Защо той не иска брак

• 19 746
  • 583
  •   1
Отговори
# 135
Viviana91, то това е най-голямата грешка - някои хора приемат брака за крайната цел, а той е едва първа крачка, изисква много труд, толерантност и отговорност. И ако мъж се е оженил изнуден, нищо не го спира да се държи зле с теб и да си прави каквото си иска, така че от такива гимнастики само жената е прецакана, ама го разбира късно.

# 136
Аз пък мислех, че и двете роди трябва да са хепи, че ще си имат внуче. Сигурно съм наивна.
Или едните са били хепи до едно време, понеже той и надул корема без брак - "браво на нашето момче", а после им се стопило щастието, че кравата все пак го е вкопчила в брак?! В противен случай не ми хрумва не ми хрумва защо някоя рода ще е нещастна. А ако единият е толкова нещастен и прецакан от договора, къде е спал по време на създаването на детето? За какво са го направили това дете, ако са толкова нехепи?
Отврат.

# 137
  • Варна
Да летяща. Като дете присъствах зад кулисите на подобни сватби. Грозни истории.
Но за авторката мисля, че ако той е наясно с желанието и, би се стремял да е щастлива. Бракът не би го спрял или ограничил.
Weit, за бракове по сметка не си ли чувала? Детето е мотив, за финансови дотации. Или е длъжен да я вземе, защото е забременяла случайно.

# 138
Авторката хубаво го обича много, но обичам го не е равно на обичаме се.
Мислиш ли, че си в споделена любов?
Дано да е така.
Останалото е декор.

Не за друго, но отношения, в които единият иска да дискутира нещо сериозно, а другият става раздразнителен, сменя темата, избягва въпроса, понеже му е неприятен и т.н, ми звучат като много се обичаме, ама той/тя още не го знае.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 03:32 от vяsko

# 139
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте , сигурно много хора като мен се чудят защо половинките им не искат да им предложат. Аз все още не мога да си го обясня дали е в мен проблема , аз ли нещо не правя като хората.
С моята половинка сме заедно от 3 години и 5 месеца , живеем заедно обичаме се , и съм безкрайно щастлива с него.
От известно време , може би година много ми се иска вече да преминем следващата крачка и той да ми предложи .
Готова съм за тази крачка защото го обичам , а според мен двама човека като се обичат защо да чакат за по-сериозните неща Simple Smile .
Само че той сякаш не иска това да се случи . Говорили сме по тези теми защото смятам че са важни и е хубаво да се говори .
Той става леко раздразнителен , и по начина по който реагира , сякаш това е най-лошото нещо .
Също така съм му намеквала и пак не беше доволен от темата която започвам с брака.
Много хора са ми казвали просто да не подхващам тази тема с брака , и че точно когато най не очаквам то просто ще стане .
Но имам чувството че ако тотално отбягвам тази тема той просто няма да се сети .
Просто на няколко пъти като сме говорили ми казва различни неща . Че го притесняват парите за тържеството и как ще ги изкара (20 000лв) от джоба си . Това ми го дава като пример защото беше гост на една сватба на едни приятели с повече възможности за по скъпа сватба . И съответно си мисли че и аз имам такива критерии за толкова скъпо тържество . Напротив аз съм на мнение че може дооостаа по-евтино стига да искаш Simple Smile
Та разбира се че не ми е фикс идея това да ми предложи , просто го обичам и истински го искам да се обвържем по такъв начин. И разбира се , че дори и той да е от малкото или много мъже които Не искат и няма да искат брак , аз пак ще продължа да го обичам .
Ще се радвам да ми оставите мнение и съвет Simple Smile

С мъжа се разминавате жестоко в желатията за степен на обвързване, той не намира браковете и сватбите за смислени, приятни, разумни и не вижда с какво биха променили живота му към по-добро. За себе си той е прав.

Съветвам жените, които желаят брак и не искат дълго съжителство с мъж без брак и развръзка общо дете да не заживяват с мъжа и да не допускат честа заедност без да уточнят, че след точно определен период, който по тяхно усмотрение е достатъчен очакват годежен пръстен, след което след точно определено време очакват бяла рокля, пищна или скромна сватба, граждански или църковен брак и опити за дете.

Десетилетният ми опит сочи, че ако мъжът не е заговорил сам за брак преди заживяване заедно, вероятността да заговори след като ежедневен секс, компания, домашен уют са му дадени на тепсия ... клони към нулата.

90% от връстничките ми, които искаха брак и деца, но живяха дълго с мъже и все нещо пречеше да се оженят и да имат общо дете са все още неженени и повече не могат да имат деца. На запад, в големите градове с висока мобилност повечето жени, но и мъже, които са съжителствали ей така, без точни планове за брак си остават стари моми и ергени.

Външност, брак на родителите, религиозни възгледи, политически, икономическо състояние, обществена нагласа към безбрачно съжитешство, самочувствие влияят на желанието за обвързване.

Тук е обяснено много добре:

https://www.google.com/amp/s/www.today.com/today/amp/tdna74671

Какво може да се направи? Сяда се и се обяснява на мъжа, че безбрачното съжителство отива към края си, според нас връзката не се развива в желаната посока и желаем да я прекратим. Молим го да се изнесе ако живее в наше жилище, събираме си багажа ако живеем в негово. Даваме разумен срок за изнасяне. Примврно месец да си намери друго жилище, седмица да си пренесе багажа у баба си.  През това време спим ма дивана в хола, у родители, приятелка, у съседа 😎. Гледаме да не оставаме сами с него в общото жилище. Ако тръгне да разтваря ръце да ни прегръща, да целува, отблъскваме. Сексът се клъцва същия ден. Същият ден, не на следващия или по-следващия. Ако започне да обяснява доводите си против брака обясняваме, че го разбираме, но за нас е важен и му пожелаваме да си намери жена с неговите възгледи. Оттук нататък има два, печеливши за нас варианта:

1. Мъжът мига известно време и си тръгва. Не се обажда повече. Идеално е, че не ни е загубил още 10 години от живота в чакане. Свободни сме за нови срещи.

2. Идва обратно с пръстена. Ако моделът се хареса и диамантът е красив, на стойност, може да започнем да плануваме сватба. Това без да се събираме да живеем с него. Ако заговори за живот заедно - след сватбата, за да е наистина ново начало. Иначе рискуваме да ни погребат с годежния пръстен.  

Лично аз не бих натискала мъж за брак, никога не съм натискала и даже искала брак. Непоправим романтик съм, но и понеже родителите ми са разведени съм внимаваше и не съм бързала. Честно да си кажа не бих могла да направя това, което написах, знаейки, че 50% от браковете завършват с развод и минала през рокли/обувки/костюми/букети/халки/кумове/шафери/шаферки/фризьори/гримьори/документи/медицински/ресторанти/коли/оркестри/диджей/гости/родители/хотели/сватбени пътешествия/визи/ваксини/полети Не съм сигурна, че бих се захванала отново с подобно нещо.

Успех, но най-вече здраве, любов и щастие желая.

# 140
A защо е задължително да се направи панаир за 20 бона? Държиш да е така задължително, родата иска...или? Ако е само за сметката накрая никой с всичкия си не би изръсил толкова пари, у нас колко ли хора могат и да си го позволят... Много правилно ти обърнаха внимание по-нагоре за разликата между сватба и брак - с всичките му отговорности. Помисли си хубаво за това. Много жени искат да се видят булки, но това отминава за няколко часа, а после с този човек ще сте свързани и пред закона. Кредити, болници, деца... Трябва да си убедена, че го искаш. Романтиката не е всичко.
Добре, че поне тук наистина не четем мечти за "сладко бебче", което да е нещо като кукла или аксесоар, че после шокът може да е още по-голям...
Иначе, да, хванал си е ученичка точно, за да може спокойно да протака до безкрайност сериозната част. Връстничка няма да го остави с години да ѝ губи времето. Три години и половина не са толкова дълго време на твоята възраст, но ако държиш отсега на семейство, не се оставяй да те мотаят.
Дано не си зависима финансово от него и мислиш за развитие.

# 141
2. Идва обратно с пръстена. Ако моделът се хареса и диамантът е красив, на стойност, може да започнем да плануваме сватба. Това без да се събираме да живеем с него. Ако заговори за живот заедно - след сватбата, за да е наистина ново начало. Иначе рискуваме да ни погребат с годежния пръстен.  
Мъж, който е изнуден с ултиматум - брак или се изнасяй, колкото и дипломатично да му е бил поставен, е бомба на нещастието със закъснител. Не му е дошло отвътре, не е негов си порив. След 2-3-6 месеца най-вероятно ще се е ожесточил срещу жена си, неразпознавайки живота си като негов собствен. Връщането му с пръстен с много по-голяма вероятност символизира загорялост и нагон, отколкото катарзис в полза на съвместното им добруване. Щом изобщо се е стигнало до ултиматуми конят вече е у ряката. По-добре жената да пали джапанките овреме. Или поне много да внимава какво прави с тая насилена хубост.

# 142
Има и такива, които използват брака за вечна манипулация и изгода. Присъствала съм на сватби, с бременни булки. Очевадно е коя рода е хепи от сключения договор. Само не ми цитирайте клишета, че всички се омъжват по любов. След показаното празненство идват реалните отношения. Скандали, изневери,лъжи, разводи .
Появата на дете е чест мотив за брак. Но неговото щастие не е причина за развод, уви.
И аз съм била на сватба с много бременна булка. Най-надъханият човек беше свекървата. Именно заради детенцето държеше да има брак. А иначе всички бяхме хепи, не по-малко и ние от страната на момчето.
Аз не съм виждала хора, които използват брака за вечна манипулация и изгода, и честно казано, не си представям какво се има предвид.

Интересно ми е, че авторката се изгуби. Или ние я изгубихме с твърденията, че бракът е нещо лошо. Николета, имаше ли полза от дискусията?

# 143
  • Варна
A защо е задължително да се направи панаир за 20 бона? Държиш да е така задължително, родата иска...или?

Тя не иска сватба за 20 бона. Той го изтъква. Като оправдание. Доста прозрачно при това.

# 144
Авторке, може да повторя някого, но като жена, която в ранните си 20 е била само с мъже поне 10 год по-възрастни и нищо не се е развило... Изпитвам силни съмнения, че този твой мъж има действително сериозни намерения. И при теб не ми се вижда много на място на 17 да се хванеш с 30годишен и на 20 вече юруш, пораснах, готова съм за брак и деца.
Генерално ситуацията е сбъркана. Къде са ви връстниците, че сте се хванали един с друг?
За хилядите за сватба коментарът ми е - циганско джамборе, напълно ненужно.
Връщам се да чета.

# 145
Вашето сметкаджийство ми идва в повече. Бал не прави, сватба не прави, кръщене не прави, рожден ден не прави, ми то остана само само погребението бе.

И то защото за погребението обикновено някой друг плаща... Simple Smile

Скрит текст:
Преди време попаднах на следната мисъл: „Когато един мъж се влюби, веднага се жени. Защото с вас, жените, по друг начин не може/не бива/не трябва (въпрос на превод)...“.
Като се позамисля, ами има нещо вярно...
Ако си много влюбен, ще се боиш да не загубиш любимата си, да не ти я отмъкне някой под носа. И съвсем естествено те влече да я „вържеш“по някакъв начин – с брак, с дете...
Обратното ми звучи като: „Все ми е тая за теб – ако не си ти, ще е друга. Засега ти си ми сгодна...“
Приятелят ми не иска да се женим значи не ме обича така ли аз си мислех че ме обича.😭

# 146
Петел няма, кокошките крякат. Така изглежда темата.

# 147
  • Най-красивата страна
Когато и двамата партньори не искат брак съвместното съжителство не е проблем.
Но когато жената иска,а мъжа не,тогава жената се чувства зле.
Според мен тези неща би трябвало да се обсъждат,когато връзката започва да става сериозна.
И ако няма разбирателство-всеки по пътя си.
Без ултиматуми от страна на  жената и без лъжи от страна на мъжа.
И жената ,ако държи на брака да не се съгласява да ражда без брак.

Назад в темата една ССФ нарече бащата на децата си ,,приятеля ми,,.Не мога да го възприема това.
Чувала съм и мъж да представя така майката на децата си-,,Това е приятелката ми,,.Звучи ми обидно направо.Две деца имат,приятелка му била....

Случва се и мъж,който е живял с една жена 5-10години без брак да се раздели с нея и след няколко месеца да се ожени за друга .Както се е дърпал изведнъж му идва желанието за брак...ама с друга...

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 08:18 от -veni-

# 148
  • Варна
Проблемът е, че точно тогава започва да се обсъжда - когато връзката започне да става сериозна. Това значи, че са лапнали, набъркани са чувства и повечето хора, все още в еуфория и с розовите очила, погрешно приемат, че той/тя ще се промени с времето "защото ме обича". Той/тя обаче не се променя, а нещата вече са станали сериозни. И никой не ще да къса. Така героите се оказват точно в ситуацията, която имаме тук.

# 149
  • Най-красивата страна
Някак не върви още в началото на връзката да говориш за брак и деца...Някои хора се плашат.

Общи условия

Активация на акаунт