Къде в Бургас? (57)

• 54 718
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Да или от кондуктор или от шофьор, зависи от линията

# 481
много ви благодаря за инфото и тъп въпрос, но години не съм ползвала градски транспорт - билет в автобуса ли мога да купя
Да.

# 482
В момента къде е най-препоръчително да се направи ковид-тест в Бургас? Интересувам се за близък, който има някакви леки симптоми, но е твърде вероятно да е грип или настинка, защото не е бил контактен със заразени?  Мисълта ми е, къде е най-добра организацията по тестването и няма вероятност да отидеш здрав и да се заразиш на опашката, например, или в лабораторията?
И въобще къде точно и какви ковид-тестове се правят в Бургас?

# 483
Лаборатория Лина. В Рамус стават ужасно бавно, защото ги пращат в София. Лина си имат собствена лаборатория в Бургас. Стискам палци да не е Ковид.

# 484
  • Бургас
Да, и тестовете, които излизат положителни в Лината, в Рамус са отрицателни. И става страшен филм с карантини и т.н. А за опашките в Лината да не говорим.
Тестове правят също в Бургасмед, както и в Първа поликлиника горе в лабораторията на втория етаж. Там правят антителни, които ако си в активна фаза на инфекцията, също показват.
В аптеките също продават бързи тестове за домашни условия. В момента най-големият "хит" са антигенните тестове, които са раздали в училищата. Относително точни са. Едровата им цена е 11 лв. ПСР - 120. А антигенните не се предлагат в лабораториите, правят ги само в болниците. Смятай каква машина за пари.
Съветът на моят ЛЛ беше при леки симптоми да се седи вкъщи и да не се правят никакви тестове, за да не ходиш да сееш зараза. След като отминат симптомите може да се направи един антителен тест, за да разбереш дали е било Ковид.

# 485
От лабораториите в Бургас бих заложила най-голямо доверие на лабораторията на втори етаж в окръжна болница. Не мога да разбера откъде дойде това доверие към Рамус. Те са толкова неороентирани, че не вярвам че взимат правилно проба за каквото и да е.

# 486
Да, и тестовете, които излизат положителни в Лината, в Рамус са отрицателни. И става страшен филм с карантини и т.н. А за опашките в Лината да не говорим.
Тестове правят също в Бургасмед, както и в Първа поликлиника горе в лабораторията на втория етаж. Там правят антителни, които ако си в активна фаза на инфекцията, също показват.
В аптеките също продават бързи тестове за домашни условия. В момента най-големият "хит" са антигенните тестове, които са раздали в училищата. Относително точни са. Едровата им цена е 11 лв. ПСР - 120. А антигенните не се предлагат в лабораториите, правят ги само в болниците. Смятай каква машина за пари.
Съветът на моят ЛЛ беше при леки симптоми да се седи вкъщи и да не се правят никакви тестове, за да не ходиш да сееш зараза. След като отминат симптомите може да се направи един антителен тест, за да разбереш дали е било Ковид.
В Рамус освен, че стават страшно бавно, не ти взимат и теста както трябва, ако не им направиш забележка. Едва доловимо те погалват по носа и гърлото. Айде стига глупости и конспирации!

# 487
  • Бургас
За някои може да са "глупости и конспирации", ама на чужд гръб и сто тояги са малко. Познат беше под карантина след положителен тест от Лина и след три отрицателни от Рамус от РЗИ му свалиха карантината с извинение, че "се объркали". А как се работят стотици проби в Лина на ден, как се транспортират и съхраняват е отделен въпрос. Доверие на Лина нямам, след лични два негативни опита, и двата на детето ми, което щеше да пострада сериозно, ако не бях повторила в друга лаборатория. Колко души имат възможност за повтаряне, време, средства?  Всяка друга лаборатория - да, но не и Лина.

# 488
Подкрепям предходният пост за Лина. Известни са ми и други случаи на некоректни редултати.
Аз лично вече се връщам към добрите стари корени, а именно: лабораториите в Окръжна болница.

# 489
Абе лабораторията в подземния тунел също не е добър избор и даже ЛЛ който работи два етажа по-горе предпочита изследване от Лина пред тази лаборатория. Но за лабораторията на втория етаж съм с много добри впечатления, но там не можеш да правиш всякакви изследвания. Например ПКК не правят, туморни маркери и изследвания на хормони, витамини, минерали, кръвна захар, видовете холестерол също не правят. Или поне не правеха когато последно съм ходила там.

# 490
Цитат
лабораториите в Окръжна болница.

Бяха една, разделиха ги, когато създадоха ДКЦ. В тази, която сега е в стационара, работят всичко, но за лежащо болните. Бих предпочела и тази в приземния етаж пред Лина.

# 491
Под "лабораториите в окръжна болница" сигурно имате предвид тези в ДКЦ1 (Първа поликлиника), нали? За съжаление нямат в сайта никаква информация какви изследвания и на какви цени правят. Интересувам се за антигенен тест, доста по-евтин е.
А Лина и Рамус във всички филиали ли изследват ковид - и за това не открих информация на сайта им?
Бургасмед правят някакъв експресен тест за скромната цена от 150 лв. ...
И да имате представа в кои аптеки се намират антигенни тестове за домашна употреба, това също е вариант?

# 492
  • Бургас
За рутинни - ПКК,  ДКК, урина - Рамус или на първия етаж в Трета поликлиника. Даже напоследък повече там.
Микробиология - в Трета на третия етаж при д-р Димитрова или на втория етаж на Първа поликлиника. Много приятно впечатление ми направи д-р Димитрова - след взет секрет на детето му даде да си избере играчка от един кош. Така правят в Германия при прегледи и манипулации на деца.
Хормони и пр. - при Тошкина.
Редки изследвания - в Бодимед, правят ги в Германия.

Първа поликлиника на втория етаж - това НЕ Е Окръжна болница. Води се микробиологична лаборатория. Тя е под наем, не е на поликлиниката. Цените бяха по спомен 35 лв., но на антителни, не антигенни. Лабораторията в Окръжна болница обслужва само хоспитализирани пациенти и не работи на външни.
Тестове съм виждала в аптеки "Софармаси".
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030014945

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 15:57 от Tintina

# 493
Къде в  Бургас продават козметика за коса на Doori?

# 494
От Лили съм си купувала златната серия...

Общи условия

Активация на акаунт