Паническо разстройство - тема 44

• 35 268
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Аз започнах мелатонин, 2 хапченца под езика преди лягане вечер. За сега не действа, но се надявам да се натрупа. Не искам да пия ксанакс, стига толкова, то и без това и с него не спя. И аз след 3 заспивам. Днес съм добре, нищо общо с вчера, незнам вече,може пък ЩЗ да ми прави проблеми пак. Ето, всички вкъщи вече спят, аз съм бодра, но ще легна пък да видим. Желая ви лека и спокойна нощ.😘

# 346
Да ви питам нещо - всяка сутрин ставам трепереща, мисля си  е на нервна почва, даже понякога се завивам с дебела завивка и дори днес си обух чорапи и дебела жилетка, после като се раздвижа ми минава. Имате ли такъв симптом?
Аз се сдухвам яко признавам си с този Ковид, започнах да мисля какво ще е наесен, пак затворени из къщи или трепереща всеки ден като кихне сина ми връщащ се от училище, просто това е някакъв ад, особено за такава като мен дето умира от страх от болести. Реве ми се. Изобщо не виждам изход от тази ситуация, вчера си пусках документи за шофьорска книжка като се видях на снимката от март месец когато ми правиха паспорт щях да падна, дори не съм се мерила колко кг съм, но съм свалила адски много, много ми е отпаднало и като цяло не ми е ок.
ММ пък иска да ходим и на почивка, май се отказа за Гърция сега търси други дестинации, на мен от къщи не ми се мърда, казвам му го че не е подходящо че има много болни, че бяхме 3 дни на море и ни стига, обаче не чува и какъвто е дебелоглав ще стигнем до скандали за нищо. Единият вариант е да тръгна в ужасно състояние то съм си така вече месеци, да се влача като парцал и да е една омразна почивка, като други които съм имала, не дай боже и да припадна или стане нещо до болница, тогава сигурно ще е ад, искал да качваме сега пък рилските езера 8км то аз 1-2 км със зор минавам, въпреки че до преди няколко месеца и 5-6км не ми бяха проблем. Чудя се нарочно ли ми го прави или наистина вярва, че ще се разсея - то вярно не мога да се фиксирам над несъществуващи проблеми, но да се влача и в това състояние, дето и на плажа загубих съзнание си е меко казано малоумно. Пък и едно е от плажа до хотела да ме пренесат, аз си го извървях даже друго от някоя планина на км дето няма и път даже.
Снощи ми го каза и днес вече съм в нерви.
Правя се че нищо не е казал, казах му не мога и толкова едва ли ми вярва. Сега свекърва ми ми звъни сигурно пак с това да се насиля /вече ми го каза за Гърция/ не й вдигнах и си изключих телефона, да си звънят колкото искат имам право на мое мнение и пространство.
Писна ми когато ми стане така всички да се юрват да ми "помагат" като искат да правя това което те искат да правя. Да ми помагат преди да стигна до тази фаза, сега щото им идва нанагорнище - трябва да готвят да помагат и не им изнася бързат да ме "оправят", че да си поемам аз задълженията а те да си свиркат и пляскат с ръце. Така го виждам аз, може и да греша, защото в тези ситауции съм супер черногледа. Вярно е че съм щастливка да имма хора около мен, защото други нямат, но това тънтонене как ще се оправя ако направя това и това, което ми показва че не съм ок, все едно не го знам и то всеки ден ми идва много.
Да не говорим, че когато съм така никога нищо не искам от тях, порсто да ме оставят да отмине, а те и това не ми дават.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 13:07 от opelcorsa

# 347
Опелче, мен все ме тресе!
Сега съм си с юрганче.

Уф, разколебах се за Пирин. Хвана ме шубето!
Да отида сама при непознат в затънтено село!!!
Айде, че ще ме опъне ясно! Това и удоволствие!
На как само мъже там, а той запознат с про....та!
Найстина си ме хвана шубе!

# 348
# 349
Опелче, аз отдавна съм в твоето състояние, изморена, изчерпана, без сили. По същия начин бях поела върху плещите си всичкия битовизъм и моите в къщи си свиркаха и пляскаха с ръце, ама ми писна и абдикирах. Легнах и казах не мога повече, имам нужда от почивка, оправяйте се. В началото беше ад, но после взеха едно по едно да оправят, разпределиха си задачите и така. Не се давай, като не ти е добре, седиш си в къщи и който иска да ходи да катери баирите. Разбиране няма, трябва да им се тропне по-силно. Отстоявай себе си иначе няма кой.

Моите сега са на морето, как ли не ме агитираха да ходя, на мен ми става лошо от жегата и сега си седя самичка под климатика, тишина и спокойствие, гледам си филми и съм ок.

Ние имаме нужда от спокойствие най-вече. Не трябва да се напрягаме излишно, само когато на нас ни се иска.

То от това да вървим срещу себе си сме стигнали дотук.

# 350
На мен пък добре ми действа да ида някъде на почивка. Малко тръгвам със страх. Страх ме е от лудото каране по магистралите най-вече. Изпитвам и лек страх че ще вдигна кръвно и там навалица, къде бърза помощ ще търся, ще ми обърне ли някой внимание...ей такива работи. Обаче винаги е минавало добре и даже там се разтоварвам, защото се откъсвам от в къщи, не обръщам внимание ако изпитван някакво неразположение. Това ме крепи, мисля го от тази страна и ще вървим на море на 20-ти. Пак казвам, изпитвам страх , но тръгвам. Трябва да ги борим тия страхове.
Джери, добре си се отказала. Не тръгвай така, гледай с компания, с близки хора да ходиш по баирите.

# 351
  • Цюрих
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2755725064536627& … d=100002974816126

Опелче, това е един много як материал за заземяването. Твоят мъж е прав, разходките в природата действат супер! В момента имам щастието да се разходя из Швейцарските Алпи и въздухът само те лекува, когато е чисто. Като ми беше най-зле, започнах да излизам и да гледам планината, да се разхождам боса или да стъпвам по тревата само. Наистина помага! Няма нищо по-отпускащо от тишината. И има едно проучване, че зеленият цвят около теб възстановява нервната система.Опитай,ще видиш резултат до два дни! В тези състояния движението е важно,установих аз, за свое учудване.
И на мен ми се е случвало да ме тресе, особено около цикъл. То това е една от "екстрите" на ПА-или ти става горещо или те тресе. И аз спя с юрганче.
По-малко телевизия и лоши новини, повече свеж въздух и настроение!

# 352
Благодаря ви, малко се успокоих ще помисля до преди два месеца и аз бях по баирите, той не искаше, сега не ми е ок в жегата, и ме е страх от престой на чуждо място, ще поговоря да правим еднодневни преходи с прибиране вкъщи, ние сме в средата на Бг, планини много и около нас и по-надалече

# 353
  • София
И мен ме тресе понякога, чак настръхвам. А от време на време пък ми става много горещо. Аз уж съм се отказала да търся друга причина, а все чопля нещо да намеря. Ужасно е просто. На мен първата криза ми стана на спокойно, красиво място сред природата, но със страшен дразнител - майка ми. Тя живее в едно много хубаво селце в момента и ние с малката бяхме там. Смеете ли да пиете нещо - бира или вино например? Аз спя само с Ремиртата, но обукновено чакам детето да заспи, после ровя в телефона и чак след това си пия Ремиртата и то станало 2 часа. От утре Есцитила ми е по половин, ама аз нещо с четвъртинките не се справих. Като го счупя и ставаха едни такива неравномерни парчета.
Тази година няма да ходя никъде на почивка. То с две годишно каква ти почивка.
Джери, от колко години имаш ПР?

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 16:58 от Елдорадо

# 354
Реве ми се за този Пирин, смел човек съм, от но раз сред непознати.
Като знам какви неща се случва!
Да се окажа на майната си без пари и телефон!
Планината разтоварва, равежда. За мен е наркотик.
Уф, днес съм само са ср..ки, трябва да се кротува сега.
Много лошо ми беше сутринта, на обяд едвам станах! И депресия, депресия.
Аз знам, при мен са хормони!

Ел, поркаме си, но е коварно! Тройно по-зле ти е след това!

# 355
  • Перник
Аз съм си на вилата, за сега ок, като изключим болка пробивна на моменти в слепоочията. Мъж ми ми е заредил бира, детето има компания и аз вечер с родителите съм ок. Утре тръгвам по доктори, отлагах пролетта поради положението, дано вс е ок, стискайте палци/мамография/...

# 356
Доброй утро Simple Smile

Нежи, стискаме ти здраво палци! И за изследването и резултатите! Всичко ще е наред!

Ел, Ремиртата много ми помагаше, но лесно привиквам и от две и половина не действаше! Официално от 2013 имам, но и преди 20 години пих АД.  Шубе ме беше да отида на пси и да си призная същността на ОКР. Няма страшно, измъкват ти го! И при мен майка ми се оказа основен дразнител!

Опелче, жегата на нас много зле ни влияе. Аз веднъж бях 1 седмица с ПА, заради мотаене 2 по Езерата, Иван Вазов и Калините. Ние на хладничко, на биричка Simple Smile Стара планина е по-ниска и лятото е пожега! Нищо, сред горите зелени!

Нещо едвам спах.  Сега ще е мъка цял ден!
Поне тренира!

Айде, спокоен ден!

# 357
Здравейте след спирането на деанксит възможно ли е да има някакво влошаване на състоянието? От няколко дни не се чувствам добре и ужасно ми се спи.

# 358
  • София
От днес съм на половин Есцитил. Ама като гледам предните дни как изкарах, надали ще съм по - добре, ама нали казахте, че трябва търпение, за да подейства. Днес ми е 7ми ден, като предходните 6 дни пих по четвъртина. И два пъти пия по половин Ксанакс, ама чакам да ми стане вече нетърпимо гадно и тогава пия.
Иначе и аз имам нужда от едни палчета, сега чакам за преглед да видя дали кървавата киста се е резорбирала.
Ааа Джери значи си била на Иван Вазов, хареса ли ти? Дали беше същия стопанин? Един такъв, малко ми се видя с източна философия.
Стискам палци на всички, които им предстоят важни прегледи и изследвания.
Георги липсва в темата, но май беше чак до двадесет и някой юли бан-ът му. За какво дават едномесечен бан? Аз от години съм във форума, но нямам спомен да съм била с бан.

# 359
  • Цюрих
Момичета,провалих се!Днес трябваше да летя за България.Стигнах до летището,влязох вътре и...се разревах,разповръщах се и айде обратно.Не можах да се кача на самолета.Чувствам се ужасно,от 4 нощи не съм спала и всички са разочаровани от мен. Как ще се справя!?

Общи условия

Активация на акаунт