света.
И в крайна сметка за това ли беше всичко? Разочарован съм. Визуално е добре, но сценария издиша отвсякъде. Историята бе неясна и по никакъв начин не допринася за това да ни пука за героите и тяхната лична драма и мисия. Поне видях отново най-голямата ми любимка Аря Старк. Във филма обаче най-много ми привлече вниманието Аня Тейлър-Джой, която тази година се прочу с ''The Queen's Gambit.'' Талантът си личи и тук. Вярвам че я чака бляскаво бъдеще.
-
6.0

Mulan
https://www.imdb.com/title/tt4566758/

Очаквах много повече. Набързо скалъпена история с един голям пълнеж по средата на филма който бе не само излишен, но и с нищо не допринасящ за фабулата. Твърде крещящо феминистично настроен и то без нужда за историята. За капак и актьорския състав ми бе неубедителен. Поне с хореографията на бойните сцени можеха да се представят по-добре, но уви и с това не се справиха
Анимацията бе с класа над този филм.
5.5

# 511
Monique

https://www.imdb.com/title/tt0304417/?ref_=fn_al_tt_2

Много поучителен за целокупната бг-мамска общественост филм.
Между впрочем режисьора е жена.

# 512
Не съм чела назад, дано не се повтарям, но на един дъх изгледах " Отмяната" 6 серии, пълно удоволствие с Хю Грант и Никол Кидман.
Е, имаше някои неща в сюжетната линия, които останаха като, че ли недовършени, финалът, съвсем не бе това, което очаквах, но го похвалвам, защото отдавна не съм довършвала до финал сериал на НВО.
Всичко ми е било предвидимо или кастът им е куцал.
Този ме държа от- до!

# 513
Моят коментар сигурно е излишен, защото вероятно сте го обсъдили, но не издържах и половин час от “Борат” и на всичкото отгоре го пуснах по време на семейна сбирка. Голяма грешка, хахха. Зарадвах се на нашето момиче и сигурно мога да си го изгледам сама, но така и не разбрах възхваляването на този герой. Егати простотията.

# 514
Мел Гибсън е рожденик - пуснете си "Апокалипто"  Wink

# 515
Bad Boys For Life, просто една двучасова реклама на Порше, нищо общо с емоцията на първите два филма от серията. Сюжета може да се разкаже в две изречения, ако е приказлив човек, интрига въобще липсва. Шофиране и стреляне са 90% от филма, ако това иска да види човек - пет звезди! Иначе към три и половина.

# 516
Моят коментар сигурно е излишен, защото вероятно сте го обсъдили, но не издържах и половин час от “Борат” и на всичкото отгоре го пуснах по време на семейна сбирка. Голяма грешка, хахха. Зарадвах се на нашето момиче и сигурно мога да си го изгледам сама, но така и не разбрах възхваляването на този герой. Егати простотията.
Има защо да бъде възхваляван. Уникален е начинът по който се подиграва на лицемерието в американското общество.

# 517
Може би за да се хареса "Борат" човек трябва да е свикнал с типа комедия, който представя Саша Барон-Коен, още от едно време когато правеше "неудобни" тв интервюта под образа на "Али Джи". От друга страна, не е чак толкова различен от "Каналето".

Мел Гибсън вече го почетохме вкъщи с филмите  "Смъртоносно Оръжие". ММ заспа на четвъртия, въпреки пукотевицата 😆

# 518
Може би за да се хареса "Борат" човек трябва да е свикнал с типа комедия, който представя Саша Барон-Коен, още от едно време когато правеше "неудобни" тв интервюта под образа на "Али Джи". От друга страна, не е чак толкова различен от "Каналето".

Мел Гибсън вече го почетохме вкъщи с филмите  "Смъртоносно Оръжие". ММ заспа на четвъртия, въпреки пукотевицата 😆

В Netflix, The Spy  сериал със Саша Барън Коен. Истинската история на шпионин от Мосад

# 519
  • София
The Devil All the Time
https://www.imdb.com/title/tt7395114/

Някои хора се раждат само за да бъдат погребани.
Това изречение е като сентенция на целия филм. Пореден филм, който експлоатира деградацията на американския среден запад. Това бе някаква алегория на изоставено от бога градче, където дяволът се вихри на воля.
Любопитното е, че това е първия филм на Нетфликс който гледам в който няма нито един чернокож герой, нито един испаноговорящ също така. Няма и нито един Гей. Като се замисля едва ли причината е, че действието се развива през 50-те и 60-те години и то точно в Охайо и Вирджиния, по-скоро е друг вид либерална пропаганда, насочена срещу религията и срещу белите, а именно: ‘Вижте колко пропаднали и деградирали хора са те.’
Добър каст. Всички се раздават и играят на ниво. Приятна изненада е Робърт Патинсън (не и първа разбира се). Предупреждавам, че филмът си е малко брутален и не е за всеки.
-
7.0

The Invisible Man
https://www.imdb.com/title/tt1051906/

Поредна екранизация по емблематичния роман на Хърбърт Уелс.
Това е един модерен прочит на историята в който имаме ясно праволинейна история. Мъж насилник с ясна жертва, неговата жена. Не ни се обяснява много за тяхното минало, просто приемаме за даденост, че той я е тормозил и физически и психологически. Играта на Мос допринася много за това усещане. И тук ‘Невидимия’ не страда от някакво заболяване, той просто иска да контролира изцяло нейния живот и толкоз. Елизабет Мос е голяма звезда на филма. Много силна роля. Във всеки един момент стоеше убедително и всяка една емоция или мисъл бяха видни на лицето и.
По-добрата част от филма е в началото когато не виждаме ‘Невидимото’ и психологическия ужас е много по-голям. Когато не знаеш какво следва, защото просто не виждаш нищо. В момента в който обаче всичко се разкри минахме на редови екшън и цялото въздействие се изпари. Но то няма как, имаме си модел и не може да не го следваме. И така стигаме до самия финал където бе другата приятна изненада за която няма да намеквам нищо повече.
Добра работа на оператора, монтажиста. Музиката също си я биваше. А Елизабет Мос изнесе целия филм. Всички останали герои и бяха статисти.
Като цяло добър филм, който заслужава добра оценка, но без да се прекалява.
-
7.0 / 7.5

# 520
Довечера в 21 ч по БТВ започва румънския сериал Влад,след него няма да е Сиктиридис,ами 3 сезон на  Добрия доктор.Познайте какъв сериал почва от 20 ч по БТВ Wink

# 521
The Devil All the Time
https://www.imdb.com/title/tt7395114/

Любопитното е, че това е първия филм на Нетфликс който гледам в който няма нито един чернокож герой, нито един испаноговорящ също така. Няма и нито един Гей. Като се замисля едва ли причината е, че действието се развива през 50-те и 60-те години и то точно в Охайо и Вирджиния, по-скоро е друг вид либерална пропаганда, насочена срещу религията и срещу белите, а именно: ‘Вижте колко пропаднали и деградирали хора са те.’
Добър каст. Всички се раздават и играят на ниво. Приятна изненада е Робърт Патинсън (не и първа разбира се). Предупреждавам, че филмът си е малко брутален и не е за всеки.
-
7.0
Честно да си призная безкрайно ме забавляват подобни политически анализи и понеже ми се е случвало да бъда по гореописаните расистки и хомофобски американски локации  мога да потвърдя, че наистина съществуват такива силно религиозни и сериозно бели общности, които нямат нужда от никаква пропаганда за да те изпълнят с ужас и огромно облекчение и благодарност, че си се родил в малка и бедна България, а не там.

На Патисън съм огромен фен и дори само заради него ще си го причиня! Благодаря за препоръката!

# 522

Борат не е филм за семейна сбирка, защото той е само за определен тип хора, с определено чувство за хумор и граници, които позволяват да им се пресекат, когато става въпрос за провокации.

Също така не би трябвало да се разглежда като комедия, на която да се смеем заради глупостите, които прави и заради това, че се прави на пълен идиот - смешна и много ценна е реакцията на хората, които главният герой провокира (това не са актьори, а нормални хора, които не знаят, че са във филм, нещо като скрита камера все едно, т.е. те не са част от сценария) - някои се смущават, други се ядосват, трети се шокират, но никой не зацепва, че го провокират. И както някой спомена по-горе, много тънкият начин, по който се подиграва не само на американците според мен, а на хората и стереотипите като цяло, е изключителен.

Вторият филм не е толкова силен като първия, на който със сълзи съм се смяла, но пак имаше добри моменти.

След първия Борат, Саша Бара Коен направи и "Бруно" - същата подигравка, само, че се представя за гей. И там има една сцена
Скрит текст:
на която е организирал среща с истински израелски и палестински министър - по едно време започва да пее нещо за мир, хваща им ръцете и започва да ги допира една до друга... и реакцията и на двамата министри, недоумението им, но и това, че се оставят някой да прави това с тях, е просто уникално смешно и смело дори, бих казала, предвид отношенията на двете страни.
https://www.youtube.com/watch?v=C1SvETSZlvo

Та хуморът му е особен, не е за всеки, но определено Саша Барън Коен е истински талант и супер добър в това, което прави.

# 523
tiriti, благодаря за коментара, разбирам какво казваш. Сигурно няма да ми хареса въпреки всички факти, които описа и за които не се бьх разровила. Наистина ме изумява смелостта му и се чудя откъде има такава силна воля да направи нещо подобно.

# 524
Джуд, разбирам те напълно. Примерно майка ми гледа първия Борат като беше на 60 години, съответно е нормално да е човек с повече задръжки и въпреки, че се смееше на определени сцени и признаваше, че е смешно, в същото време и беше и доста неудобно сякаш да го гледа и отказва да гледа втория Laughing

Но наистина е хубаво да се знаят тези подробности, защото ако трябваше да ми е смешно само кривенето на физиономията му и походката (без другите подробности) - нямаше да ме впечатли Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт