Защо той не иска брак

• 19 706
  • 583
  •   1
Отговори
# 180
Да бе, Братане, всички на 20, дето работят, учат и се влюбват сляпо от време на време, са глупавички като мен, и курвички очевидни. Обаче на 20 да искаш да си имаш бебче и да си направиш сватбичка, е върха на постижението. Друго си е, сериозна работа. Бившата жена на братовчед ми беше от умните. Роди на 19 и на 26 го заряза с първокласник, щото и се живеело.

# 181
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Такива, които подбират през цялата младост, накрая вече времето като им отнеме избора остават на нечия милост и са компромис. Или - с котките. Ти трябва да го знаеш добре, от толкова подбор какво избра?
Може би си чувала мъже, твои набори, да се жалват, че сериозните жени, които познават отдавна са заети. Еми... Иначе кой как си разполага с младостта си е негов избор, пак казвам.

Звучи противоречиво, тия мъже на около 30-35 сега, не са искали преди 5-10 години да се обвържат сериозно ( каквото и да значи това), но сега се жалват, че няма сериозни жени Grinning
  Ами ако има сериозен мъж, ще има и сериозна жена насреща!

# 182
ееех, изпуснАх, bratane Simple Smile
За съжаление, до известна степен съм съгласна с него. След 30г. подходящ партньор е много трудна задача. От друга страна, смятам,че е хубаво пък да си живееш в студентските години, а не на 35г. разведена с 2 деца/бита/с кръшкащ мъж и хилядите други неудобни опции.
При жените поне знам какво търсят/ о, Боже, съвсем не заради липса на пари ги режат/, при момчетата след 30-33г. не знам, понеже не вярвам само плеймейтки да има...

# 183
Важно е да се отбележи, че въпреки голямото желание и "ранна уседналост", дълга връзка се гради с мъдрост, присъща на житейския опит. Отстрани звучи гот "млада мама", но много млади не са готови за отговорностите, свързани с това, докато в по-късна възраст е осъзнато и с готовност се отказваш от Его и "хобита".

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 15:48 от Не се сърди, човече

# 184
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз пък съм чувал (тукашните теми са само допълнение към това впечатление), че много от обвързаните не са стока, но не смея да споря по този въпрос. Някои хора предпочитат да вярват, че при тях всичко е тип-топ и гроздето е киселко само в чуждия двор.

Да де, обвързаните не са стока, за свободните изобщо не коментираме, щото то ако ставаше нещо от тях, нямаше да са свободни, иии, ний сме най идеални!
Амин!

# 185
  • Пловдив
Скрит текст:
Аз пък съм чувал (тукашните теми са само допълнение към това впечатление), че много от обвързаните не са стока, но не смея да споря по този въпрос. Някои хора предпочитат да вярват, че при тях всичко е тип-топ и гроздето е киселко само в чуждия двор.
Да де, обвързаните не са стока, за свободните изобщо не коментираме, щото то ако ставаше нещо от тях, нямаше да са свободни, иии, ний сме най идеални!
Амин!
Читави и недотам читави хора има както при обвързаните, така и при необвързаните. Не бих прибързвал със слагането на всички под общ знаменател. Да не забравяме, че много от обвързаните са заедно единствено заради някакви други причини, различни от чувства: интимни и/или материални интереси; задължения (деца, общ имот, обща фирма и други); срам от типа "Какво ще кажат другите?"; страх да не останат сами и неувереност, че после ще могат да си намерят по-добър спътник в живота, и т.н..

Скрит текст:
Важно е да се отбележи, че въпреки голямото желание и "ранна уседналост", дълга връзка се гради с мъдрост, присъща на житейския опит. Отстрани звучи гот "млада мама", но много млади не са готови за отговорностите, свързани с това, докато в по-късна възраст е осъзнато и с готовност се отказваш от Его и "хобита".
Ами, зависи... Simple Smile Виждал съм както разумно мислещи и отговорни млади майки, така и такива, обвързали се и родили на по-късни години. Важи и обратното.

# 186
... и да се върнем на темата защо един мъж на подходяща възраст не предлага брак.

# 187
... и да се върнем на темата защо един мъж на подходяща възраст не предлага брак.

ARIA е отговорила на първа страница.

# 188
  • Пловдив
Не са малко и жените, и мъжете, които не считат, че бракът дава предимства; дори напротив - вярват, че той би могъл да създаде повече пречки. Да не забравяме, че съюзът между двамата е силен не заради брака, а когато се обичат взаимно и между тях цари хармония, разбирателство, уважение и вярност.

А някои мъже пък обичат да имат на разположение някоя жена за креватни удоволствия и никога не биха се обвързали с нея с брак или с дете. Ако е по-наивна, някак си успяват с добре премерени приказки и жестове да я накарат да вярва, че са мъжът-мечта и до последния възможен момент я държат в леглото си; поне докато тя не се усети или ако не поискат да я заменят с друга като нея.

# 189
Всякакви хора има, за това посъветвах авторката да го пита директно икса ли да се оженят, без да я е страх, че ще се разделят. Ако на този етап не може да преживее раздялата, може да си го ползва този мъж поне още 5-6 години и после да търси друг, просто тя от позицията на 20-сетте си години може да си го позволи. Той е на 34 г. и на него му е време да се ожени и да има деца. Сега ако не иска деца, много му здраве, той губи.

# 190
  • Paris, France
Да бе, Братане, всички на 20, дето работят, учат и се влюбват сляпо от време на време, са глупавички като мен, и курвички очевидни. Обаче на 20 да искаш да си имаш бебче и да си направиш сватбичка, е върха на постижението. Друго си е, сериозна работа. Бившата жена на братовчед ми беше от умните. Роди на 19 и на 26 го заряза с първокласник, щото и се живеело.

Жената на моя братовчед беше от умните. Наживя се и роди на 30г. Заряза го с първокласничка на 38г и се изнесе да живее с негов колега на квартира. Колегата е 50г убитак. Майка ми се е оженила на 29г и с баща.ми се разделят веднага след като се раждам. Събираха се понякога, но всеки си живееше див собствен живот.

Няма точно определена възраст за стабилен брак. Някои са готови рано, други късно, а трети никога.

Хората не се оженим за подходящ човек, а за човек, който ни се струва подходящ в момента. Ако партньорите еволюират по различен начин стават неподходящи в един момент и това може да се случи във всяка двойка.

Мъжете не се женят за голямата си любов, а за тази, която е до тях когато решат да се оженят. Това обяснява защо не са се оженили за дългогодишната си приятелка през 10те години, в които са били заедно, а на следващата предлагат веднага и до 3-4 месеца от запознанството са женени.

# 191
Невена, харесваш ми.
Ако има кой да те разбере, ще му е от полза.

# 192
Невена и аз я харесвам, но е надраснала форума в много аспекти и често е неразбрана.

# 193
Мъжете не се женят за голямата си любов, а за тази, която е до тях когато решат да се оженят. Това обяснява защо не са се оженили за дългогодишната си приятелка през 10те години, в които са били заедно, а на следващата предлагат веднага и до 3-4 месеца от запознанството са женени.
Имам подобни наблюдения, но аз не желая да чакам нечий кеф. Моят кеф е с приоритет. Което вероятно би обяснило защо някои жени лесно оставят 'голямата любов' (освен че не е изобщо толкова голяма).

# 194
За мен всяка връзка има няколко етапа - влюбване, после период, когато хората най много искат да са заедно и се обичат, после нещата почват да улягат, да стават монотонни и евентуално се стига до разлив, като последното не е задължително. Ако не се премине към брак и деца през втория период, то по вероятно е никога да не се премине.

Общи условия

Активация на акаунт