Консултирайте се със специалист и спечелете страхотни награди от MindHub

• 7 558
  • 152
  •   1
Отговори
# 60
Мисля, че е страхотно децата да изучават програмиране. Особено ако им стане интересно, това би било чудесна основа за бъдеща перспективна професия.

# 61
Програмирането е инвестиция в бъдещето на нашите деца

Благодарение на бързоразвиващия се технологичен свят, програмирането и разбирането на код е задължително умение, както писането и смятането, за една голяма част от бъдещите професии.

Днес споделяме с вас 3 основни причини, които доказват, че програмирането помага за развитие на ключови умения и компетенции на днешните деца:
1. Програмирането е умение за цял живот.
2. Уменията по програмиране и аналитично мислене са с високо търсене.
3. Програмирането подготвя децата за успех в училище и гимназията.

# 62
Според мен това е бъдещето.  И двете ми деца са заинтересовани от технологиите и им допада под всякаква форма. Много интересно е поднесено

# 63
Според мен е от голяма полза за децата и тяхното бъдеще. В тези технологии е бъдещето!

# 64
Според мен е много полезно посещението на компютърни курсови и програмиране за деца, защото развива мисленето, уменията, а и е доста интересно за децата.

# 65
  • София
Моят син иска да стане програмист. Още е малък и засега се опитва да твори в Майнкрафт, но сваля приложения, работи с фотошоп, опитва да създава машини и роботи. В детската градина беше направил схема за машина, която събира играчки по форма и цвят. Simple Smile Учителките бяха впечатлени и препоръчаха да учи роботика. Със сигурност компютърните курсове  развиват мисленето, уменията за справяне и в реални ситуации.

# 66
Курсовете определено развиват не само интереса на децата към компютрите, но развиват и логическото им мислене, от малки правят повече неща и от възрастните

# 67
  • София/Търново
Ползите са, че почваш да разбираш от компщтри, как точно да програмираш и изобщо какви са правилата за използване на устройства.

# 68
Моето дете ходи на програмиране, представено уж по много интересен начин.Резултата беше, че намрази всичко от областта...Възраст 6-10 г за програмиране, освен, ако самото дете не е изявено, според мен не трябва да се изучава.

# 69
Смятам, че е полезно обучението. Всяко научено нещо е от полза в живота. Може някой ден нова да е неговата професия.

# 70
Вторият ни въпрос към вас е: Посещава ли детето ви летни занимания и какви са предпочитаните от вас образователни активности през летните ваканции?

Очакваме отговорите ви с интерес до 28 юни, а на 29 юни ще разберете кои са късметлиите, които печелят награди от MindHub.

# 71
  • София
Моето дете е малко, за да посещава летни занимания, но като започне да разбира малко повече бих го водила в различни музеи, зоологическа градина, фабрики, образователни места за деца.

# 72
Моето дете все още е малко за летни занимания, но вероятно следващото лято ще проуча вариантите. И за децата и за родителите такива инициативи са полезни, защото децата научават нови неща и се забавляват, а родителите спокойно могат да работят.

# 73
Смятам, че е полезно обучението. Всяко научено нещо е от полза в живота.

# 74
  • София
Здравейте!
Посещава ли детето ви летни занимания и какви са предпочитаните от вас образователни активности през летните ваканции?
Да, посещава лятна занималня, в която имат часове за учене и игра. Правят се различни тестове и диктовки по предметите в училище и се чете задължителната литература за ваканцията. В часовете за игра се посещават паркове, басейни, ботаническа градина, зологическа градина, музей, има пикници на Витоша с конна езда.

Общи условия

Активация на акаунт