Защо той не иска брак

• 19 700
  • 583
  •   1
Отговори
# 195
  • Paris, France
... и да се върнем на темата защо един мъж на подходяща възраст не предлага брак.

Защото бракът не му се струва подходящ за него. Възрастта му се вижда подходяща за брак на тебе, на кристина и още няколко участнички в дискусията.

Ти писа, че си гледаш собствения кеф. Всички правим така. Мъжът има това, за което всеки мъжмечтае - редовен секс с младо гадже. За какво да си разваля рахатлъка с женене, бременности, лохии, ревящи бебета и после, като 50% от мъжете да остане с една издръжка или две, а 22-23 годишната, вече с увиснали цици и държащ се за полата и сополив придатък да духне със следващия или у майка си щото нЕма  парЕ.  После, като баща на живо дете ще.бъде на дъното на половата стълбица за новите тръпки. 20 годишните, които биха живяли с 36-38 годишен ерген не биха погледнали мъж, който вече е баща, още повече ергени в неговата възрастова група не липсват.

Сега, ако изглежда добре, бъде напуснат и остане сам си е парче.

# 196
Мъжете подхождат по-прагматично към брака и май към всичко.
Склонна съм да се съглася с тезата, че действат на принципа "ако нещо работи, устройва ме, защо да го развалям"?
Лошото е, когато се срещнат една млада жена, която си иска сватба, рокля и всичко, което тя си представя в таи възраст за ок и мъж, който вече не му се занимава с дандании.
Ако не ще сватби, но ти държиш на брак, Авторке, заяви му го в прав текст – искам брак, законен, не ми трябват сватби за 20К. Ако и тогава се дърпа, значи имате коренно различие във възгледите за любов, съвместно съжителство и все един ще е нужно да направи компромис.

# 197
  • Paris, France
Базила и кристина1980, хубаво и пишете да говори с него, но тя вече е обяснила, че не иска скъпа сватба, а просто подписване на брак. Мъжът става раздразнителен. Той не желае брак с нея на този етап и май изобщо не целае брак.

Има обстоятелства, които могат да променят хода на нещата, но те са извън обсега на авторката. Ако около мъжа много от приятелите му се изпоженят, брат или сестра са се оженили наскоро, приятелите и семейството гледат на брака  като необходимост и ценят семейството може да се пробуди такова желание и в него.

И аз се дразнех когато сегашният ми съпруг, тогава гадже, започнеше да ми говори за сключване на брак и общо дете. На него му помогна фактът, че спря да говори за това, поживяхме над година заедно и тогавашните ни приятели започнаха да ме убеждават, че съм минала 30г, за дете е по-добре родителите да са женени, мъжът е сериозен, ще си тръгне ако се туткам итн. Ама това беше преди 20 години и раждането без брак не беше много прието, в Англия можех да се разведа евтино, без адвокат, ако нямахме деца, с безплатен ако ме зареже и не работя.

Как си представяте да започне отново поредното намилане? Според мене това могат да го направят родителите и, питайки го какво мисли да прави, но предвид, че живее с него от 16-17 годишна май ме ги интересува особено. Вероятно са далече и не им се занимава с нея.

# 198
Родителите вече нямат работа на над 20 годишна в живота. Тя трябва да си заяви желанията на мъжа открито, не да намила. Може и в подхода да е проблема. Ако му мечи насреща, той може да го възприема като дуднене. Но ако заяви категоричност, твърдост, той да се вслуша.
Все пак, аз продължавам да твърдя, че той се е поопарил и си има някакви травми с обвързване тип "брак". На тази възраст и да се обвърже с толкова малко момиче (защото на 16 за мен тя е била малко момиче). Някак не го харесвам по подразбиране този мъж.

# 199
Аз намирам за редно всички традиции, еталони, цивилизационни модели, мнения на хората в това село, поведението им в съседното, стринка, чинка, шуролинка, психолози и разни други с вмешателски предлози да го духат както си му е реда на всеки, който се опитва да ми определя ценностите в живота. Ако желанията ми съвпадат с тези еталонизирани ценности, разбира се няма да тръгна да правя на инат, само за да се докажа като различен и независим. Но да се съобразявам с общоприетости само, защото са такива би било проява на слаб характер и заявка за бъдещи разкаяния.

Човек не трябва да следва еталони, защото е личност, а не чарк на конвейр. Ключовото "но" е, че каквото и да прави, както с всичко в живота е добродотел ако е честен и с открити карти и при връзка си споделя намеренията в момента, в който му станат ясни. Това да въртиш и сучеш някого, хранейки го с напразни надежди, само за да го задържиш още малко...също е за дгд. Но поне е проверимо сравнително лесно - сериозният въпрос се поставя открито и недвусмисленно. Ако няма отговор или има гърчене в шикалкавене, това също е вид отговор.

# 200
О, Васко, моля ти се. Много са ми интересни това стадо мъже, които с изключително изумление установяват, че жената до тях искала - ма ти представяш ли си! - брак. Как така ще иска тя брак, какво е това нещо брак, това желание е нечувано, немислимо, за първи път го срещат тези мъже, не познават женени. И т.н., и т.н.
Не съм оптимист, че авторката на 20 може да разбере, че той шикалкави и я баламосва. Хубавото в този случай е, че тя е страшно млада, абе направо си е малка. Има време да я баламосват. Някои вече нямаме този лукс Simple Smile и срещаме въпроси като 'как така ще пуснете любовта заради някакъв си брак'. Първо - ква любов? До второ няма смисъл да стигаме.

# 201
  • Paris, France
Гал, 60% от бебетата в България и Франция се раждат извънбрачни в момента. Значи доста жени са съгласни да съжителстват без брак, че и деца да правят. Защо в такива условия мъж да се пъне да се жени? Какво му носи на него брака освен мизерия, караници, битовизма, разреждане на секс, деца, нерви, разходи, издръжки?

Имах приятелки, които през 90те искаха брак, но им се виждаше странно да  идат да живеят с мъж. Срещаха се с мъже и като заговориха за брак мъжете духваха или казваха, че е рано, не са готови, какво му е да си живеят заедно итн. Някои живяха с мъже, но биваха изхвърляни посред нощ, игнорирани, все едно са фотьойл. Някои се върнаха в България, обаче след 2000г и там вече навлизаше живеенето без брак, мъжете се дърпаха. .Тези от тях, които поставиха картите на масата и направиха компромис с възраст, външност и образование се ожениха.  Останалите не се ожениха никога.

Малко мъже искат от самото начало да им се говори за брак и деца, а и малко жени. Кой мъж, особено неосигурен, би се затичал да се жени като знае, че приятелите му, баща му, чичо му си живеят без дертове с гаджета по 10 години и че може да намери желаеща за съвместен живот?

Жените, които напират за брак и го показват отблъскват мъжете. Мъжете са ловци и искат трофей, не мърша, която никой друг не е поискал. То и с жените е същото, де.

# 202
Мъжете не са наясно каква плячка преследват. Искат секс и после охкат и ахкат, че оная искала сериозно обвързване, пък те друго мислели. Да, ама жена, която не иска обвързване, ги сдъвква и изплюва и пак са обидени, че са се отнесли с тях като с мърша и не ги щат. Е то не може хем да те гледа в очите, хем да я завоюваш, хем и ти да не знаеш какво да я правиш.
И друг път съм го писала, най-точните ми отношения са били с мъже, които заявяват, че не искат връзка. Ако ми изнася (това не са го казали или поне не така директно). Окей - с когото ми изнесе, се наиграх. Няма драми.
Ама да ме врътка някой лешпер 3 години, да очаква да съм аксесоар без мнение и да почва да ми хъмти и сумти, когато види, че аз - представяш ли си! - имам мнение - е тая работа просто няма да стане.

# 203
  • Пловдив
"Мъжете", "някои мъже" или "мъжете, с които съм избирала да имам отношения"?

# 204
  • Paris, France
Мъжете не са наясно каква плячка преследват. Искат секс и после охкат и ахкат, че оная искала сериозно обвързване, пък те друго мислели. Да, ама жена, която не иска обвързване, ги сдъвква и изплюва и пак са обидени, че са се отнесли с тях като с мърша и не ги щат. Е то не може хем да те гледа в очите, хем да я завоюваш, хем и ти да не знаеш какво да я правиш.
И друг път съм го писала, най-точните ми отношения са били с мъже, които заявяват, че не искат връзка. Ако ми изнася (това не са го казали или поне не така директно). Окей - с когото ми изнесе, се наиграх. Няма драми.
Ама да ме врътка някой лешпер 3 години, да очаква да съм аксесоар без мнение и да почва да ми хъмти и сумти, когато види, че аз - представяш ли си! - имам мнение - е тая работа просто няма да стане.

Това е типично женско мнение, доста противоречиво в ушите на повечето мъже.

Ти си била доволна от връзка без брак и деца с някои мъже. От други, обаче, изискваш брак и дете или се разделяте. Излиза, че ако ти изнася се наиграваш и няма драми. Еми същото е в главите на мъжете. Ако мине номера   се заиграват и така. Къде е драмата?

Ти можеш да си имаш.мнения, но не можеш да промениш неговото.

Забелязах, че мъжемелачките получавахме доста брачни предложения, тези моралните, не изискващи, уж, не намираха мъже, а с възрастта още по-малко. Прав е Братан за възрастта, поне донякъде.

А в тези три години, за които пишеш, предполагам ти е било добре с мъжа. Ако не беше, нямаше да си с него.

Мъжете, Гал, преследват секс, красота, младост, прословутата мусака, финанси, собствено дете. Много добре знаят кога, кого и за какво преследват. Не търсят всичко това от една, единствена жена. И ние сме така. Има мъже, с които живеем за секс, за слава, за да не плащаме наем, но и посмъртно не бихме имали дете от тях. Същото е при мъжете.

# 205
Въпрос на психика и по-точно онази ѝ зона, печално известна като съвест.
На един ще му тегне да живее в лъжа и съответно всичко ще си казва, на друг няма да му пука, трети ще е достатъчно малодушен, за да казва само това, което биха искали да чуят от него, за четвърти ще е въпрос на "чест и мъжество" да доминира връзката, да е водещ фактор в посоката ѝ на цената на всички средства.

Ако в името на спокойствието си, си кажеш намеренията от начало и добавиш за подправка някои от лошите си черти да, ще те отсеят много възможни кандидати, но пък с тези които останат би могло да се получи нещо много хубаво.
(Ако някой го е пробвал може да сподели работи ли, че да пробвам и аз.)

# 206
Работи, ама пак трябва да имаш акъл пред кого какво да изпльокаш на тезгяха съвсем отначало и кое постепенно.

# 207
Ей на това му се вика да останеш със смесени чувства.

# 208
"Мъжете не се женят за голямата си любов, а за тази, която е до тях когато решат да се оженят. Това обяснява защо не са се оженили за дългогодишната си приятелка през 10те години, в които са били заедно, а на следващата предлагат веднага и до 3-4 месеца от запознанството са женени."

Аз пък не мога да схвана каква е тая голяма любов, че не искаш да се ожениш за нея 10 години и после идва следващата и изведнъж ти се жени за нея? Малко парадоксално ми звучи....
Според мен, за да няма следваща стъпка в определена връзка обикновено причината е, че някой не е сигурен или направо си знае, че това не е човекът за него... Както и не намирам за нормално и да се заженят за следващия/следващата след 1/2 година, но ако приемем, че усещат нещо, което дълго време им е липсвало защо не?

# 209
Три години връзка,от половин година живеят заедно.Приятелят на авторката много добре знае за желанието и за брак,но не иска..
Авторката много иска,но е склонна и да смени приоритетите си,защото..
Много се обичат..
В което няма лошо,но ..Червена лампа си е,когато ти искаш нещо,а повдигайки въпроса,отсреща се дразнят и държат поведение,от което излиза,че си виновен или искаш много Simple Smile
Един нормален разговор без глупави извинения би показал най-малко уважение..

Общи условия

Активация на акаунт