Защо той не иска брак

• 19 775
  • 583
  •   1
Отговори
# 60
"Да имаш хармонични отношения с един човек, изисква цял живот усилия т.е. това е процес, а не е 6 часово събитие.",

Да имаш хармонични отношениея с един човек е едно. Да слючиш брак с някой е съвсем друго. Едното няма общо с другото. Това е моята теза. Има хора, които са женени и са щастливи заедно. Има и такива, които са женени и не са щастливи. Като толкова много искат да са щастливи заедно цял живот, защо не изчакат да станат на 65г и тогава да се оженят. Доста по-лесно ще си спазят сватбените обещания.

Сключването на брак ( демек сватба) продължава от 2 до 8 часа. В екстремни случай - 3 денонщия.  В съвременния свят е едно пошло позазно събитие тип "двама луди и 200 гладни". Парад на консумаризма или как се харчи 5 цифрена сума за 4 часа. Аз по една неволя съм бил на 4-5 сватби до момента. На една даже бях и кум - така разбрах какво означава лафа "от кумава срама". Ако трябва да правя списък на глупавите ми постъпки, кумуването на сватба ще е в топ 5.

# 61
Nikoleta123, ти всъщност какво очакваш от темата си? Да, всеки е свободен да си мисли каквото си поиска, ама ти какво точно искаш? Казаха ти в прав текст, че твоя възлюбен се възползва от младото ти тяло. Не си му необходима за в бъдеще, а и най-вероятно в настоящето нямаш някаква голяма стойност за него. Уважавай младостта си и не я пропилявай за задоволяване на сексуални мераци, които няма да донесат очаквания от тебе резултат. Най-вероятно няма да се видиш с бяла рокля като от прикзаките до този младоженец. Бъди здрава и щастлива и продължавай живота си!

# 62
Според мен бракът си обвързва доста повече от това да сте само във връзка. Хората, като почнат да се развеждат и много се разстройват, доста повече отколкото само да си съберат багажа и да се изнесат. След развода им трябват години да го преживеят и да се възстановят психически. Познавам и такива дето си карат в брак и не искат да си причиняват развод, но например ако бяха само във връзка биха си изнесли багажа. Така, че не е вярно, че подписът нищо не променя. Променя и то още как. Отделно с подписа ставаш и наследник на съпруга/съпругата така, че който има такъв интерес и това е аргумент.

Отделно от горното, аз си умирам да ходя по сватби и всяка година /без тази/ ходя. Обличам си официални рокли и си правя куп селфита. Въобще сватбите са страшно изкушение за мен и с кеф ще си оженя децата. Вашето сметкаджийство ми идва в повече. Бал не прави, сватба не прави, кръщене не прави, рожден ден не прави, ми то остана само само погребението бе.

# 63
Доста обидно звучи на 34 чичак... всмисъл аз правя тази година 30 и влизам в графата лелка ли? Иначе, по темата, седни и му изясни ясно визията си за съвместно бъдеще и нека той ти сподели неговата.
Ако се изнервя и избягва разговора - това също е отговор (надявам се се досещаш какъв).

# 64
Доста обидно звучи на 34 чичак... всмисъл аз правя тази година 30 и влизам в графата лелка ли?

Не се засягай, ама на едно 15-16 лапе точно такава изглеждаш Grinning

Иначе има и хора /визирам себе си/ за които и 40-те са отдавнашно минало, а 50-те са реално настояще и въпреки това нямам намерение да умиргам Simple Smile

# 65
И аз съм на 40-сет, по-добре не съм се чувствала, към 50-сет ще е още по-добре. Ако ще лелка, стринка, бабетка да ми викат. Важното е, че съм го минала аз момента с младостта и сватбите, сега само се радвам отстрани. Ни ща никой вече да ми предлага брак.

# 66
Доста обидно звучи на 34 чичак... всмисъл аз правя тази година 30 и влизам в графата лелка ли?
. Ами, за нея, си е чичо... като са се зслюбили, е бил точно два пъти по голям. И да, ако се зслюбиш с 14-15 годишен, за него си си леля... Simple Smile

# 67
Ще се радвам да ми оставите мнение и съвет Simple Smile

За мен ще е интересно да отговориш на следните въпроси:
1. Защо ти искаш брак/сватба ?
2. Защо ти не му предложиш ?

# 68
Ще се радвам да ми оставите мнение и съвет Simple Smile

За мен ще е интересно да отговориш на следните въпроси:
1. Защо ти искаш брак/сватба ?
2. Защо ти не му предложиш ?
Нормално е да иска брак. Все още е млада и романтично настроена. Има жени, които от малки искат да се омъжат. В това няма нищо странно.
Самия факт, че повдига въпроса си е все едно предложение. Остава само чичака да изпълни формалността, да и предложи и да си официализират годежа.

# 69
  • София
Всеки има право на мнение и си има виждане за нещата Simple Smile Някои ги смущава разликата ни , но нас това не ни притеснява , нито околните около нас Simple Smile
 Simple SmileБлагодаря че всеки си изказва мнението и виждането за нещата , така трябва Simple Smile Всеки е свободен да мисли каквото поиска Wink
Николета, въпросът ти е "Защо той не иска брак?"
Ние ти отговорихме- рядко, да не кажа, почти никога, сме били на едно мнение всички.
Не си очаквала такъв отговор, нито си предполагала, че връзката ти и мъжът до теб, не са целите в бяло, а напротив.
Избери най- доброто за себе си и бъди щастлива.

# 70
Нормално е да иска брак. Все още е млада и романтично настроена. Има жени, които от малки искат да се омъжат. В това няма нищо странно.

Ако човек се е родил 10 век в Китай, за него ще е нормално разбирането, че земята е плоска.
Същото е със брака, просто защото сме родини в христянската цивилизация приемаме за нормално желанието да се ожениш. Само, че нещата са се променили брутално много. Едно време хората са искали да стъпят в брак, за да могат да правят секс, бедните да си осигурят евтина работна ръка ( на бъдещите си деца ), а богатите да си осигурят и възпитат наследник.

Съвременните момичета си мечтаят за сватба, защто подсъзнателно им се пробутва идеята, че след като се омъжат, ще живея щастливо и няма да имат повече проблеми. Справка произволен холивудски филм в който няма кръв и цици.

Колкото до консумаризма и индустрията наречена сватба, тази книга ми (9,99 лв) отвори очите. Горещо я препоръчвам за разбиване на холивудските илюзии.

# 71
Смущаваща е не разликата, а моментът, когато сте се събрали. 30-годишен мъж, за да се хване с ученичка, означава, че има сериозни дефицити.
+1000
Обаче сега и сто човека да ѝ го обясняват тя ще повтаря само, че за тях няма проблем. За да го види това трябва да мине още малко време и да опознае още малко мъжката част от планетата. Ама пък и това как ще стане като е хукнала да се жени на 20...

Авторке, понякога трябва да гледаш на нещата от живота изключително реалистично и без никакви розови очила. Всички сме били на 20, аз не много отдавна, спомням си горе долу какво е да си ослепял от любов, важното е да прогледнеш преди да направиш грешка.

# 72
... и захвърчаха еднорози пак из въздуха. Ех, че романтика!
Учудващо е как не се спомена досега и бебенце-вързопче, толкова мъничко и сладичко да го гушкаш по цял ден.
Николетка, не те смущава разликата сега, щото е готино да си 20 годишна с голям батко /ъм чичко де/, но годините така летят /особено като са безсмислено пропилени/ и няма да ти е така забавно като станеш на 40.
20 годишна да иска само подпис и обет ... айде бе, не на мене тия. Сега кажи, че искаш и семпла рокля, а не 100 ката тюл с 5 обръча. Колкото да искаш хеви метъл, а не чалга.
Летеж, но в грешна посока. Съжалявам, че ще го напиша в прав текст, но 20 годишните сте само за забавление на точно тези 34 годишни ергенчета. Ако беше твой набор можеше и да склони на прищевките, но този няма.

# 73
Брака, както всяка друга институция, защитава хората, които участват в нея. За сватбата е въпрос на вкус и финанси, а моето лично мнение,че интимното и непретенциозно тържество само с най-близките е много по-мил спомен от тъпаните пред блока.
Подписа е на символична цена, а в ритуалната зала може и да си с домашни дрехи, така че довода за парите е глупав.

Сама си прецени кое те устройва повече. Без брак отношениета му с детето и отговорнистите към него са уредени от държавата и няма да е незаконно. Ще си има неговата фамилия и ще си е също толкова наследник, колкото и ако имахте брак. При евентуална раздяла си спестявате ходене по съдилища, в случай на насилието в семейството, виновника може да бъде изгонен от апартамента за един ден( и без насилие важи същото, де).Няма да носиш печат "разведена" в документи, няма да слушаш обвинения на роднини колко пари са дали по вас и сватбата.

Без брак обаче ти си никоя за него в юридическия смисъл. В случай на нещастие в семейството, дори няма да имаш право да влечеш в моргата, няма да имаш право да вземаш решения за здравето му, ако той няма способност, а за подялба на имущество дори няма да споменавам. Може да си хвърляла всичките си пари в неговия апартамент и дори той да е виновен за раздялата, в утрешния ден, няма да имаш право на претенции за нищо. Има и други подробности, разбира се, но в момента се сещам за тези.

И това са само фактите. Това, което аз никога няма да мога да възприема е как може да има жени, които доброволно даряват утробата си, за да родят дете на даден мъж, но си затварят очите,че на него му се свиди да ти даде името си? Имам позната, която има две деца от различни мъже, без брак и всички у тях са с различни фамилии... Може и аз да съм от старомодните, но не желая с детето ми да сме с различни имена.

Според мен е червен флаг, когато мъжа се дърпа от брак. Първо,че това е като избягване на отговорност и второ,че явно предполага и нуждата от развод след това. А твоята грешка е,че живееш години наред с човек, с който не виждате живота еднакво.

# 74
Не само за забавление, преди всичко 20 годишните са и единствените, които ще се вържат такива ергенчовци с дефицити.

Нищо де. Авторката иска да си играе на семейство и happily ever after. Явно на 20 години не й се учи, забавлява, пътува, реализира. Тя иска простичък живот - докато съпружието е на работа, тя с метличката и черпака, после като се върне любимия принц - ракийката и салатката

Общи условия

Активация на акаунт